11 abril, 2024

BASE Ò i Fabra i Coats: Fàbrica de Creació obre la convocatòria MATER ART per donar suport al desenvolupament de projectes artístics amb una residència amb cura infantil.

10 abril, 2024

La Fundació Daniel y Nina Carasso en col·laboració amb la Fundació Ship2B llancen la tercera edició de Tiina, el programa d'acceleració per a entitats socials d'art ciutadà i alimentació sostenible.

9 abril, 2024

La convocatòria “Alianzas para una democracia cultural” busca donar suport a projectes que sorgeixin d'aliances entre diversos agents i que impulsin una participació plena de la ciutadania en la vida cultural.

8 abril, 2024

S’obre la convocatòria de beques de recerca i experimentació en mediació artística en residència pel període setembre 2024 – juliol 2025 al centre d’Arts Santa Mònica.

3 abril, 2024

El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa llança la primera convocatòria del programa Variacions per a escoles i instituts.

26 març, 2024

A cobert llança una convocatòria de residència d'investigació i creació artística a Moià (Moianès, Catalunya) que posi en relació la pràctica artística amb la memòria oral, la microhistoria o el feminisme.

22 març, 2024

Colaboratorio IC articula, en el marc del programa EKOSISTEMAK per a la innovació transformadora al País Basc (Medialab Tabakalera i ColaBoraBora), un espai de trobada sobre les Comunitats d'Aprenentatge i Pràctica (CAPs).

20 març, 2024

El Ministeri de Cultura obre el termini per a la participació de projectes en aquesta edició dedicada a fer balanç i actualització dels 10 anys del programa en una trobada a celebrar el setembre a Santiago de Compostela.

19 març, 2024

S'obre la convocatòria de projectes artístics /Unzip 24 per donar suport al teixit creatiu i a la realització de processos de creació amb desig de transformar i reflexionar sobre el territori i les seves comunitats.

18 març, 2024

Entorns llança una convocatòria per seleccionar un projecte d'arts visuals i arts aplicades que posi l'èmfasi en la interacció i el treball col·laboratiu dins de la comunitat local de Mussa, Lles de Cerdanya (Pirineus catalans).

15 març, 2024

Convocatòria per seleccionar projectes empresarials, microempreses o startups que participin en un programa online de foment de la viabilitat d’iniciatives vinculades a les indústries culturals i creatives en territoris rurals.

14 març, 2024

Oberta la convocatòria Mutare territori per seleccionar propostes que donin resposta a les necessitats locals des de la cultura i les arts.

5 març, 2024

Hibridalab obre la convocatòria del Programa de Residències de Recerca 2024 sobre visualització de dades.

16 febrer, 2024

Concéntrico llança un concurs de dibuixos perquè alumnes de centres educatius de La Rioja participin en la composició d'un poema visual que reinterpreti el paisatge natural de les vinyes.

15 febrer, 2024

La Fundació Contorno Urbano llança la convocatòria Mòdul Territori per seleccionar projectes artístics que activin i mobilitzin la població local de l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat

13 febrer, 2024

A Bao A Qu busca joves de 15 a 19 anys que vulguin participar en els tallers de creació fotogràfica “Mira, fotografia, exposa!”

12 febrer, 2024

Convocatòria per a buscar projectes culturals impulsats per agents joves en/des d'entorns culturals rurals per a participar en el pròxim Foro Cultura y Ruralidades.

9 febrer, 2024

Fes! Cultura obre la convocatòria 2024 per buscar artistes i promotores culturals a Barcelona que vulguin participar en el laboratori de projectes culturals d'impacte.


1 febrer, 2024

El Premi Lluís Carulla és un guardó i un programa d’emprenedoria cultural biennal amb l’objectiu de formar, impulsar i fer viables projectes i idees culturals que transformin i millorin la societat catalana.

31 gener, 2024

El Festival Punto de Vista obre una convocatòria per buscar joves d'entre 16 i 20 anys que vulguin viure en primera persona una de les labors essencials de tot festival de cine: programar i presentar les pel·lícules.

15 gener, 2024

Can Serrat i Entorns llancen una convocatòria per seleccionar a unx artista/dissenyadorx contemporània per treballar en un taller obert al públic.

12 gener, 2024

Convocatòria del Centre Huarte dirigida a artistes o col·lectius residents a Navarra que vulguin acostar la seva obra o pràctiques artístiques a l'àmbit educatiu.

22 desembre, 2023

La convocatòria busca un grup de 10 joves d’entre 18 i 25 anys per imaginar un programa de pensament que incorpori les seves maneres de fer, els seus referents i les seves inquietuds.

21 desembre, 2023

Simbiontes és un laboratori d'experimentació educativa que fomenta el desenvolupament de projectes col·laboratius i interdisciplinaris combinant sabers artístics, científics, tecnològics i humanístics.

20 desembre, 2023

En la convocatòria PROIEKTUEN PLAZA es convida a la ciutadania, a les associacions, col·lectius i grups a proposar la realització col·lectiva de projectes que estiguin relacionats amb la tecnologia i/o cultura.

13 desembre, 2023

Oberta la convocatòria per a participar en el Taller Cinema en curs, un espai de creació cinematogràfic compartit per a joves migrats sols i altres joves d’entre 17 i 23 anys.

7 desembre, 2023

Planea llança una convocatòria per a buscar recursos i experiències per a educar l'escolta a través de l'experimentació sonora que formin part del quart número de ANIDA, revista d'art i escola.

4 desembre, 2023

Oberta la convocatòria NOTAR III, el programa de residències de recerca vinculat als sabers i pràctiques en l'àmbit de la mediació i les pedagogies crítiques de la plataforma MAR.

21 novembre, 2023

Obre la convocatòria Manifesta 15, la biennal nòmada que el 2024 se celebrarà a Barcelona i 11 ciutats de la seva regió metropolitana per a promoure visions positives de futur sobre com remodelar la regió d'una forma sostenible.

15 novembre, 2023

La Fundació Banco Santander llança la desena edició de la convocatòria Santander Emplea Cultura per a ajudar a organitzacions del sector cultural a créixer de formar sostenible i per a crear ocupació entre els joves especialitzats en cultura contemporània

10 novembre, 2023

La Fundació Carulla convoca els Premis Baldiri 2023, els guardons que premien projectes educatius que transformin l’educació i donin resposta als nous reptes socials i educatius a través e la llengua, la cultura i les arts.

8 novembre, 2023

La REAC llança la tercera edició de la anticonovocatoria, un dispositiu experimental que busca altres modes de mutualizar, distribuir recursos i generar sinergies en la cultura comunitària de l'estat espanyol.

6 novembre, 2023

IDENSITAT i La Capella Centre d’Art (Barcelona) obren una convocatòria per a buscar tres projectes de recerca i de producció artística col·laboratius vinculats amb la desigualtat social.

3 novembre, 2023

El node madrileny de PLANEA, xarxa d'art i escola, llança una convocatòria per a desenvolupar cinc programes d'educació a través de l'art a centres educatius públics de la Comunitat Madrid durant el curs 2023/2024.

2 novembre, 2023

Convocatòria del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per a activar processos de treball sostenibles de mediació amb diversos col·lectius, entitats o agents en contextos locals, generant entorns de col·laboració.

25 octubre, 2023

Convocatòria per a fomentar l'accessibilitat a la cultura i especialment a l'art contemporani, dels nens i nenes d'escoles del rural gallec.

20 octubre, 2023

Convocatòria per a buscar projectes de mediació que participin a la jornada “Inbetween. Per una mediació a Europa que enforteixi comunitats”, organitzada per Concomitentes i Zemos98 en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea.

