26 maig, 2022
Notícia

Cactus: Ciutat, Art, Ciència, Tecnologia i Sostenibilitat

Escola d'estiu per a joves sobre art i tecnologia de CentroCentro amb la coordinació de Pedagogías invisibles com a primera activitat del “Programa de mediació per a una ciutadania sostenible” d'aquest centre cultural de Madrid.

Estratègies artístiques, desenvolupament cientificotècnic i ciutadania sostenible es donen la mà en aquest taller d’art i tecnologia, dirigit a joves de 18 a 25 anys i impartit per Alfredo Miralles (gestor cultural, docent i artista) amb la coordinació del col·lectiu Pedagogías invisibles (Producció i gestió de projectes d’art i educació) a CentroCentro, espai de trobada intercultural de Madrid.

 

La relació simbiòtica entre art i ciència dona forma en aquesta primera activitat del Programa de mediació per a una ciutadania sostenible, una escola d’estiu on durant cinc dies es treballarà amb exemples, dinàmiques i exercicis per apropar-se a la interdisciplinarietat. Aquests conceptes es creuaran amb l’espai públic i l’urbanisme sostenible, per analitzar com des de la col·laboració art+ciència es pot donar resposta als reptes socials actuals, com el canvi climàtic.

 

El taller es dirigeix a estudiants universitaris de ciència i tecnologia, joves interessats/des en l’encreuament art+ciència i públic general.

 

 

Pedagogías invisibles

 

Es defineixen com un espai transdisciplinar, no classificat en el qual la innovació sigui la clau per a la transformació.

 

Aquest col·lectiu col·labora des de fa més de dotze anys amb institucions culturals i educatives creant espais de mediació on l’art i l’educació conflueixen per propiciar una ciutadania crítica i una major justícia social.

Alfredo Miralles

 

Màster en Innovació Educativa (Universidad Carlos III de Madrid), especialista en aprenentatge interdisciplinari (Universitat de Leeds, UK) i postgrau en art i tecnologia (FLASCO, Buenos Aires).

 

Coordina la Plataforma de Arte y Ciencia (Aula de las Artes|UC3M) i el projecte STEAM con A juntament amb Pedagogías invisibles a la Red Planea.

 

 

Dates: Del 6 al 10 de juny
De 17:00 a 19:00 h. Diferents espais de CentroCentro. Plaza de Cibeles, 1. 28014 Madrid. Gratuït amb inscripció prèvia
Organitza: CentroCentro y Pedagogías Invisibles/Coordinació
Dirigit a: Joves entre 18 y 25 anys i públic general
A càrrec de: Alfredo Miralles (Plataforma de Arte y Ciencia, Aulas de las Artes|UC3M i projecte STEAM con A|Red Planea)
Més informació i inscripcions: centrocentro/programa-publico/cactus-ciudad-arte-ciencia-tecnologia-y-sostenibilidad

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més encreuaments entre Art i Ciència

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.