18 novembre, 2020
Notícia

Bioscopi

Projecte educatiu i creatiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en format de tallers d’animació documental per a que persones de totes les edats facin els seus autorelats animats, soles o en grup, mentre exploren l'entorn que les envolta i ho comparteixin amb l'objectiu de crear una pel·lícula col·lectiva.

Un projecte del Departament del Mediació del CCCB, en el marc de l’exposició William Kentridge. El que no està dibuixat (2020), ideat per la directora d’art i animació Laura Ginés, i l’il·lustrador i animador Pepon Meneses per crear i compartir autorelats animats, que es poden fer individualment, en família, amb els i les companyxs de classe o amb el grup d’amics i amigues, entre d’altres opcions. 

 

Amb tots els curtmetratges rebuts es vol crear una pel·lícula col·lectiva, un gran mapa d’històries diverses sobre l’entorn que ens envolta, una biografia animada de la nostra ciutat o territori que estarà feta de les memòries, relats passats i presents, records i desitjos futurs de totxs.

 

Bioscopi ofereix una primera aproximació al llenguatge i les tècniques de l’animació, en format caixa d’eines, per tal que persones de totes les edats (es recomana a partir de 7 anys) puguin experimentar amb l’animació documental. També és una excusa per explorar com pensem, com ens mostrem als altres, com els altres ens veuen o quines idees compartim com a grup.

 

A la plataforma virtual del projecte no només s’hi poden trobar les diferents opcions per fer les peces d’animació, així com exemples, recursos i pautes (des de com plantejar un guió fins a com enregistrar les pel·lícules), sinó que també s’hi poden visualitzar els clips ja fets, de forma pública i oberta.

 

Les pel·lícules d’animació també es poden realitzar presencialment al CCCB, ja sigui en tallers en família o en grups escolars de secundària/cicles formatius que ho sol·licitin al seu Servei Educatiu (seducatiu@cccb.org).

 


 

Dates: Del 5 de novembre de 2020 al 21 de febrer de 2021 (el termini de presentació dels vídeos està obert fins que es publiqui la data de finalització a la web del projecte)
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Montalegre, 5. 08001 Barcelona
Organitza: Departament de Mediació (CCCB)
A càrrec de: Laura Ginés (directora d’art i d’animació) i Pepon Meneses (il·lustrador i animador)/Idea original i disseny dels tallers; Re-Crea Accions Culturals/Acompanyament dels tallers a grups escolars
Suport:
Amb el suport i la col·laboració de tots els departaments del CCCB 
En el marc de: Exposició William Kentridge. El que no està dibuixat (CCCB)
Més informació: bioscopi.cccb.org

 

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb audiovisual i animació

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.