30 novembre, 2020
Notícia

Audioclub Audioesfera

Club d'escolta compartida i diàleg organitzat per l'Àrea d'Educació del Museo Reina Sofía de Madrid dins del projecte Tímpano i en relació a l'exposició "Audiosfera. Experimentación sonora 1980-2020" (octubre, 2020-febrer, 2021).

Aquesta activitat s’articula entorn a 5 itineraris sonors elaborats per 5 persones destacades dins de l’àmbit de l’art, el so i la cultura aural (María Andueza, Alberto Bernal, José Luis Espejo, Marina Hervás i Susana Jiménez) a partir de les obres de l’exposició Audiosfera. Els 5 itineraris d’escolta se sumen com a recomanacions alternatives a la proposta elaborada pel comissari de la mostra, Francisco López, implementada en el dispositiu d’escolta amb el qual es realitza la visita ordinària.

 

A més, les persones que ho desitgin poden participar com a oients o compartir les seves experiències, inquietuds i comentaris en les anomenades assemblees sonores de l’audioclub, acompanyades i moderades per cadascunx dels i les cinc “mediadorxs”.

 

Tímpano és un projecte de mediació transversal entorn del so i la cultura aural, que posa en marxa una sèrie d’accions, recorreguts d’escolta i trobades per acompanyar i amplificar diverses de les exposicions que conflueixen en el museu i que col·loquen el so o l’art sonor en el centre.

 

Com l’audioclub Audioesfera, aquestes activitats conviden a convertir la nostra passiva capacitat de sentir en una escolta activa a totes aquelles persones que vulguin absorbir i reflectir sons formant un grup divers d’oïdors i escoltants que pugui, al seu torn, emetre de tornada les seves vivències i impressions.

 


 

Dates: Del 19 de novembre al 17 de desembre (cal inscripció per participar activament)
Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Santa Isabel, 52. 28012 Madrid
Organitza: Àrea d’Educació (Museo Reina Sofía)
Participa: Marina Hervás, Alberto Bernal, María Andueza, Susana Jiménez i José Luis Espejo/Itineraris i assemblees sonores
Suport: Fundación Santander
En el marc de: Dins del Programa Tímpano i en relació a l’Exposició Audiosfera
Més informació: museoreinasofia.es/audioclub-audiosfera

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb art sonor 

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.