21 març, 2022
Notícia

Arxiu digital CircSocial.cat

Portal d'entitats, projectes i recursos relacionats amb el circ aplicat al camp social, la salut, l'educació i el desenvolupament comunitari coordinat per l’Ateneu Popular 9 Barris dins del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022.

La pàgina web CircSocial.cat és una de les fites de la Mesura de Circ Social i Comunitari, una de les mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya. Aquesta Mesura del Circ Social, que ha estat desenvolupada per l’Ateneu Popular 9 Barris, és un projecte ideat pel mateix sector amb l’objectiu de visibilitzar el circ amb impacte en la societat i de facilitar l’enxarxament dels agents que en formen part.

 

Tot i que la pàgina web es presentarà públicament a l’abril, aprofitant el marc del Dia Mundial del Circ, l’equip organitzador ja està convidant a participar en la creació dels seus continguts a persones, entitats, espais o col·lectius que impulsin algun projecte de circ social. La idea és fer créixer l’arxiu de forma participativa amb les aportacions de la seva comunitat. Per això, entrant al web és possible pujar informació o proposar modificacions, com ara actualitzacions, dels continguts que ja són visibles. També es pot enviar als coordinadors del portal informació relativa a entitats, projectes o recursos d’interès pel sector i formar part de la seva comunitat amb la subscripció al butlletí per estar al corrent de novetats, convocatòries, etc.

 

 

Mesura de Circ Social i Comunitari

 

La Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques ha estat l’organisme impulsor d’aquesta Mesura del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 (Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya), desenvolupada entre 2020 i 2021 per l’Ateneu Popular 9 Barris sobre la base de la cogovernança i la participació del sector.

 

La Mesura de Circ Social ha inclòs la creació d’espais de trobada entorn del circ com a mitjà per fomentar la justícia social i el desenvolupament personal i comunitari. També l’articulació de taules de treball per a la innovació metodològica i una recerca per disposar d’una imatge de l’estat del sector i de la seva distribució territorial. Finalment s’ha impulsat la creació del web CircSocial.cat, el portal català del circ amb impacte social, amb un directori d’entitats, projectes i recursos.

 

 

Dates: 2020-2021
La presentació pública del portal serà a l’abril en el marc del Dia Mundial del Circ
Organitza: Ateneu Popular 9 Barris
En el marc de: Mesura Circ Social (Pla d’Impuls del Circ 2019-2022)
Suport:
Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)
Més informació:
circsocial.cat

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més sobre circ en clau comunitària

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.