9 octubre, 2023

El IAACC Pablo Serrano llança la I Convocatòria de mediació cultural per a seleccionar una o diverses propostes d'activitats de mediació cultural entorn de l'art contemporani.

4 octubre, 2023

La convocatòria liderada per “Culture Action Europe” busca joves artistes que vulguin participar en una campanya per promoure la participació política a les properes eleccions del Parlament Europeu el 2024.

3 octubre, 2023

Casa de Porras (Universitat de Granada) llança una convocatòria per buscar estudiants que vulguin dissenyar i gestionar projectes culturals col·lectivament.

15 setembre, 2023

Convocatòria per a participar en un projecte cultural a la comarca d'El Barco de Ávila-Piedrahita (Castella i Lleó) entorn de la idea l'accessibilitat i la participació de la ciutadania en la vida cultural.

14 setembre, 2023

La Taula d’Arts Visuals del Consorci Transversal, una xarxa formada per 10 municipis catalans, obre convocatòria per cercar un projecte de mediació artística que vinculi les pràctiques artístiques contemporànies amb els diversos públics i fomenti la participació ciutadana.

12 setembre, 2023

Wikitoki (Bilbao) llança una convocatòria de residències de recerca i creació de caràcter transdisciplinar, entorn de diferents aspectes del fet col·laboratiu i els reptes i transicions actuals.

8 setembre, 2023

Oberta convocatòria per seleccionar tres instituts de la ciutat de Saragossa per implementar durant el curs 2023-2024 un programa artístic innovador que busca fomentar la inclusió, la diversitat cultural i l'apoderament dels joves.

26 juliol, 2023

Medialab Matadero obre una convocatòria de projectes per al Laboratorio de prototipado colaborativo amb la finalitat de desenvolupar col·lectivament projectes relacionats amb la temàtica del LAB#03, les “Ments Sintètiques”.

27 juliol, 2023

Convocatòria per a desenvolupar tres projectes artístics a les aules dels centres educatius de la Comunitat Valenciana.

25 juliol, 2023

Cineteca Madrid obre la setena convocatòria per a formar part del seu equip de joves programadors.

24 juliol, 2023

El Festival FAACCC llança una convocatòria adreçada a artistes, educadores i investigadores per participar en el 1r Congrés de les Arts Comunitàries de Catalunya.

21 juliol, 2023

La Central del Circ (Barcelona) obre una convocatòria per seleccionar l’equip d’artistes que formarà part del programa Caixa d’Eines durant el curs 2023/24.

19 juliol, 2023

2ª edició del premi biennal Miquel Viladrich de l’Ajuntament de Torrelameu (Lleida) en la categoria d’arts visuals aplicades a la comunitat i al territori.

19 juliol, 2023

Convocatòria de PLANEA als centres públics de la Comunidad de Madrid per implementar cinc programes amb els quals abordar l'art a les aules.

10 juliol, 2023

Oberta la tercera edició de "Complemento Directo", la convocatòria de beques per a estudis de mediació cultural impulsada per la Fundación Carasso.

7 juliol, 2023

La segona edició de la “Convocatoria de Arte Juventud por la Sostenibilidad” llançada per Concomitentes cerca joves que vulguin atendre un repte ambiental a través d'un projecte artístic participatiu.

5 juliol, 2023

Oberta la convocatòria del Premi IT Acció Social i Comunitària de l’Institut del Teatre de Barcelona per impulsar projectes d’alumnes graduats/des que interseccionin les arts vives i l’acció social i comunitària.

26 juny, 2023

Obert el període de sol·licitud de les beques FormARTE per a la formació i especialització en museologia i gestió cultural entre altres modalitats que convoca el Ministerio de Cultura y Deporte.

23 juny, 2023

Com a part de les activitats del III Encuentro de Artes y Discapacidad, Capaz Perú i el Centre Cultural d'Espanya a Lima (CCE Lima) convoquen una residència artística que es realitzarà l'octubre del 2023 a Lima (Perú).

22 juny, 2023

Obert el període de presentació de propostes d'intervencions artístiques a l'espai públic per participar en la III edició del Ephemeral Phestival a Valladolid.

21 juny, 2023

Teleclub Lanzarote és un projecte de laboratori/taller/residènca de formació artística creat per a persones amb idees, pensaments i projectes entorn de l'art, la cultura i la innovació.

20 juny, 2023

El Programa de Residències d'Hibridralab, el Centre d'Innovació Oberta i Transferència Creativa d'Àlaba, obre una convocatòria perquè professionals, artistes i persones investigadores desenvolupin projectes vinculats a les àrees de coneixement del centre.

19 juny, 2023

Obert el període de presentació de projectes per desenvolupar una intervenció artística permanent a l'Hospital Reina Sofía de Tudela.

16 juny, 2023

Obert el període de presentació de projectes educatius innovadors per desenvolupar al Medialab de Tabakalera (Donostia) durant el curs 2023-2024.

12 juny, 2023

A la 45ª edició d'aquests premis de la Fundació Carulla s'han guardonat projectes educatius que treballen per fer front a la desaparició del català i per sensibilitzar sobre l’emergència climàtica mitjançant les arts i la cultura.

9 juny, 2023

Obert període de presentació de projectes escènics per optar a una residència artística a Balandra, cicle de residències del Centre Cívic El Sortidor (Barcelona).

8 juny, 2023

Oberta la convocatòria de la 1ª edició del CO-, el Festival Internacional de Cinema Cooperatiu que organitza la sala Zumzeig de Barcelona.

26 maig, 2023

El Centre de residències artístiques de Matadero Madrid llança la tercera edició de la convocatòria per a l'assignació d'una residència entorn de projectes d'art i educació per a col·lectius o creadoxs de la Comunitat de Madrid.

22 maig, 2023

L’Arnau Itinerant busca propostes artístiques diverses per treballar en context comunitari, amb especial interès pels formats híbrids i experimentals, que s'inclouran a la seva programació 2023-24 al barri de Sant Antoni de Barcelona.

16 maig, 2023

Es dirigeix a projectes desenvolupats a ciutats i territoris intermedis, un dels temes que s'abordaran a la novena edició d'aquesta trobada organitzada pel Ministerio de Cultura y Deporte, juntament amb el rol de la joventut com a subjecte(s) polític, social i cultural, la importància de les xarxes de treball en el sector i la idea de cultura com a ecosistema interrelacionat.

11 maig, 2023

L'espai de creació Antartika Cultur Container de Pamplona llança la III convocatòria BOR BOR d'ajudes per a projectes creatius i innovadors de caràcter educatiu, social, cultural i/o mediambiental.

3 maig, 2023

Programa d'ajudes a projectes artístics amb el qual la Fundació “la Caixa” fomenta el paper actiu de col·lectius en situació de vulnerabilitat o de barris i comunitats en processos creatius com a motor de canvi social.

26 abril, 2023

Convocatòria de residència a la Fabra i Coats de Barcelona en el marc del projecte “Mater Art Community” de la cooperativa Base Ò per a artistes, curadorxs o investigadorxs de l’art, de qualsevol disciplina, que maternen.

20 abril, 2023

Beques de l’Institut Català de les Empreses Culturals que promouen el treball de creadorxs en un projecte de recerca aplicada i experimentació en mediació artística en modalitat de residència al Centre d'Arts Santa Mònica de Barcelona.

17 abril, 2023

Invitació del col·lectiu Es (tu)yo i el CRMF de Madrid a participar en aquest laboratori de creació, acció i pensament entorn de la diversitat funcional, a través del teatre.

