15 octubre, 2015
Notícia

Arts escèniques integradores

FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE INTEGRATIU (FITI 2015) i III JORNADA DYA F

FITI 2015. L’ART TERRITORI D’IGUALTAT
“L’Art Territori d’Igualtat” és el títol d’aquesta novena edició de la Fira Internacional del Teatre Integratiu (FITI), un esdeveniment cultural organitzat amb l’objectiu d’integrar a col·lectius i persones amb diversitat funcional en l’organització de projectes de ciutat.

 

Les arts escèniques són el recolzament d’aquest projecte, on l’art fa la seva funció creativa en vers l’integració social, oferint la possibilitat a projectes artístics i col·lectius socials amb diversitat funcional de mostrar nous llenguatges escènics a partir de las seves creacions.

 

La FITI reivindica la diferència per trencar barreres i estigmes socials, així com la democratització de l’art, evidenciant que no només tothom té la possibilitat d’accedir-hi com a espectador/a, sinó que també hi pot participar com a artista i creador/a.
———–
Dates: 16, 17 i 18 d’octubre de 2015.
Teatre Josep Maria de Segarra. Lluis Companys, 27. 08921 Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).
Organitza: Associació Alquimistes, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Teatre Sagarra.
A càrrec de: Cia. de teatre Els 4 Vents (direcció)
Suport: Diputació de Barcelona.
———-
Més informació:
fiti.cat

 

 

 

III JORNADA DYA F: ¡TODOS EN ACCIÓN!
Esta iniciativa surgió en 2013 para fomentar la inclusión de artistas, proyectos de arte y capacidades diferentes en las programaciones e informaciones culturales generales.

 

En este foro de encuentro sobre la situación de las artes y la diversidad funcional, con especial atención por las artes escénicas, también se quiere compartir la experiencia de distintos festivales y proyectos especialmente innovadores que se están realizando a nivel nacional e internacional sobre el arte y la discapacidad.

 

A diferencia de las ediciones anteriores, celebradas en la Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD) de Madrid, este año el DYA F tiene lugar en Intermediae, hecho que supone un nuevo enfoque para acercarse al público general y a los profesionales de las artes y de la cultura, en un sentido amplio.

 

Las experiencias de inclusión, profesionalización y normalización de la diversidad funcional en las artes será el tema central de la jornada de este año, donde se alternarán mesas de trabajo, presentaciones, proyecciones, performance, talleres y acciones participativas.
———-
Fechas: 31 de octubre de 2015. De 11 a 19,30h.
Intermediae Matadero Madrid.
Organiza: Federación Nacional de Arte y Discapacidad (FNAD).
———-
Más información:
mataderomadrid.org/ficha/todos-en-accion

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.