24 octubre, 2022
Notícia

Banco de Proyectos Colaborativos | Programa

Programa d'art, mediació i territori generat per artistes, comunitats i agents socials, que impulsen Tekeando i l’Instituto de Cultura y de las Artes de Sevilla (ICAS) amb el suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso.

Banco de Proyectos Colaborativos és un programa per donar suport a processos col·lectius de creació, recerca i experimentació artística vinculats amb contextos i territoris específics, duts a terme per artistes i agents culturals en col·laboració amb altres agents, col·lectius i xarxes ciutadanes.

 

La presentació pública d’aquest programa, impulsat per Tekeando i l’Instituto de Cultura y de las Artes de Sevilla (ICAS) amb el suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso, mitjançant la seva convocatòria Alianzas para una Democracia Cultural 2022, es va realitzar a mitjans d’octubre a la Fábrica de Artillería de Sevilla (a l’enllaç s’hi poden consultar els recursos generats, un PDF i un àudio).

 

El programa, que substitueix el Banco de Proyectos (anterior línia de suport a la cultura de l’ICAS), incorpora recursos i metodologies per al desenvolupament de bones pràctiques en el desenvolupament d’aquestes práctiques col·laboratives, així com la creació d’un equip d’acompanyament a totes les persones que participin en el desenvolupament dels projectes artístics i culturals.

 

Després d’aquesta presentació, s’estan desenvolupant tres sessions formatives a Factoría Cultural de la mà d’Aida Sánchez de Serdio Martín (Universitat Oberta de Catalunya), Santiago Barber Cortés (bulos.net), Lucia Sell Trujillo (Universidad de Sevilla) i Cristina Serván Melero (Universidad de Cádiz).

 

Es tracta de càpsules formatives sobre cultura comunitària, pràctiques artístiques col·laboratives i avaluació de projectes artístics amb intenció de transformació ecosocial. Aquestes càpsules estan destinades a persones que desitgin una formació específica prèvia a la convocatòria pública que s’obrirà el 31 d’octubre per a la selecció dels projectes que formaran part del programa i les bases de la qual es publicaran pròximament. La formació també està oberta a qualsevol persona interessada a ampliar i intercanviar sabers en relació a maneres de producció, circulació i participació des del fer artístic en diàleg amb altres.

 

 

ICAS

 

L’Instituto de Cultura de las Artes de Sevilla (ICAS) planifica i implementa les polítiques culturals de l’Ajuntament de Sevilla oferint als ciutadans i ciutadanes propostes innovadores i de qualitat, comptant amb els sectors creatius, amb la col·laboració de tots els agents de l’entorn i amb la implicació de totes les delegacions de l’àrea d’hàbitat urbà, cultura i turisme, així com les altres àrees de l’Ajuntament, amb les quals es treballa amb el ferm convenciment que la cultura és un bé essencial per a la cura de la ciutat en una societat democràtica.

Tekeando

 

Tekeando és un projecte que dissenya i acompanya processos i pràctiques col·laboratives en context, recolzant-se en l’ús de l’art d’acció, les pedagogies crítiques i la tecnologia com a eina de comunicació, organització i acció.

 

És una associació de dones que treballa des del 2015 amb la ciutat de Sevilla i en l’entorn pròxim, associacions, col·lectius, ONGD’s i centres educatius públics, etc.

 

Està formada per un equip interdisciplinari de professionals que orienta la seva activitat cap a la recerca, producció, gestió, educació i comunicació.

 

 

Dates: 20, 24 y 25 d’octubre. Gratuït amb inscripció prèvia
De 17 a 20h. Factoría Cultural. 41013 Sevilla
> Presentació pública: Va tenir lloc el 13 d’octubre a la Fábrica de Artillería de Sevilla
> Convocatòria: El termini de presentació de propostes serà del 31 d’octubre al 2 de desembreç
Organitza: Tekeando i Instituto de Cultura y de las Artes de Sevilla (ICAS)
Participa: Aida Sánchez de Serdio Martín (UOC), Santiago Barber Cortés (bulos.net), Lucia Sell Trujillo (US) i Cristina Serván Melero (UCA)
Suport: Alianzas para una Democracia Cultural 2022 (Fundación Daniel y Nina Carasso)
Més informació: bancodeproyectoscolaborativos.org

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació en mediació


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.