12 abril, 2023

2ª edició d’aquest programa de la Fundació Daniel i Nina Carasso en col·laboració amb la Fundació SHip2B per a projectes de transformació social a través de l'art ciutadà i l'alimentació sostenible.

31 març, 2023

Nova edició d'aquesta convocatòria de la Fundación Carasso, un programa que promou projectes basats en la col·laboració entre artistes, investigadorxs de qualsevol disciplina científica i ciutadania per abordar reptes ecosocials.

29 març, 2023

Nova edició d’aquesta convocatòria, enguany centrada en l’emergència climàtica, que és l’acció comuna principal d’Unzip, el Programa d’Arts Visuals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat (Barcelona).

14 març, 2023

Convocatòria de selecció de projectes de creació i recerca artística que vinculin art, territori, paisatge i comunitat per al programa Vera Creativa, impulsat per la Consejería de Cultura, Turismo y Deportes mitjançant la Fundación Extremeña de la Cultura a la regió de La Vera (Càceres).

10 març, 2023

Crida oberta per participar en el projecte “La Batidora”, el Laboratori de Transformació del Museo Nacional de Artes Decorativas de Madrid, un procés obert de gairebé dos anys per pensar colaborativamente el futur del MNAD.

23 febrer, 2023

Invitació a participar en la intervenció artística d'Iván Argote, l'artista de la concomitància madrilenya que es desenvolupa en col·laboració amb la Biblioteca de Belles Arts de la UCM i Concomitentes.

22 febrer, 2023

Oberta convocatòria per participar en aquest programa de Culturia per al foment i incubació de les indústries culturals i creatives en l'àmbit rural.

21 febrer, 2023

Convocatòria oberta per Neret Edicions, el Festival FAACCC i Basket Beat per realitzar una residència d'escriptura que faciliti concloure el procés final de redacció d'un llibre entorn l’art social i comunitari.

20 febrer, 2023

Seminari web per presentar el nou Quadern de Fundación Carasso on s'analitzen 25 dels projectes recolzats a la convocatòria Componer saberes per abordar des de la col·laboració transdisciplinar els nous reptes ecosocials.

17 febrer, 2023

El Centre Ecològic Cultural MODUL, espai ciutadà de cocreació i experimentació artística sostenible de Contorno Urbano a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), fa dels projectes situats al territori un eix prioritari de la seva convocatòria.

15 febrer, 2023

Oberta convocatòria per formar part de la programació del FAACCC 2023 que es celebrarà del 5 al 7 d’octubre a la Fabra i Coats de Barcelona per estendre's a diferents punts de la ciutat i de Catalunya.

19 gener, 2023

Nova convocatòria d’aquest laboratori de Connectats Cooperativa per tal que artistes migrants residents a Barcelona desenvolupin projectes culturals d’impacte social a la Fabra i Coats de Barcelona.

15 desembre, 2022

Termini obert per tal que els centres educatius públics de secundària de la Comunidad de Madrid que col·laboren amb PLANEA participin en un programa entorn de l'art i la ciència per afrontar els reptes marcats pels ODS.

29 novembre, 2022

Premis convocats cada any per la Fundació Carulla i que en aquesta edició busquen projectes educatius innovadors per imaginar futurs més sostenibles a reptes com la emergència climàtica, a més d’un nou premi a l’escola catalana més transformadora.

21 novembre, 2022

Iniciativa impulsada per la Conselleria d’Educació i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana que treballa l’art com a eina educativa amb 40 projectes per desenvolupar en centres educatius valencians.

14 novembre, 2022

L'objectiu del concurs és una assistència tècnica per desenvolupar un estudi i avaluació que ajudi a analitzar i eixamplar l'impacte dels projectes artístics de la productora cultural Concomitentes (Fundación Carasso).

28 octubre, 2022

Per segon any consecutiu, la Red REACC activa aquest dispositiu experimental que busca altres maneres de mutualitzar, distribuir recursos i generar sinergies a l'entorn d'espais i agents de la cultura comunitària de l'Estat espanyol amb el suport de la Fundació Carasso.

10 octubre, 2022

La Fundació Carulla reorienta el Premi Francesc Candel per fer de la cultura una eina per a la cohesió social, posant en diàleg artistes i entitats socials que promoguin la inclusió de persones migrades.

7 octubre, 2022

Convocatòria dirigida a professionals de biblioteca i persones que vulguin participar com a col·laboradorxs a “LabsBibliotecarios” 2022, laboratori d'innovació relacionat amb biblioteques i aprenentatge que impulsa la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria i s’organitza a Tabakalera (Donostia-Sant Sebastià).

20 setembre, 2022

Convocatòria per a 4 residències de recerca en mediació i pedagogies crítiques
en el marc de MAR, plataforma de mediació artística i noves institucionalitats impulsada pel Museo Reina Sofía, hablarenarte i la Fundació Carasso.

15 setembre, 2022

Dins de la seva línia de subvencions per impulsar la cultura al medi rural, l’OSIC ajuda a finançar projectes relacionats amb la formació, incloses les activitats extraescolars, de transferència i mediació artística i cultural.

9 setembre, 2022

El programa “Cultura Resident” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta la publicació on recull els projectes realitzats entre 2018 i 2020, juntament amb les noves residències 2022 i les noves bases de residència per a l’edició 2023.

18 juliol, 2022

“Diversorium”, proposta guanyadora a la 7ª edició de la convocatòria “Al meu barri fan performances” (Festival Escena Poblenou i Can Felipa), obre al seu torn convocatòria per participar al festival que es celebrarà l’octubre a Barcelona.

28 juny, 2022

Segona edició d'aquest programa de beques, acompanyades de mentories individuals i col·lectives, impulsat per la Fundació Carasso en col·laboració amb hablarenarte per donar suport a la formació superior en mediació cultural.

23 juny, 2022

"C.A.S.A." és la proposta seleccionada a l’edició 2022 de "Nexes Ciutat", projecte de cooperació entre Idensitat i L'Escocesa per explorar les transformacions i els nous imaginaris que afecten la reconfiguració de l'espai públic contemporani.

7 juny, 2022

Dirigida a projectes alineats amb la qüestió racial, la presència de minories en la cultura i el paper dels sectors culturals en aquest context, conceptes que articulen la VIII edició d'aquesta trobada del Ministerio de Cultura y Deporte.

3 juny, 2022

Convocatòria entorn dels Drets Culturals per a projectes i recerques que es presentaran el novembre en aquesta trobada internacional organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i Culture Action Europe amb la col·laboració de CGLU.

16 maig, 2022

Convocatòria orientada a creadorxs, col·lectius o agents culturals de l'art i l'educació dins d'un context de recerca, acció i producció educativa i/o artística amb Matadero Madrid com a marc de treball.

2 maig, 2022

El Premi Culturama llança una nova edició de la seva convocatòria per donar suport a projectes d'innovació social en l'àmbit de la joventut.

29 abril, 2022

La convocatòria del programa “Art for Change” de la Fundació “La Caixa” ofereix ajudes a projectes artístics de diferents disciplines que fomenten el paper actiu de col·lectius en situació de vulnerabilitat o de barris i comunitats.

26 abril, 2022

Convocatòria de la plataforma cultural Concomitentes dirigida a agents culturals que vulguin actuar com a mediadorxs per atendre des de l'art a un repte social o ambiental juntament amb un col·lectiu ciutadà.

25 abril, 2022

"Ciuta·lab", Laboratori Ciutadà de Las Naves, llança aquesta primera convocatòria de Tallers de Producció Col·laborativa per implicar-se juntament amb la ciutadania en la Missió Climàtica de la ciutat de València.

