15 març, 2022
Notícia

Càntirs de la memòria: altres economies de la cultura a L'Hospitalet

Projecte per consolidar la intercooperació entre diferents iniciatives culturals que treballen a la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) en clau d'Economia Social i Solidària (ESS).

Càntirs de la memòria vol consolidar-se com un espai permanent per a la incidència i reflexió sobre el sector cultural a la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat, emmirallant-se amb referents d’arreu que puguin ajudar a enfortir i consolidar models culturals de proximitat en clau de Economia Social i Solidària.

 

Les 7 entitats que participen són la cooperativa de treball cultural LaFundició, la Llibreria Espai Llavors (llibreria cooperativa i espai comunitari), el Centre d’Estudis de L’Hospitalet, la cooperativa centrada en el creixement personal Espai Brotes, Fuga. Centro de Fotografía, l’asssociació Joves per la Igualtat i la Solidaritat i Alquimia Social per a la transformació social i col·lectiva.

 

Aquesta intercooperació vol servir per enfortir un espai de debat i autoaprenentatge que visibilitzi la genealogia de les pràctiques i les polítiques culturals a L’Hospitalet per tal d’afavorir una cultura de proximitat.

 

El projecte vol establir espais de referència per al debat i l’activació de línies conjuntes de treball sobre cultura i economia, fent especial incidència en l’assaig d’espais i propostes híbrides, intergeneracionals, interculturals i interbarrials.

 

 

Línies d’actuacióEixos estratègics del projecte
Grups de treball, sessions de debat i reflexió
Oberts
Cultura, ESS i ciutat
Acció — Trobades — Podcast
Amb agents diversos de la ciutat
Què passa a L’Hospitalet amb la cultura?
Intervencions a l’espai públic
Obrir debats veïnals
#Recerca Quina és la percepció de la representativitat del jovent de L’Hospitalet a l’imaginari de la cultura mainstream? / Recuperar la memòria de la pràctica cultural a l’espai públic dels barris de la ciutat

 

 

Càntirs assaja altres marcs de sentit fonamentats en la noció de drets culturals mitjançant un espai per a la reflexió col·lectiva i els processos de recerca-acció que es duran a terme en tres “laboratoris” al llarg del 2022 als barris de La Florida, La Torrassa i Collblanc de L’Hospitalet.

 

 

Els laboratoris 
Un punt de trobada dels veïns i les veïnes per impulsar xarxes de suport, un estudi de ràdio comunitària i un laboratori cultural.Espai Pomezia
La Florida
Un club de lectura, espai de presentació de llibres, tallers d’escriptura creativa i narratives perifèriques.Llibreria Espai Llavors
Collblanc-La Torrassa
Un espai de trobada veïnal i dinamització del barri de La Torrassa amb activitats culturals. Restauració de la memòria històrica de la ciutat.JIS Arrels
La Torrassa

 

 

Dates: 2022
Organitza: LaFundició, Llavors, CELH, Espai Brotes, Fuga Foto, JIS i Alquimia Social
Més informació: cantirs.cat

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes entorn de l’Economia Social i Solidària 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.