21 juliol, 2016
Notícia

“Balleu, balleu maleïts”

Dues propostes dins de la programació del Grec 2016: "DANCE TO DEATH" (coproduccció amb La Caldera dirigida per Alberto Velasco) i "+45" (Cia. Sebastián García Ferrero al Mercat de les Flors)

La primera d’aquestes peces de dansa participativa, “Dance to death”, és un homenatge als “perdedors” amb actors i ballarins que viuen en la precarietat laboral; la segona, “+45” amb ballarins professionals i no professionals, tracta sobre la dificultat de viure amb plenitud la maduresa per la por a envellir.

 

 

 

DANCE TO DEATH

El director Alberto Velasco recorre a actors, actrius, ballarins i ballarines que fa temps no treballen o pels quals aquesta és una de les seves primeres feines i que, per tant, estan en les millors condicions possibles per explicar una història com aquesta: una peça coreogràfica que reflexiona sobre el que la societat sovint anomena ‘perdedors’, aquells que es queden pel camí i no aconsegueixen els seus objectius.

 

La pel·lícula de Sidney Pollack, estrenada en castellà com “Danzad, danzad malditos” el 1969 i on parelles sense recursos ballen fins a l’esgotament en una marató de ball, inspira al director d’aquesta peça, centrada en el món professional de la dansa i la interpretació teatral, en la qual amb prou feines el 20% dels aspirants poden treballar.
———-
Dates: 28, 29  i 30 de juliol de 2016.
La Caldera. Eugeni d’ors, 12. Barcelona.
Organitza: Grec 2016 Festival de Barcelona i La Caldera/coproducció.
A càrrec de: Alberto Velasco/direcció.
Col·laboren Associació Kiakahart, Antonio Moreno, Miquel Ruiz, Fernanda Ortiz i Inés Boza (col·laboració especial).
———-
Més informació:
lacaldera.info/pages/caldera-grec-dance-to-death

 

 

 

+45

Ballarins professionals i persones sense experiència en el món de la dansa, protagonitzen un muntatge sobre la necessitat de gaudir i viure amb plenitud el camí cap a la maduresa.

 

Aquesta proposta del coreògraf Sebastián Garcia Ferro ens presenta de manera subtil i poètica les pors de fer-se gran, la por a envellir, a perdre la memòria a tornar-se invisible i a percebre la proximitat de la mort. També ens parla però, de la bellesa i la tranquil·litat que ens aporta la maduresa.
———-
Dates: 30 i 31 de juliol de 2016. A les 20h.
Mercat de les Flors. Lleida, 59. Barcelona.
A càrrec de: Cia. Sebastián García Ferro.
En el marc de: GREC 2016 Festival de Barcelona.
———-

Font: Observatori de les Arts Escèniques Aplicades. Institut del Teatre.

Més informació:
mercatflors.cat/espectacle/grec-2016-45

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.