21 abril, 2022

Oberta la convocatòria per a la primera residència en gestió cultural que el programa Planta Alta (hablarenarte) desenvolupa en col·laboració amb el programa Cultura Resident (Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana).

14 abril, 2022

Nova edició d'aquesta convocatòria de la Fundació Carulla que, sota el lema “Solucions culturals a reptes locals”, vol ajudar a cocrear respostes als reptes socials dels territoris des de la cultura.

18 març, 2022

Concurs dins del programa Arte y Hospitales de l'Instituto Navarro de la Joventud amb el Departament de Salut del Govern Navarrès per tal que artistes joves desenvolupin el seu projecte a l'Hospital Universitari de Navarra.

14 març, 2022

Projectes seleccionats per a les residències de recerca 'Notar', un dels tres nodes de la plataforma "MAR", impulsada pel Museo Reina Sofía, la Fundación Carasso i hablarenarte.

9 març, 2022

Convocatòria anual del dispositiu de suport i mediació de les arts visuals al Prat de Llobregat per a la realització de projectes artístics vinculats a la ciutat.

8 març, 2022

Obert el termini per participar a la convocatòria per a artistes migrants del “Fes! Cultura”, laboratori de projectes culturals transformadors organitzat per Connectats Cooperativa a la Fabra i Coats de Barcelona.

3 març, 2022

Beca creada per l'associació Mutur Beltz dirigida a projectes artístics entorn de la llana produïda per l'ovella "cara negra", raça autòctona de la Vall de Karrantza (Bizkaia) en perill d'extinció, com a tema o material de treball.

14 febrer, 2022

La Fundació Contorno Urbano obre una convocatòria de beques per a projectes de Mediació i Recerca artística al Centre Ecològic i Cultural de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

18 gener, 2022

Crida del Centro de Recursos de Red PLANEA (Fundación Carasso) per conèixer experiències que treballin les relacions entre art i tecnologia a l'escola i incorporar-les en les col·leccions i publicacions de PLANEA.

10 gener, 2022

Convocatòria per a la selecció de tres projectes de recerca situada dins del programa anual de Medialab al centre de creació contemporània Matadero Madrid (Ajuntament de Madrid).

7 gener, 2022

Els 19 projectes seleccionats a la convocatòria 2021 del programa “Art for Change” (Fundació “La Caixa”) s'inicien el gener per a la transformació social de col·lectius vulnerables en el context pandèmic actual.

24 desembre, 2021

El CDAN (Fundación Beulas) i 3piedras (art i transformació rural) llancen la 3ª convocatòria de residències per a projectes artístics amb l'entorn i la comunitat d'Ara (Huesca), i amb els sabers rurals com a eix temàtic.

22 desembre, 2021

El projecte CRIT (Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona) cerca dos propostes artístiques a desenvolupar a dos centres educatius del territori: l'INS Gabriel Ferrater (Reus) i l'Escola Sant Rafael d’Educació Especial (Tarragona).

29 novembre, 2021

Projecte del MNAC i la PAAC per donar suport a la creació local i la recerca en l’àmbit de la museografia amb 4 beques per a artistes que s’incorporaran a les taules de treball en què el museu desenvolupa diferents projectes.

23 novembre, 2021

Convocatòria per a sis residències de recerca en el marc de MAR, plataforma de mediació artística i noves institucionalitats impulsada pel Museo Reina Sofía, hablarenarte i la Fundació Carasso.

29 octubre, 2021

Publicació de la 6ª edició d’aquest premi de bones practiques en matèria de Joventut organitzat per Culturama amb l'objectiu de difondre propostes d’interès social en el camp de la innovació sociocultural.

27 octubre, 2021

Convocatòria oberta per formar part de l’equip que idearà una programació d’assaig jove en el marc d’un projecte del CCCB (Barcelona) i La Sullivan Productora Cultural.

22 octubre, 2021

La Fundació Carulla presenta els seus Premis, Beques i Programes d’impuls cultural i reconeixement per a la temporada 21/22.

2 setembre, 2021

Un dispositiu experimental llançat per la REACC amb el suport de la Fundación Carasso per buscar altres maneres de mutualitzar, distribuir recursos i generar sinergies entre espais i agents de la cultura comunitària de l'Estat espanyol

19 juliol, 2021

Per cinquè any consecutiu, l'edició 2021 de les convocatòries Resistències artístiques, Reset, Cercles i CoSSos del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) suposen una oportunitat per activar la relació de la ciutadania amb la cultura i professionalitzar la mediació cultural.

8 setembre, 2021

Convocatòria oberta de Matadero Madrid per a una residència de investigació i acció amb l'objectiu d'activar un programa de mediació, art i educació per desenvolupar al centre cultural.

1 juliol, 2021

Oberta la convocatòria per a aquest programa de beques acompanyades de mentories de Fundació Carasso i hablarenarte amb l'objectiu de donar suport a la formació en mediació cultural, fomentant l'especialització d'una professió clau pel desenvolupament d'una societat crítica.

19 juliol, 2021

Obert el termini per enviar propostes de comunicacions de professionals, col·lectius, artistes, gestors i entitats per a la seva presentació dins de la programació de la XIII edició d'aquestes Jornades que enguany es celebren sota el lema "Desplaçaments i trànsits".

14 juliol, 2021

Convocatòria per realitzar processos de cocreació a partir de residències per a artistes a centres socials de Bizkaia dins d'un projecte de BBK (Kutxabank) amb ANTespacio per apropar la cultura a la ciutadania.

22 juny, 2021

La convocatòria de mediació cultural Cercles (CMCV i IVAJ) impulsa projectes amb equips de joves i col·lectius socials com a creadorxs culturals que a l'edició 2020/21 es desenvolupen al CCCC (València), el MACA (Alacant) i el Menador espai cultural (Castelló).

1 juny, 2021

Convocatòria dirigida a instituts públics de Madrid per participar en el programa STEAM con A de la Red PLANEA que promou la participació ciutadana amb l'art i la ciència com a eines per afrontar els reptes de futur marcats pels ODS de Nacions Unides.

26 maig, 2021

Convocatòria excepcional del programa d’Arts Visuals del Centre Cívic Can Felipa dirigida a propostes de mediació i/o educació per crear un projecte amb una comunitat o entitat del barri del Poblenou de Barcelona.

6 maig, 2021

Idensitat i Centro Huarte activen la quarta edició d'Estètiques Transversals per desenvolupar un projecte de recerca i producció relacionat amb el context social i cultural de les poblacions d'Huarte, Burlada i Villava (Navarra) dins del programa europeu de col·laboració "Who Cars"?

30 març, 2021

El projecte DRIS, finançat pel programa Europa Creativa (UE) i gestionat per Interarts (Espanya, coordinació), ECCOM (Itàlia) i ITZ (Alemanya), obre una convocatòria de formació sobre interculturalitat dirigida a professionals del sector cutural, educatiu, social, artistes i investigadorxs.

1 març, 2021

Convocatòria del Centro Huarte de Navarra per donar suport a un projecte educatiu que desbordi els límits de l'escola, replantejant la seva relació amb el territori des d'estratègies pròximes a les arts i al pensament contemporani.

7 abril, 2021

Convocatòria del programa d'Arts Visuals /Unzip (Ajuntament del Prat de Llobregat) per donar suport a la realització de projectes artístics vinculats al territori i a les seves comunitats amb una edició al voltant de la crisi climàtica.

14 abril, 2021

Convocatòria per participar en un laboratori d'experimentació tèxtil al FabLab i a l'espai BioCrea de Medialab Prado per produir de manera col·laborativa cinc projectes entorn de la temàtica dels tèxtils.

