7 gener, 2021
Notícia

Barrios Creando, Creando Barrios

Iniciativa per crear una plataforma de projectes artístics als barris de Saragossa, coordinada i finançada pel Patronato Municipal de Artes Escénicas e Imagen, amb l'objectiu de consolidar i extendre l'ecosistema local de projectes de cultura social i comunitària.

Programa impulsat des del 2016 per Zaragoza Cultura, a través del Patronato Municipal de las Artes Escénicas y de la Imagen (PAMEI), per consolidar i estendre els projectes de cultura social que han nascut en els propis barris i que busquen transformar la ciutat i millorar la qualitat de vida de la ciutadania a través de la creació comunitària i en diferents disciplines (teatre, dansa, circ, arts escèniques, etc.).

 

El suport del PAMEI permet aprofundir en aquests projectes, dotar-los de més mitjans i promoure noves accions. Són iniciatives que han nascut de la societat civil i d’un treball amb agents culturals i entitats socials a través de processos de participació ciutadana que utilitzen la cultura per crear comunitat. És a dir, es fa que la cultura formi part de la vida de les persones, fent a més que qui hi participa sigui protagonista del procés creatiu.

 

Trayectos (Danza en Paisajes Urbanos), Escuela Circo Social de Saragossa i Pares Sueltos (ambdós projectes residents a Harinera ZGZ) o Teatro Comunitario (Imaquinaria, Arte y Transformación Social), són alguns dels projectes que, associats entorn de Cuenco, red de iniciativas de cultura en comunidad, participen en aquest programa amb diferents activitats de participació ciutadana per a la transformació social.

 

Al canal youtube del projecte s’hi poden trobar vídeos entorn dels projectes participants, així com dels conceptes i valors que el caracteritzen, tots ells vinculats a la cultura social i comunitària.

 


 

Dates: 2016-en actiu
Organitza: Patronato Municipal de las Artes Escénicas y de la Imagen (Zaragoza Cultura)
A càrrec de: Red Cuenco (formada per Trayectos, Escuela Circo Social, Pares Sueltos o Imaquinaria, entre d’altres projectes participants)
Més informació: zaragoza.es/ciudad/educacion/BarriosCreando

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb altres iniciatives a Aragó

 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.