8 gener, 2021
Editorial

Butlletí 1 - Gener 2021

Què ha passat durant novembre i desembre de 2020? Comencem l'any 2021 llançant el nostre primer butlletí, on es referencien els continguts publicats durant els dos últims mesos de l'any passat.

Aquest primer butlletí és l’inici de la relació mensual que us proposem en subscriure-us. Un butlletí beta, com s’acostuma a dir. Un prototip que anirem millorant i perfilant, número a número a partir del què anem aprenent, els vostres suggeriments i comentaris, i allò que la realitat canviant converteixi en un repte que interpel·li els objectius de Polièdrica.

 

Estem aquí per enfortir un espai comú, conèixer i reconèixer-se en pràctiques i coneixements generats des d’àmbits diferents. Pràctiques artístiques que situen en el centre a les persones. Ciutadania, comunitats i teixit social com a protagonistes. En l’àmbit educatiu, en relació a institucions, en barris i contextos rurals… Des de l’educació social i disciplines diverses.

 

Vist de prop, una heterogeneïtat de llenguatges, visions i missions. Si prenem una mica distància, si ampliem el camp de visió, si identifiquem genealogies, podem veure’ns com a part d’una mateixa manera d’entendre la cultura i l’art? Som un ecosistema divers o un agregat d’agents, institucions i administracions que impulsen iniciatives, l’una després de l’altra, en un present continu?

 

Enguany han pres impuls o comencen a consolidar-se iniciatives que aposten per la primera opció: La REACC, PLANEA, IntersECCions… Exemples de com posar l’èmfasi en el treball en xarxa, en la cooperació, en la interdependència, en el reconeixement entre diversos. Aquesta també és la nostra tasca, connectar realitats en un mateix espai de lectura.

 

Venim d’un any difícil i ens endinsem en temps incerts. La fórmula “menys vida presencial i més possibilitats online” està afectant de manera desigual la cultura i les arts. Existeixen grans dificultats per mantenir espais de treball col·laboratiu i comunitari en escoles, en barris, en les pràctiques de mediació cultural. I, alhora, es generen més oportunitats de passar-se per, assistir a, participar en jornades, trobades, presentacions, espais formatius, etc.

 

Quina factura ens passarà aquesta situació com a ecosistema divers que som? Ha estat un recés obligat que ens ha facilitat conèixer altres àmbits de treball, pràctiques, agents, institucions, projectes? O ens hem centrat en sobreviure? És un bon moment per posar en marxa noves iniciatives? O millor donar continuïtat al què ja fèiem?

 

Com cuidar-se? Millor cuidar-se junts!

 

 


Aquesta editorial forma part del butlletí nº 1 de POLIÈDRICA. Si vols rebre gratuïtament els pròxims butlletins, subscriu-te aquí.