26 febrer, 2021

Una iniciativa de Graner on, amb la mediació del col·lectiu artístic Artefactum, es convida a un grup d’espectadors/es a compartir espais de trobada amb artistes residents al Centre de Creació de Dansa i Arts Vives de Barcelona.

12 abril, 2021

Convocatòria de Cia. Calatea per participar en un projecte pedagògic i crear amb alumnat de 14 a 17 anys de centres educatius de Madrid un podcast de ràdio teatre contra les violències masclistes en col·laboració amb RNE (RTVE).

22 febrer, 2021

La plataforma MadBlue i Medialab Prado Madrid llancen aquesta convocatòria per activar el Laboratori MadBlue, un procés d'innovació participativa en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

16 febrer, 2021

Convocatòria oberta i contínua dirigida a projectes de Medialab Tabakalera entorn de la cultura digital, el disseny obert i el coneixement compartit.

22 març, 2021

Convocatòria del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (Direcció General de Cultura i Patrimoni) per activar processos de treball sostenibles de mediació en contextos locals i generant entorns de col·laboració.

11 gener, 2021

Premi convocat per l’Associació Cultural Jordi el Mussol i dirigit a les produccions escolars de València, a més d’incloure altres categories d’àmbit estatal i internacional, en el marc del Festival Internacional MiCe 2021 (9a Mostra Internacional de Cinema Educatiu).

11 febrer, 2021

Convocatòria del CCCB Educació dirigida a instituts de Barcelona per participar en el projecte educatiu Missió ALIA que relaciona divulgació científica i creació literària en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

8 febrer, 2021

Convocatòria del col·lectiu Educación Pantono (UCM) per formar un grup de treball a Condeduque de Madrid que indagui sobre les connexions entre la comunitat educativa i els centres culturals com agents pedagògics.

5 febrer, 2021

Convocatòria per participar en un espai col·lectiu on posar en pràctica els coneixements compartits en aquest projecte d'AMECUM amb el suport de la Fundación Carasso entorn de la mediació cultural en el context post-covid.

22 gener, 2021

Convocatòria oberta de propostes per a aquest programa que hablarenarte presenta com una eina de treball col·lectiu per a l'acció en el context immediat a partir de les pràctiques artístiques i des d'iniciatives col·laboratives i d'interacció en comunitat.

18 gener, 2021

Projectes seleccionats en la convocatòria 2020 d’aquest programa de la Fundació “la Caixa” que, des del 2007, treballa per tal que l'art i la cultura siguin eines d'intervenció i transformació social.

16 desembre, 2020

Convocatòria del Centro de Recursos de PLANEA amb Inland-Campo Adentro per a la creació de recursos educatius que, a través de la pràctica artística, contribueixin a l'activació de comunitats educatives enfront de la crisi ecosocial tant dins com fora de l'escola.

7 novembre, 2020

Dos exemples de com entitats com les fundacions empenyen projectes culturals en plena crisi sanitària per la pandèmia: Fundació Carulla (Projectes guanyadors Mutare SOS Cultura) i Fundació Catalunya Cultura (Projectes finalistes Impulsa Cultura 2020).

5 octubre, 2020

Convocatòria dirigida al professorat dels centres d'educació de la Comunitat Autònoma del País Basc per desenvolupar un projecte escolar conjuntament amb l'equip de treball de Medialab de Tabakalera Donostia.

17 setembre, 2020

Des de la Fundación Daniel y Nina Carasso s'anuncia la selecció de sis projectes de la convocatòria “Alianzas para una Democracia cultural 2020” i dotze de la de “Sistemas Alimentarios Territorializados para la transición hacia una alimentación sostenible 2020”.

16 setembre, 2020

Convocatòria d'ajudes oberta pel Centre Huarte per a la posada en marxa o continuació de projectes proposats per col·lectius o grups de treball locals, que succeeixin en qualsevol punt de la geografia navarresa i que reverteixin en la comunitat artística.

16 setembre, 2020

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades. Oberta la convocatòria de projectes per a la VI edició (Tabakalera, Donostia), que s'articula temàticament entorn de les connexions i intercanvis entre cultura, art, ciència, tecnologia i naturalesa.

1 agost, 2020

Concurs de projectes per a l'adjudicació d'un contracte de comissariat per al desenvolupament del projecte Bòlit Mentor 2020-2021 de Bòlit. Centre d'Art Contemporani de Girona

16 juliol, 2020

Projectes seleccionats a la convocatòria pública "Cercles. Projectes de mediació cultural 2020" del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, una iniciativa dirigida a noies i nois d’entre 14 i 18 anys amb l’objectiu d’oferir un lloc d'aprenentatge col·lectiu entorn a la creació artística actual.

9 juny, 2020

Adreçada a la comunitat artística de Barcelona i la seva àrea d’influència, aquesta convocatòria incentiva la realització de projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme.

7 maig, 2020

/UNZIP Arts Visuals El Prat obre la convocatòria de 2020 per a la realització de projectes d'art en contacte directe amb les realitats i els contextos del Prat de Llobregat (Barcelonès).

8 març, 2020

Convocatòria de projectes 2020 del Programa Arte Ciudadano (Fundación Daniel y Nina Carasso), línia “Mediació i Democràcia cultural”, amb l'objectiu de promoure projectes de col·laboració per a la generalització de pràctiques de mediació transformadores.

17 febrer, 2020

Medialab Prado, en col·laboració amb l'associació cultural La Kalle, hablarenarte i l'IES Arcipreste de Hita de Madrid obre una convocatòria de projectes per participar a Experimenta Educación, un Laboratori Ciutadà on persones de totes les edats inventen i creen juntes per millorar la vida en comú.

10 octubre, 2019

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l'Estat. Aquesta V edició està dedicada a l'espai públic.

9 setembre, 2019

Aquest premi que atorga l'Associació Internacional de Ciutats Educadores serà concedit a tres experiències innovadores de tres ciutats associades diferents, que s'emmarquin en el tema “Inclusió i democratització de la cultura”.

2 setembre, 2019

Convocatòria oberta del Centre Huarte (Navarra) a qualsevol nivell educatiu dins de l'educació formal per generar un intercanvi de coneixements entre l'àmbit educatiu i l'artístic local que possibiliti l'enriquiment de tots dos.

4 febrer, 2019

Els programes "Mirador Usera" i "Mirador Arganzuela" llancen la segona convocatòria oberta a projectes culturals per a treballar en els districtes de Usera i Arganzuela (Madrid). Aquesta iniciativa és un programa d'innovació en cultura de proximitat per a desenvolupar l'agenda cultural.

20 desembre, 2018

Segona convocatòria oberta a projectes culturals per a treballar en els districtes de Usera i Arganzuela de la ciutat de Madrid. Aquesta iniciativa, impulsada per la Junta Municipal d'Usera i la Junta Municipal d'Arganzuela, és un programa d'innovació en cultura de proximitat on el teixit social i els espais i centres culturals del districte col·laboren amb Intermediae Matadero per a desenvolupar la seva agenda cultural.

24 octubre, 2018

Cinquena convocatòria per a formar part de el projecte Levadura, que possibilita que creadors/es de la ciutat de Madrid duguin a terme una residència artística en col·legis del municipi de Madrid amb l'objectiu de desenvolupar un projecte de creació contemporània en col·laboració amb Medialab-Prado, Matadero Madrid, CentroCentro i Conde Duque.

1 octubre, 2018

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l'Estat. En aquesta IV edició, la Trobada gira entorn de tres eixos o conceptes fonamentals: educació, mediació i públics.

