27 maig, 2022
Notícia

Caravana de cine

L'edició 2022 d'aquest projecte de la Fundación Extremeña de la Cultura que utilitza el cinema com a eina per parlar del territori arranca per primera vegada amb un procés de mediació cultural amb Imago Bubo i Underground.

Caravana de Cine es un projecte de la Fundación Extremeña de la Cultura (Consejería de Cultura, Turismo y Deportes de la Junta de Extremadura), desenvolupat per Extremadura Audiovisual i Extremadura Film Comission amb el suport de la Diputació de Càceres y la Diputació de Badajoz per parlar de territori i de sabers, per mostrar i aprendre a través del cinema extremeny.

 

En aquesta edició la caravana es trasllada a Tierra de Barros (Província de Badajoz) i recorre les cinc localitats d’aquesta comarca extremenya (Hornachos, Almendralejo, Ribera del Fresno, Entrín Bajo y Santa Marta) per desplegar-hi activitats sobre la formació i la divulgació de la cultura cinematogràfica com tallers audiovisuals o projeccions.

 

Per primera vegada el projecte desenvolupa un Programa de Mediació Cultural en Cinema i laboratoris cinematogràfics en col·laboració amb Imago Bubo · Rural Colectivo (Col·lectiu d’artistes centrat en la fotografia, el vídeo, el desenvolupament rural, el medi ambient i la etnoeducació) i Underground|Arqueología, patrimonio & gente (Oficina de gestió comunitària del patrimoni cultural). Es tracta d’una aposta pels processos de participació ciutadana per tal de configurar una visió completa, integral i adaptada al territori sobre el cinema i la cultura audiovisual com a eina per potenciar la cohesió social i el sentiment de pertinença, així com per construir una nova cultura popular des de baix, seguint l’estratègia de l’Agenda 2030 (Nacions Unides).

 

El procés de mediació cultural es centrarà a les localitats de Hornachos (del 23 al 30 de maig) i Santa Marta (del 2 a l’11 de juny) amb el següent programa:

 

> Cinemascope-Diagnòstic en context
> Muntem un cineclub?
> Laboratori Cartogràfic
> Laboratoris de creació audiovisual
> El nostre Cineclub. Projecció de curtmetratges

 

 

Imago Bubo

 

Col·lectiu d’artistes establerts a Plasència (Extremadura) dedicats al territori rural, l’art i la cultura a través de l’audiovisual.

 

El seu objectiu és mantenir vives les tradicions i sabers populars, i recuperar el patrimoni rural i cultural a través de projectes des de l’entorn rural, inspirats per les històries de la seva gent gran i adoptant la missió de conservar el coneixement del territori i les seves comarques. Art, gestió i mediació cultural des d’una mirada rural.

Underground

 

Oficina itinerant i oberta de gestió comunitària del patrimoni cultural que treballa entorn de models de patrimonis expandits, generant estratègies de col·laboració per facilitar espais de creació de nous relats patrimonials.

 

Una de les estratègies d’aquest col·lectiu, format per Sabah Walid i Juanjo Pulido, és la col·laboració en projectes comunitaris que abasten els béns comuns des de diferents perspectives i amb una clara vocació rural.

 

 

Dates: Hornachos (del 23 al 30 de maig) i Santa Marta (del 2 a l’11 de juny) – Fins el 12 de juny
Organitza: Fundación Extremeña de la Cultura (Consejería Cultura, Junta Extremadura)
A càrrec de: Extremadura Audiovisual i Extremadura Film Comission
Participa: Imago Bubo i Underground/Programa de Mediació en Cinema
Col·labora: Ajs. de Hornachos, Almendralejo, Ribera del Fresno, Entrín Bajo i Santa Marta
Suport: Diputacions de Càceres i Badajoz
Més informació: fundacionextremenadelacultura/caravana-de-cine

 

 

 


#ArchiuViuPolièdrica: Processos i projectes culturals desenvolupats a Extremadura


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.