25 abril, 2023
Notícia

BED CCCC | Lab. Disseny Obert

Trobades quinzenals al voltant del disseny de mobiliari i eines per a la “Biblioteca Expandida Deslocalitzada”, un projecte del Centre del Carme de la ciutat de València per redefinir el concepte clàssic de biblioteca.

En aquestes trobades al voltant del disseny d’objectes s’aprèn fent i compartint per tal de dissenyar el mobiliari per a la BED CCCC. Biblioteca Expandida Deslocalitzada, un projecte del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament d’un prototip de biblioteca del segle XXI al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). La biblioteca expandida necessita eines del segle XXI i el mobiliari que les pugui contenir. Per això es dissenyaran suports per a audicions silencioses, contenidors d’impressores 3D que s’autorepliquen, i altres elements que ajuden a expandir ments.

 

L’objectiu és formar un grup estable que desenvolupi els productes en diferents fases amb la col·laboració de l’arquitecte Javier Molinero que, juntament amb el gestor cultural Néstor Mir, són els creadors de la BED CCCC. Gràcies al recolzament de l’empresa Formica Group es podrà experimentar amb el material i les seves possibilitats.

 

 

BED CCCC

 

La Biblioteca Expandida Deslocalitzada del Centre del Carme Cultura Contemporània (BED CCCC) és un prototip de biblioteca del segle XXI que pretén generar comunitat a través del coneixement. Es tracta d’un banc de proves per a experimentar les noves possibilitats de la biblioteca on totes les persones estan convidades a participar en la seva definició.

 

Des del 2022 s’hi han proposat activitats que serveixin com a exemples de l’ús de l’espai a través de l’aprenentatge i la creació col·lectiva, i que van sorgir del laboratori ciutadà realitzat el juliol del 2021 al CCCC amb agents i gestors culturals de la ciutat de València. A partir de 2023 la instal·lació passa a ser permanent gràcies al projecte de disseny de mobiliari posat en marxa per l’UPV ETSAV, els i les alumnes del Màster habilitant per a l’arquitectura d’aquesta escola, l’empresa Formica Group, l’equip BED i el propi CCCC.

 

 

Javier Molinero

 

Javier Molinero és arquitecte i dissenya processos de creació i producció compartits i oberts, col·laborant amb agents de diferents disciplines.

 

Fundador de l’estudi d’arquitectura valencià mixuro l’any 2005, desenvolupa progressivament diferents projectes més enllà de la disciplina arquitectònica, enfocats tots ells en la recerca d’eines que possibilitin a les persones decidir sobre els espais que habitaran, des de l’habitatge fins a la ciutat i el paisatge. Dins d’aquestes activitats s’inclou el comissariat i disseny d’exposicions o estratègies d’innovació social, tallers i recursos didàctics fins al disseny d’espais efímers.

 

 

Dates: Abril-juny. Sense inscripció prèvia (contactar via email amb BED LAB)

De 19:00 a 20:30h. CCCC Centre del Carme. Museu, 2. 46003 València

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

A càrrec de: Javier Molinero

Col·labora: Formica Group

Més informació:

Sobre el Lab. Disseny Obert

Sobre el projecte BED CCCC

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes col·laboratius des del disseny


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.