18 setembre, 2018

S'obre una nova convocatòria per formar part del Projecte Levadura (Madrid Destino i Fundación Banco Santander), que possibilita que creadors residents a Madrid duguin a terme una residència en escoles del municipi amb l'objectiu de desenvolupar un projecte de creació contemporània en col·laboració amb Medialab-Prado, Matadero, CentroCentro i Conde Duque.

3 setembre, 2018

Amb la pregunta "Com afecten les FICCIONS a la nostra REALITAT?" com a punt de partida, la Sala Beckett llança la convocatòria per formar part d'ELS MALNASCUTS i experimentar amb la nova creació a través d’un festival de 3 setmanes que inclou performance, instal·lacions, concerts, videoart, etc.

10 agost, 2018

Convocatòria per a formar part d'"Equipo", el projecte del Museo Reina Sofía guiat per l'artista i educadora Kae Newcomb, en el qual es proposen diferents activitats relacionades amb el museu i l'art contemporani, la creació cultural i la pràctica artística en un context d'educació no formal.

31 desembre, 2017

Plataforma de coinvestigació i coproducció entorn de les pràctiques artístiques i socials vinculades amb contextos i territoris específics. La convocatòria de la segona edició del programa de Intermediae (Matadero Madrid) tanca amb un total de 88 propostes rebudes, tant de candidatures individuals com col·lectives.

24 novembre, 2017

Convocatòria del Centro Huarte de Arte Contemporáneo per a un projecte d'innovació educativa en educació artística dirigida a centres educatius navarresos per a la selecció i desenvolupament d'un únic projecte a desenvolupar al llarg d'un curs escolar en el qual es treballa la relació entre escola i territori.

23 novembre, 2017

Convocatòries de Producció, Mediació i Internacional de la Sala d'Art Jove. L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya publica 8 convocatòries, amb 22 premis i beques en total, que tenen per finalitat la producció i la mediació de projectes artístics, així com d’intercanvi internacional.

4 octubre, 2017

Intermediae llança una convocatòria d'idees per a l'elaboració de projectes col·laboratius d'intervenció en l'espai públic a través de l'art, la creació i la cultura, per a la millora i activació de nou espais públics urbans de la ciutat de Madrid, dins del programa cultural de "Imagina Madrid"

20 setembre, 2017

"Cultura y Ciudadanía" és un programa del Ministerio de Cultura y Deporte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura, a través de línies de treball com aquestes trobades, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l'Estat. En aquesta III edició, s'apel·la a l'aspiració d'una cultura de tots i d'una cultura per a tots, sota el sintagma “Accés, Acció”.

21 juliol, 2017

Ja s'ha publicat la resolució que concedeix les beques d’arts escèniques aplicades de l'Institut del Teatre per l’any 2017. La finalitat d’aquestes beques és donar suport a projectes que utilitzin les arts escèniques com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut i s’emmarquen dins les accions de l'lnstitut del Teatre per completar la formació i la promoció professional d’estudiants i graduats de les seves escoles superiors

7 juliol, 2017

Resolució de la convocatòria d'idees per al disseny col·laboratiu i la intervenció participada en tres escoles de Madrid amb materials reutilitzats a través del projecte RE_LABs (Laboratori de Residus Vius), coordinat per Basurama en col·laboració amb l'Ajuntament de Madrid i amb el suport de la Fundación Daniel y Nina Carasso.

15 juny, 2017

La Fundación ICO i hablarenarte convoquen la cinquena edició del programa "Empower Parents", dirigit a famílies amb nens de 5 a 12 anys amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme

13 juny, 2017

Aquesta convocatòria té per objectius donar suport a docents i centres escolars que tenen dificultat per aconseguir recursos, visibilitzar el treball que es fa, crear xarxa i reunir una sèrie de materials didàctics que es puguin replicar. La convocatòria se situa en el compromís que el laboratori Hirikilabs de Tabakalera té per impulsar l'educació activa i les metodologies col·laboratives, amb la idea de repetir i estendre el model de laboratoris oberts.

2 juny, 2017

L'àrea de mediació de Tabakalera posa en marxa la 3ª edició d'aquesta convocatòria que té com a objectiu desenvolupar un projecte col·laboratiu d'art i educació en espais de la comunitat més propera a l'equipament, situat a Donostia/Sant Sebastià.

1 maig, 2017

L’objectiu d’aquesta convocatòria del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) és incorporar els llenguatges de la creació contemporània en els processos d’aprenentatge ampliant l’àmbit professional dels creadors, per mitjà de la producció de tres projectes artístics col·laboratius en tres centres escolars de la Comunitat Valenciana, un per província.

27 març, 2017

L'Instituto Navarro de Deporte y Juventud, en col·laboració amb la Dirección General de Cultura y el Departamento de Salud, convoca un projecte per dur a terme amb artistes joves que té com a objectiu principal implementar una proposta artística que contribueixi a millorar el benestar de persones que es trobin hospitalitzades. Al seu torn, a través d'aquestes propostes es busca generar un espai als hospitals que beneficiï a totes les persones que el comparteixen: professionals, pacients, familiars, amics.

20 febrer, 2017

"Levadura" és un programa educatiu de residències per a creadors/es que introdueix a l'aula d'infantil i primària projectes creatius on el nen/a sigui el protagonista. Aquest projecte es basa en el fet que un/a artista i una classe (tutor/a i alumnes) treballen de manera conjunta per a desenvolupar un projecte artístic. Aquests són els/les artistes i escoles seleccionats per participar en l'edició 2016-2017.

21 juliol, 2016

CONVOCATORIAS FESTEEN 2016. Convocatorias Fotografía, Música y Videoclips para participar en la edición 2016 de FESTeen, el IV Festival de Cultura Joven de Madrid, dirigido y realizado para y por público adolescente en Matadero Madrid.

19 juliol, 2016

IX ENCUENTRO ARQUITECTURAS COLECTIVAS: HERRAMIENTAS PARA UNA CIUDAD EN ABIERTO. CONVOCATORIA.
El encuentro quiere compartir herramientas que estén consolidadas, en proceso o en fase piloto y que estén vinculadas a prácticas colaborativas o procesos participativos, para desarrollarlas y coproducirlas entre todas. Cualquier herramienta, de formato y temática diversa, puede entrar en esta convocatoria: mapeos, visualizaciones de datos, plataformas de recursos compartidos, iniciativas ciudadanas, herramientas para procesos de participación urbana, etc.

13 juliol, 2016

JORNADAS "ZOMBI" (Idensitat) y "SUMMERLAB 2016" (Tabakalera). CONVOCATORIA PARA RESIDENCIAS DE I"NNOVACIÓN CIUDADANA" (MediaLab Prado 2016) y CONVOCATORIA DE PROYECTOS. "II ENCUENTRO CULTURA Y CIUDADANÍA" (Ministerio de Cultura y Deporte). Más "CULTURA LIBRE DE ESTADO" (Traficantes de Sueños, 2016), el nuevo libro de Jaron Rowan (investigador y docente).

6 juliol, 2016

Projectes "LA TERRASSETA" (Amics de l’Ateneu Santboià) i JAKINTZA IKASTOLA (convocatoria “Ciudad, educación y prácticas colaborativas” de Tabakalera). Més jornades "EN TRANSICIÓ–CIUTAT" (Projecte "Cohabitar entre-" del Centre d’Art Fabra i Coats) i Convocatoria de Proyectos "COMUNES E INSTITUYENTES" (Matadoiro Compostela).

4 juliol, 2016

PREMI CULTURAMA A LA INNOVACIÓ SOCIAL EN JOVENTUT. Quarta edició d’aquest premi dirigit a propostes que basen el seu desenvolupament en la cultura i l’art contemporani com a motor de canvi social. A la convocatòria es cerquen especialment aquells projectes que vinculen les estratègies artístiques amb l’àmbit juvenil per impulsar noves perspectives de construcció de coneixement i enfortiment de la ciutadania activa i implicada.

