23 maig, 2014
Notícia

Arts escèniques, treball en xarxa i pràctiques col·laboratives

"Operación Salfumán" de Cia. Jove Forn de Teatre Pa’tothom al C.C Drassanes (Cicle Ravalésteatre 2014), "La flor de Lotus" amb l'IES Milà i Fontanals i casals de gent gran del barri del Poble Sec de Barcelona (tallers-espectacles de creació comunitària del Tantarantana), "Fora'm" de l'Associació transFORMAS i Cia. TeatroDENTRO del C.P Quatre Camins i "Al Laboratori" de Cia. Amantis i Associació Alba (Laboratori de Creació de Fira de Tàrrega)

Cada disciplina o àmbit del treball cultural desenvolupa les seves interaccions amb el context, territori, teixit social o comunitats seguint unes praxis específiques que, tot i compartir posicionaments comuns (o, si més no, pròxims) amb les altres pràctiques culturals, posa en joc una terminologia, uns referents i unes metodologies molt concretes que dibuixen una cultura pròpia i particular.

 

Encara que amb la mirada esbiaixada per l’origen de Polièdrica, més lligat a les arts visuals, la nostra transversalitat reconeix en els següents projectes d’arts escèniques una pràctica col·laborativa, un treball en xarxa i una implicació amb la ciutadania.

 

 

 

OPERACIÓN SALFUMÁN
Les batudes i actuacions policials al Raval són ben conegudes per les persones del barri. Però que hi poden fer i dir els joves? Una proposta de la Cia. Jove Forn de Teatre Pa’tothom al Centre Cívic Drassanes dins del cicle Ravalésteatre 2014.

—–

Dates: 23 de maig a les 21h.
CC Drassanes. Nou de la Rambla, 43. 08001 Barcelona.

Organitza: Cia. Jove (Forn de Teatre Pa’tothom).

En el marc de: Cicle Ravalésteatre 2014.

—–

Més informació:

ccdrassanes/ravalteatre_2014

 

 

 

LA FLOR DE LOTUS
L’obra mostra el procés i resultat del taller espectacle de creació intergeneracional desenvolupat amb persones grans i joves del barri del Poble Sec a l’IES Milà i Fontanals al llarg de tot el curs lectiu dins de la 3a edició dels tallers-espectacles de creació comunitària produïts pel teatre Tantarantana. Amb dramatúrgia d’Albert Tola, i direcció i coreografia de Constanza Brncic. 

—–

Dates: Del 30 de maig a l’1 de juliol.
Teatre Tantarantana. C/ de les Flors, 22. 08001 Barcelona.

Organitza: Teatre Tantarantana

A càrrec de: Constanza Brncic (direcció i coreografia) i Albert Tola (dramaturgia).

Participa: IES Milà i Fontanals (barri del Raval, Barcelona) i casals de gent Gran del Poble Sec.

En el marc de: 3ª edició del tallers-espectacles de creació comunitària (Tantarantana).

Suport: Foment de Ciutat Vella.

—–

Més informació:

tantarantana.com/la-flor-de-lotus

 

 

 

 

FORA’M
S’estan desenvolupant els processos paral·lels de cocreació entre el grup FORA’m, amb seu a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, i la Cia. teatroDENTRO del Centre Penitenciari Quatre Camins (La Roca del Vallés, Barcelona) en el marc del projecte de formació i producció artística desenvolupat per l’associació transFORMAS, de cara a la producció d’una obra de teatre basada en el mite de “La caverna” de Plató i que s’estrenarà el mes d’octubre.
——
Dates: Octubre 2014.

Fàbrica de Creació Fabra i Coats. C/ de Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona.

Organitza: Associació transFORMAS i Cia. teatroDENTRO (C.P Quatre Camins).

—–
Més informació: 

iaec2014.bcn.cat/projecte-teatrodentro

 

 

 

AL LABORATORI
La companyia de teatre Amantis està treballant en col·laboració amb l’Associació Alba de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental en el marc del programa de suport a la creació de Fira de Tàrrega.
——
Dates: En procés.

Organitza: Fira de Tàrrega.

Participa: Cia. Amantis i Associació Alba.

En el marc de: Programa de suport a la creació (Laboratori Fira Tàrrega). 

—–

Més informació:

allaboratori.blogspot.com

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.