22 novembre, 2019
Notícia

Arte, Territorios y Pedagogías de Contexto

Jornades organitzades per La Colectiva Errante sobre pedagogies i polítiques comunitàries en museus i espais culturals. Experts/es en polítiques museístiques i mediació cultural es reuneixen al costat d'equips educatius de diferents museus i centres d'art del país per a compartir maneres de relació amb l'entorn més pròxim a través de processos de mediació cultural.

El projecte Arte, Territorios y Pedagogías de Contexto té com a objectiu principal fomentar la reflexió i el diàleg entre treballadors/as de l’àmbit de l’educació en museus del territori extremeny, involucrant igualment en la conversa a col·lectius i col·laboradors/as que formin part de la vida educativa de les nostres institucions culturals.

 

La Colectiva Errante proposa, a través d’aquesta experiència, realitzar una reflexió col·lectiva sobre com articular una relació amb sentit entre els museus i el territori, això és: els contextos locals en els quals s’inscriuen. Quin és el paper dels museus en els seus contextos? Com podria el context modificar i donar forma a les pràctiques artístiques i culturals dels nostres museus? Com articular un diàleg a tres bandes entre el museu, el món de l’art i els ‘petits’ mons que l’envolten física i simbòlicament?

 

A les Jornades ATPC les persones ponents es reuneixen, després de les seves ponències, en grups de treball amb els/as treballadors/as de museus d’Extremadura que participen en la fases prèvies del projecte. D’aquesta manera, es creuen les experiències que vénen de fora amb els sabers de les persones i projectes de la regió, creant alhora xarxes de contactes i aliances.

———-

Dates: 22, 23 i 24 de novembre

Centro de Artes Visuales Fundación Helga de Alvear. Calle Pizarro, 8, 10003 Cáceres

Organitza: La Colectiva Errante

Participa: Juanjo Pulido i Sabah Walid (Underground Arqueología), Fermín Soria (Escola d’Arts del PratAssociació d’Amics de l’Art del Prat), Eva Morales (Pedagogías Invisibles), Cristian Añó (Sinapsis), Andrea Corachán (Transductores), Andrea Arrizabalaga (Artaziak), Betisa Ojanguren (BitarteanCentro Huarte), María G. Barrantes (CPR Cáceres), Pilar Álvarez (CA2M) i Susana Galarreta (AMECUM)

Suport: Junta de Extremadura (Consejería de Cultura, Turismo y Deportes)

———-

Més informació:

lacolectivaerrante.org/jornadas

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.