29 juny, 2016

"NOVOS CINEMAS" (Festival Internacional de Cinema de Pontevedra) y ENCUENTRO AUDIOVISUAL DE JÓVENES ("Cinema Jove". Festival Internacional de Valencia) + PREMIS XIII EDICIÓ "EL CAC A L’ESCOLA" (Consell de l'Audiovisual de Catalunya)

20 juny, 2016

Cicle "ENBARRI’ART" (Pla Comunitari Poblesec), concert de cloenda "ORQUESTRA INFANTIL DE LA MARINA" (Integrasons) i Convocatoria "CONSTRUYENDO VECINDADES 4. ALTERIDADES ALTERADAS" (Jiwar. Residencia internacional de artistas e investigadores en creatividad urbana)

8 juny, 2016

"PARADA ZERO/ESPAIS DE FRICCIÓ" (intervenció artística del col·lectiu A+ dins del projecte "Parada Zero" a Vic) i "INTRANSIT" 2016. PROYECTOS SELECCIONADOS (UCM)

25 maig, 2016

"URBAN BETAS. MUESTRARIO DE HERRAMIENTAS DE CIUDAD ABIERTA(S)" (Encuentro "Ciudades Democráticas" en Medialab Prado y Museo Reina Sofía de Madrid) e "INTERACTIVOS’16". CONVOCATORIA DE COLABORADORES (Medialab Prado)

25 maig, 2016

MOSTRA DE PRODUCCIONS AUDIOVISUALS DE SANT ANDREU 2006-2016 (CRP i Districte de Sant Andreu de Barcelona amb Teleduca) i CONVOCATÒRIA "EN RESIDÈNCIA" 2016-2017 (Consorci d’Educació i Institut de Cultura de Barcelona amb A Bao A Qu)

28 abril, 2016

CONVOCATORIA "LABORATORIO 987" PRIMEROS PROYECTOS SELECCIONADOS (MUSAC) i CONVOCATÒRIA DE PROJECTES D’INNOVACIÓ SOCIAL (Fira Mediterrània de Manresa)

26 abril, 2016

ESTRENA CURTS "+HUMANS XCÈNTRICS" (CCCB Educació), CLOENDA CONCURS "(RE)IMAGINAT, FEM UN ESPOT NO SEXISTA" (Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació), "EST OEST" - "CINEMA EN CURS" (cicle Pedrera ArtLab 2016), CONVOCATÒRIA "CINEMA EN CURS" 2016-2017 (A Bao A Qu) i ARTICLE "L’EDUCACIÓ VISUAL...EN UNA CRUÏLLA" (publicat per Pilar Alfonso, mestra de l’IES Doctor Faustí Barberà d’Alaquàs, al bloc "400colps")

8 abril, 2016

CONVOCATORIAS RESIDENCIAS "INTERACTIVOS?’16" + "COSIENDO TETUÁN" (Medialab-Prado) y "FERTILITZACIÓ CREUADA +5" (Laboratori Social Metropolità)

29 març, 2016

CREACIÓN AUDIOVISUAL CONTEMPORÁNEA (asignatura optativa 3º ESO de Las Lindes en CA2M), ANIMACIÓ EXPERIMENTAL A LES AULES (taller dins del programa “Construir Mirades” de Drac Màgic), "LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS" (taller al MACBA i al CCCB dins del programa “Fotografia en curs” d’A Bao A Qu), TREBALLANT LA FOTOGRAFIA (projecte Escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat), "TELERAÏM" (projecte de l’Institut-Escola Les Vinyes de Castellbisbal) i premis SAMBORI-MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu)

21 març, 2016

"LEVADURA". CONVOCATORIA ABIERTA PARA COLEGIOS (Programa de residencias de creadores-educadores), CONVOCATORIAS DE PROYECTOS FUNDACIÓN CARASSO (Programa “Arte ciudadano”) i BEQUES “EDUCAR CREANT” (Fundació Jaume Casademont). Més convocatòries per a artistes "AL MEU BARRI FAN PERFORMANCES" 2016 (C.C. Can Felipa i Festival Escena Poblenou) i "FESCAMP" 2016-2017 (3ª edició).

20 gener, 2016

CONVOCATORIA COMITÉ ASESOR FESTEEN 2016 (Matadero Madrid) + GUIA JOVE (Foment de la Participació Juvenil de la Generalitat de Catalunya)

15 gener, 2016

III ENCUENTRO INTERNACIONAL DE EDUCACIÓN EN ARQUITECTURA PARA NIÑOS Y JÓVENES (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía) / ITINERARIS URBANS Curs 2015-2016 (activitat CCCBEducació) / Projecte "ESCOLTEM EL PATI" (Escola Josep Maria Jujol. Premi Participa a l’Escola 2015) / Articles “URBANISME I PARTICIPACIÓ DE LA INFÀNCIA. EL PAPER DELS INFANTS EN LES TRANSFORMACIONS URBANES” (Elena Guim, arquitecta. Butlletí d’Inf@ncia núm. 89) i ARQUITECTOS AL INSTITUTO: EL VALOR EDUCATIVO DE LA ARQUITECTURA MODERNA EN EL CURRÍCULO DE LAS ENSEÑANZAS MEDIAS  (Javier Encinas Hernández. Revista digital FronteraD)

22 desembre, 2015

Una convocatòria que articula la producció artística contemporània amb la mediació, que es postula obertament com una aposta per a la recerca i la experimentació entorn d’una gestió, una curadoria o una programació que planteja altres models de relació entre art i ciutadania, entre equipament i territori, entre pràctiques artístiques i processos educatius. Així ho planteja l’Institut de Cultura de Barcelona en la difusió de la convocatòria, que reproduïm a continuació:

12 novembre, 2015

EXPOSICIÓN “DÉJAME SER YO” (Photographic Social Vision) y I FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE LAS OTRAS MIRADAS (Asociación Ikertze)

10 novembre, 2015

Proceso de investigación abierto "#TECNO BLANDAS" (HIRIKILABS. Tabakalera) y nueva convocatoria PROGRAMA HIBRILALDIAK (Conexiones improbables y DS2016EU); proyecto "BAZKARIDEIAK: COMIDAS DE APOYO MÚTUO" FOOD4THOUGHTS (WikiToki) y proyecto "COMA/COMED" (ToroLab/Idensitat ID); TALLER FORMATIVO DE CO-CREACIÓN (Karraskan y CoCreable) y presentación del libro "METODOLOGÍAS PARTICIPATIVAS. SOCIOPRAXIS PARA LA CREATIVIDAD SOCIAL" (Red CIMAS) en Traficantes de sueños

5 novembre, 2015

CONVOCATÒRIA ART JOVE 2016 PER A LA PRODUCCIÓ DE PROJECTES (Sala d’Art Jove), CONVOCATÒRIA PER AL SUPORT A LA PRODUCCIÓ A ARTISTES I PROJECTES D'ARTS VISUALS O PENSAMENT CONTEMPORANI i BECA "GRAFFITI INVADERS" (BaumannLab)

5 novembre, 2015

CONVOCATÒRIES ART JOVE 2016 PER A LA MEDIACIÓ DE PROJECTES (Sala D’Art Jove), PROJECTES ARTÍSTICS EN CONTEXTOS EDUCATIUS (BaumannLab), CONVOCATÒRIA DE CURTS "HUMANS XCÈNTRICS" (CCCB) i CRIDA ALS CENTRES EDUCATIUS PER AL FIC-CAT 2016

