16 juny, 2021
Notícia

Basar obert #4 del Graner

4ª edició de Basar obert, l’espai d’aprenentatge i pensament compartit de Graner, Centre de creació de dansa i arts vives de Barcelona, on el facilitador David Villota ofereix una formació sobre la Indagació Grupal.

Amb el títol Indagació Grupal, en aquesta quarta edició de Basar obert Graner proposa a professionals de la cultura, artistes i persones que es dediquen a la gestió, producció o mediació artística centrar-se en l’àmbit de la facilitació. Com generar espais d’exploració i creació col·lectiva? Com crear espais de diàleg i saber acompanyar-los?

 

Amb aquest objectiu, en un moment en què treballar en equip, entre equips i en xarxes globals és més necessari que mai per combatre l’atomització i cultivar el comú, es convida a David Villota (facilitador, catalitzador de projectes i investigador de la saviesa col·lectiva dels grups i les organitzacions) a realitzar una formació sobre indagació grupal a Graner, Centre de creació de dansa i arts vives de Barcelona.

 

David Villota presenta i apropa eines i mirades sobre la intel·ligència grupal. Entendre i viure com aquesta saviesa col·lectiva es manifesta i s’expressa per aprendre a generar espais i moments en els projectes i equips perquè emergeixi de forma conscient, cuidada i efectiva per als seus objectius. Es tracta d’una formació pràctica de tres sessions per aprendre les eines posant-les a prova amb el propi grup:

 

 

> Principis de la indagació i la intel·ligència col·lectiva (18 juny)

 

> La mirada sistèmica, peixera i warmstorming, espais de diàleg i com acompanyar el diàleg (19 de juny)

 

> L’art de la collita i espai obert entre participants per a la recollida de dubtes (20 de juny)

 

 

Amb Basar obert, Graner ofereix un espai d’aprenentatge i pensament compartit on posar en comú eines de treball i qüestions que preocupen i ocupen als i les professionals de l’àmbit artístic i cultural. Un espai on, amb una periodicitat indeterminada, diferents convidats comparteixen la seva experiència particular, les seves pràctiques, metodologies i eines de treball. A la web s’hi poden consultar programes, vídeos o imatges de les tres edicions anteriors:

 

> Basar obert #3: El paradigma digital (Octubre de 2020)

 

> Basar obert #2: Models d’organització en la gestió de les arts escèniques (Febrer de 2020)

 

> Basar obert #1: Seminari de cogestió, col·laboració i acompanyament artístic (Novembre de 2019)

 

 

David Villota és facilitador, catalitzador de canvis organitzatius i professor convidat al Màster d’Ecologia i Política de l’Institut de Ciències Ambientals de la UAB, on també col·labora com a assessor i facilitador des del 2016. És membre de l’IIFACE (Institut Internacional de Facilitació i Canvi) des del 2015. És col·laborador i assessor de la cooperativa d’arquitectes Raons Públiques (Barcelona) des de 2016.

 


 

Dates: 18, 19 i 20 de juny. Amb inscripció prèvia (Preu: 50€)
Totes les activitats del programa seran presencials a Graner. Jane Addams 14-16. 08038 Barcelona

 

> 18 juny: Principis de la indagació i la intel·ligència col·lectiva. De 18h a 20,30h

 

> 19 de juny: La mirada sistèmica, peixera i warmstorming, espais de diàleg i com acompanyar el diàleg. De 9,30 a 14h i de 15h a 19h (inclou el dinar)

 

> 20 de juny: L’art de la collita i espai obert entre participants per a la recollida de dubtes. De 9,30h a 14h

 

Organitza: Graner
A càrrec de: David Villota/Formador
Dirigit a: Professionals de la cultura, artistes i persones que es dediquen a la gestió, producció o mediació artística
En el marc de: Basar#4 és un programa en diàleg amb la XAC (Xarxa d’Aprenentatge Compartit)
Més informació, programa i inscripcions: granerbcn/basarobert#4

 
 
 
 


 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.