26 abril, 2022
Notícia

Arte para la Sostenibilidad

Convocatòria de la plataforma cultural Concomitentes dirigida a agents culturals que vulguin actuar com a mediadorxs per atendre des de l'art a un repte social o ambiental juntament amb un col·lectiu ciutadà.

Concomitentes obre aquesta convocatòria per posar en marxa una nova concomitància amb la qual produir una obra d’art pública partint d’una demanda ciutadana. La convocatòria va dirigida a un col·lectiu ciutadà o a unx mediadorx que, juntament amb un grup de comitents, contribueixi a donar resposta artística a una problemàtica del seu entorn a través d’un procés participatiu.

 

Pot presentar-se qualsevol professional del sector cultural que compti amb la capacitat per mitjançar entre col·lectius ciutadans i artístics, i que assumirà el rol de mediadorx. Aquesta figura, vincle entre el projecte i Concomitentes, podrà ser un agent cultural que operi de manera independent o mitjançant una associació cultural o col·lectiu. A més, haurà d’estar ja en contacte amb aquest col·lectiu ciutadà amb el qual desenvoluparà la proposta i que tingui una reivindicació, idea o desig per millorar la seva comunitat a través d’un projecte artístic.

 

Es busquen projectes que aprofundeixin en demandes socials, reptes ambientals i/o desitjos comunitaris. La mediació ha de ser de llarg recorregut per realitzar una escolta activa, que permeti l’artista respondre amb una obra d’art a l’encàrrec ciutadà.

 

S’organitzarà una sessió informativa en línia per respondre qüestions i dubtes del procés el 5 de maig.

 

 

Concomitentes

 

 

Productora cultural sense ànim de lucre que treballa per respondre a problemàtiques socials o ambientals a través d’una proposta artística. Es basa en la metodologia desenvolupada el 1990 per l’artista François Hers i compta amb el suport de la Fundació Daniel y Nina Carasso, com a mecenes fundador.

 

Aquesta nova proposta se suma als 4 projectes pilots que Concomitentes ha endegat a Espanya des de 2018: Diversorium (la mediadora Veronica Valentini treballa a Barcelona amb un grup d’activistes a favor de la diversitat funcional), UCI Pediàtrica (col·laboració entre el mediador Felipe G. GilZEMOS98– i el personal d’infermeria de l’Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria en Tenerife), Legado Cuidado (Fran Quiroga treballa entorn de la cura del patrimoni a Galícia) i Biblioteca Belles Arts UCM (Julia Morandeira acompanya al personal bibliotecari per repensar aquest espai).

 

 

Dates: Termini obert fins l’1 de juny
5 de maig, 10:30h > Sessió informativa en línia
Convoca: Concomitentes
Dirigit a: Col·lectius ciutadans i/o agents culturals
Més informació, bases i formulari en línia: concomitentes/programas-publicos/diario

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes participatius amb grups i col·lectius ciutadans


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.