20 juny, 2014
Notícia

Casals d'estiu + pràctiques artístiques + treball en equip

"Culturnautes" (CCCB), "Picasso a l'estiu!" (Museu Picasso), "Endinsa't al món de l'ART" (EART), "Un Casal de Pel·lícula" (Escoleta Les Nòmades), Casals d'arts escèniques (C.C La Sagrera i Espai Jove Garcilaso), Casal artístic d'estiu (Teatre Clavé de Tordera) i "Les obres d'art prenen el sol" (MACBA)

En els darrers anys s’ha consolidat un conjunt de propostes estiuenques que, sota la idea del casal d’estiu, revisen la noció de lleure, associant-lo a les pràctiques artístiques i oferint als infants i als i les joves la possibilitat de ser protagonistes d’un procés de creació. Oferim un petit recull d’aquesta oferta a la província de Barcelona:

 

 

CULTURNAUTES

Aquest casal, coorganitzat pel Centre de Cultura Contemporànea (CCCB) i la Fundació Pere Tarrés, treballa les línies desenvolupades en les exposicions i els programes del CCCB al llarg del 2014 a través de tallers en combinació amb altres activitats lúdiques que tindran lloc a diferents espais del CCCB.

 

Es vol oferir un laboratori de creació amb una gran dosi d’experimentació i nous formats: un tàndem de cultura i tecnologia que ajudi als infants i joves a comprendre el nostre present.

—–

Dates: Del 30 de juny a l’1 d’agost.

CCCB. Montalegre, 5. 08001 Barcelona.

Organitza: CCCB i Fundació Pere Tarrés.

A càrrec de: A Home in Progress Film, La Mandarina de Newton i El Globus Vermell/dinamització dels tallers.

Dirigit a: Infants i joves de 6 a 16 anys.

—–

Més informació:

cccbeducacio.org/culturnautes

 

 

PICASSO A L’ESTIU!

L’experiència que els infants i joves viuran durant el casal del Museu Picasso de Barcelona a les seves sales serà una nova forma de mirar les obres d’art de la seva col·lecció: una invitació a veure.

 

Després, mitjançant el diàleg i les aportacions dels participants, s’anirà fent un recull dels seus interessos i impressions per extreure’n conclusions noves i diferents. L’activitat finalitzarà amb un taller relacionat amb la visita.

—–

Dates: De l’1 de juliol al 1 d’agost.

Museu Picasso. Montcada, 15-23. 08003 Barcelona.

Organitza: Museu Picasso.

Dirigit a: Infants i joves de 6 a 14 anys.

—–
Més informació:

museupicasso/casal-del-museu-picasso-lestiu

 

 

ENDINSA’T AL MÓN DE L’ART

Aquesta proposta de l’entitat educativa Experimentem amb l’ART és la continuïtat de la seva activitat educativa durant l’estiu. Una activitat de lleure on nenes i nenes fins a 12 anys poden viure per ells mateixos l’experiència del procés de creació a partir del joc i amb la incorporació d’activitats d’aigua i d’altres propostes d’experimentació lúdica.

—–

Dates: Del 25 de juny al  31 de juliol.

Espai EART. Torrijos, 68. 08012 Barcelona

Organitza: Experimentem amb l’ART.

Dirigit a: Infants des de 3 fins a 12 anys.

—–

Més informació:

experimentem.org/casal2014

 

 

UN CASAL DE PEL·LÍCULA

El casal d’estiu de L’Escoleta de Cinema de Les Nòmades (Escola cooperativa de Criança Compartida del barri de Sant Andreu de Barcelona) és un proposta que compta amb professionals en el camp audiovisual i plàstic, especialitzats en el món del lleure educatiu, com Teleduca i ETCS Cooperativa.

 

Aquest casal es basa en el concepte d’educació creadora, on l’infant descobreix el seu entorn rere una càmera i s’introdueix en el disseny i la creació audiovisual mitjançant el joc, la seva imaginació i creativitat.

—–

Dates: Del 30 de juny al 25 de juliol.

Les Nòmades. Sòcrates, 80. 08030 Barcelona.

Organitza: Escoleta Les Nòmades.

A càrrec de: Teleduca i ETCS Cooperativa.

Dirigit a: Infants a partir de 6 anys.

—–

Més informació:

escoletadecinema.wixsite.com/uncasaldepellicula 

 

 

CASALS D’ARTS ESCÈNIQUES

Durant aquests casals, organizats pel Ventilador Cultural, cada setmana es treballa un tema vinculat al món de les arts escèniques i els divendres es fa una posada en escena on tots els pares i mares, avis i àvies, amics i amigues, etc. hi són convidats/des.

 

És una proposta que aposta per la creació, la cultura, el treball en equip i la manifestació artística, adaptat segons les edats (els casals per als infants es fan al C.C La Sagrera, mentre que els més grans es troben a l’Espai Jove Garcilaso), els grups i les inquietuds individuals.

—–

Dates: Del 25 de juny al 25 de juliol.

Centre Cívic La Sagrera (Martí Molins, 29) i Espai Jove Garcilaso (Garcilaso, 103) del barri de Sant Andreu de Barcelona.

Organitza: El Ventilador Cultural.

A càrrec de: Associació teatral La Jarra Azul.

Dirigit a: Infats de 3 a 11 anys (C.C La Sagrera) i joves de 12 a 16 anys (Espai Jove Garcilaso).

—–
Més informació:

elventiladorcultural.wordpress.com/casals-estiu-arts-esceniques

 

 

CASAL ARTÍSTIC D’ESTIU

El casal del Teatre Clavé de Tordera (Barcelona) és un espai lúdico-formatiu on es propicia que els i les participants tinguin un primer contacte amb el fet artístic d’una manera senzilla i propera.

 

L’educació en el lleure es combina amb la música, la dansa, el teatre i les belles arts en una fórmula que afavoreix el desenvolupament de la creativitat, la imaginació i l’expressivitat.

—–

Dates: Del 25 de juny a l’1 d’agost.

Teatre Clavé. Dr. Trueta, 08490. Tordera (Barcelona).

Organitza: Teatre Clavé.

Dirigit a: Infants de 3 a 12 anys.

Més informació:

teatreclave.cat/casalartistic 

 

 

LES OBRES D’ART PRENEN EL SOL

En aquesta visita-taller, que el MACBA organitza a l’estiu per a esplais i casals d’estiu, s’examinen algunes peces de la seva col·lecció que no es troben a les sales d’exposició. Durant el curs lectiu, la mateixa activitat s’ofereix adaptada per a Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

 

Al llarg de les dues hores i mitja que dura l’activitat (amb pausa per esmorzar) es pot veure què passa quan un artista decideix crear una peça per exhibir-la a l’espai públic o mostrar-la en els espais de trànsit del museu. De quins materials estan fetes aquestes obres? Quina és la reacció del públic davant de l’encontre inesperat amb l’obra d’art?

 

El taller també proposa el repte de crear col·lectivament una proposta artística inspirada en el mural que Keith Haring va fer a Barcelona l’any 1989, un mural públic que s’ha recuperat a l’exterior del Museu per celebrar el 25è aniversari de la seva execució.

—–

Dates: del 30 de juny al 1 d’agost a les 10 h. 

Plaça dels Àngels, 1. 08001 Barcelona.

Organitza: MACBA.

Dirigit a: Infants i joves (en grups d’edats compreses entre Infantil i Batxillerat).

—–

Més informació:

macba.cat/obres-art-prenen-el-sol

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.