17 gener, 2018
Notícia

Assumpció Malagarriga, impulsora de la Cantània: “La música aporta als infants vivències molt íntimes”

Un article del Diari de l'Educació sobre Cantània, el projecte participatiu de L'Auditori de Barcelona amb motiu del concert homenatge a Assumpció Malagarriga, directora dels serveis educatius de l'equipament durant més de quinze anys.

Reproduïm la introducció de l’article que Víctor Saura publica al Diari de l’Educació i on es recullen les impressions de la que va ser una de les impulsores de la Cantània de L’Auditori de Barcelona, Assumpció Malagarriga:

 

“Ara fa trenta anys, les escoles de Barcelona de titularitat municipal, que històricament havien donat sempre molta importància a la música, van començar a organitzar-se per tal que els alumnes dels diferents centres es trobessin per cantar junts. Així és com va fer les seves primeres passes la Cantània, una experiència musical per la qual passen cada any centenars de professors de música i al voltant de 40.000 alumnes de Primària a Catalunya i Espanya.

 

Una d’aquestes professores pioneres, la de l’Escola del Mar, era l’Assumpció Malagarriga, que posteriorment es faria càrrec de l’àrea de música de l’IMEB i, a partir de la inauguració de l’Auditori l’any 1999, del seu servei educatiu. Malagarriga és la responsable de que la Cantània s’hagi convertit en un autèntic fenomen educatiu, que any rere any és adoptat per més ciutats europees i llatinoamericanes, si bé ella precisa que no n’és la creadora, ja que aquest mèrit correspon a Maria Àngels Arnaus, que va ser catedràtica del conservatori de música municipal”.
———-
Data de publicació: 17 de gener 
Publica: Diari de l’Educació
A càrrec de: Víctor Saura/autor de l’article
Participa: Assumpció Malagarriga/directora dels serveis educatius de L’Auditori i responsable de Cantània durant més de 15 anys
———-
Enllaç a l’article:
diarieducacio.cat/assumpcio-malagarriga-impulsora-cantania

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.