23 octubre, 2015

CONVOCATORIA LEVADURA PARA CREADORES-EDUCADORES (Madrid Destino), IV JORNADES PEDAGÒGIQUES L’Aula al Pati "EL COS EN JOC" (Lo Pati. Centre d’Art Terres de l’Ebre) i dues propostes de formació permanent del professorat: VII JORNADES "EXPRESSART" MUSEU PORTÀTIL (MACBA) i CURS ART, MUSEUS I ESCOLA. CREACIÓ I CONEIXEMENT EN XARXA (IES-UAB)

30 setembre, 2015

Taller LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS, programa HAMACA EDUCA EN LOS INSTITUTOS, cicle de CINEMA I DRETS DELS INFANTS i convocatòria EL CAC A L’ESCOLA

21 setembre, 2015

Convocatòries CIUDAD, EDUCACIÓN Y PRÁCTICAS COLABORATIVAS i PIPA 2015 PROJECTES D’INTERVENCIÓ PEDAGÓGICA I ARTÍSTICA / Projectes JOC DE CROMOS BARRIS DEL COLL I VALLCARCA de Barcelona, LA PELL DE LA CIUTAT i TERRITORIS EN TRÀNSIT

15 setembre, 2015

Convocatòries "I JORNADA LA DANSA A L’ESCOLA" i "FESTIVAL DE VIDEODANZA MiTS 2015", Programa "DANSA A LES ESCOLES" i Taller "DANSA INTEGRADA"

23 juliol, 2015

RESIDENCIAS DE INVESTIGACIÓN 2015-2016 (Museo Reina Sofía) / HIRIKILABS - PLAZA: CONVOCATORIA DE PROYECTOS ABIERTOS (Tabakalera) / CONSTRUYENDO VECINDADES: HOGAR - HOME. CONVOCATORIA ABIERTA (Jiwar)

14 juliol, 2015

Compartimos un paquete de seis convocatorias abiertas vinculadas a iniciativas colaborativas, las primeras tres dentro de un ámbito más artístico y las otras tres vinculadas a procesos de innovación ciudadana.

1 juliol, 2015

Projectes "FUCK-IN-PROGRESS" (Grec 2015. Taller de l’Espectador) i "BARRIS EN DANSA" (Xerrades informatives) / FES-MAP 2015 (Convocatoria II Festival de las Artes y la Salut Mental de los Pirineos) / Jornades BAMBÚ (Arts escèniques inclusives i accessibles. I aniversari cia. teatre Bambú)

11 juny, 2015

Convocatorias: "INVESTIGACIONES AL LÍMITE" (Una curadoría de colaboraciones experimentales en Intermediae), "NUEVOS COMANDITARIOS" (Democracia participativa en el arte en el País Vasco), MOSTRA D’ART URBÀ 2015 (L’espai públic com a plataforma d’experimentació i reflexió en Roca Umbert de Granollers) y BECAS "DKV" (Proyectos de arte y salud)

8 juny, 2015

Posar en marxa un projecte que, d'una o altra manera obre les portes a altres formats de treball i relació amb públics diferents als actuals, és una estratègia per a la transformació institucional i, alhora, per a la producció de la legitimitat i comunicació que tot canvi necessita. Repensar-se mentre pensem en allò que volem qüestionar, mentre identifiquem les coses sobre les quals voldríem innovar com a institució.

26 maig, 2015

CONVOCATORIA "PROYECTO EQUIPO" (Museo Reina Sofía), GUÍA COLABORATIVA DE DINAMIZACIÓN JUVENIL (Programa de Foment de la Participació de Joventut de la Generalitat de Catalunya) y coloquio "¿LOS MUSEOS, EL ARTE Y LOS JÓVENES ESTÁN DIVORCIADOS?" (Programa "Para Todos la 2". RTVE).

22 maig, 2015

Un any més l’Obra Social "la Caixa" convoca ajuts per a projectes d'entitats culturals i d'artistes que afavoreixin l'ús de l'art i de la cultura com a instruments d'intervenció i transformació social.

18 maig, 2015

Exposicions "LA MEVA BIOGRAFIA" (BaumannLab Terrassa), "BÒLIT MENTOR 3. L’ART DE SALTAR" (Bòlit, Girona) i "ART + ESCOLA + LLUM" (ACVic) / Convocatòries "CINEMA EN CURS 2015-2016" i Programa "MECENAZGO EXPANDIDO". Convocatoria para la producción de una herramienta educativa (LABoral. Centro de Arte y Creación Industrial de Gijón)

15 maig, 2015

CONVOCATÒRIA ARTS ESCÈNIQUES Can Felipa, "LA MIRADA DEL OTRO" de Proyecto 43-2 a l’Institut del Teatre de Barcelona (funció i col·loqui sobre el conflicte basc) i "PER QUÈ A MI?" Obra sobre l’assetjament escolar de Cia. Jove Pa’tothom / Cursos "ARCO IRIS DEL DESEO: UNA HERRAMIENTA PARA EL CAMBIO" (La Xixa Teatre) i "EL TEATRE COM A EINA D’INTERVENCIÓ SOCIAL I EDUCATIVA" (Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació, de la Universitat de les Illes Balears, amb El Xiringuito Teatre i Comunitat)

27 abril, 2015

Convocatòria "COMPONER LOS SABERES PARA COMPRENDER MEJOR LOS DESAFÍOS DEL MUNDO CONTEMPORÁNEO". Programa 1: Colaboraciones transdisciplinares entre artistas y científicos (Fundación Daniel y Nina Carasso) / Comunidad de indagación "LABORATORIO VIVO" (Medialab-Prado) / Projecte "GRID_SPINOZA" (Hangar) / OFICINA DE CIÈNCIA CIUTADANA (BCNLab. Ajuntament de Barcelona)

10 abril, 2015

Convocatòries "LEVADURA" (Fundación Banco Santander y Ayuntamiento de Madrid), "COL·LECTIVITZADORS" (Cal Gras i col·lectiu Mixité) i "FERTILITZACIÓ CREUADA +4" (Laboratori Social Metropolità i l’Estruch)

10 març, 2015

Dispositivo temporal "CINEMA USERA" (Intermediae) / Convocatoria continua "ZINE_PLAZA" (Tabakalera) / Espacio "CINETECA" (Matadero Madrid) / Foro CINE POR VENIR (Valencia)

27 febrer, 2015

Convocatòria FESTIVAL "SISMÒGRAF/CIA. MAO" per a dones més grans de 70 anys i taller "AIXÒ ÉS RITME!" a L’Estruch amb la coreògrafa Constanza Brncic

12 febrer, 2015

2 convocatorias: "UNA CIUDAD, MUCHOS MUNDOS" (Intermediae-Matadero Madrid) / "COL·LECTIVACCIONS". 1 curso: "AGENTS DINAMITZADORS DE PROJECTES ARTÍSTICS" (Experimentem amb l'Art) / 1 publicación online: "TIME FOR CULTURAL MEDIATION" (Pro Helvetia y IAE/ZHdK)

8 gener, 2015

Dos propostes de treball en context, amb agents locals, col·laborativament, en societat, al barri. Suport a la creació en diàleg amb una realitat propera on fer un treball d'immersió artística i crítica.

14 novembre, 2014

La Fira d'Economia Feminista i l'article "¿Es posible una economía feminista de la cultura?", publicat a "Nativa" per Javier Rodrigo, són l'eix que aglutina les diferents activitats i projectes aquí reunides. Una suma diversa de perspectives i posicionaments que comparteixen el nexe de vincular els feminismes amb la pràctica artística i cultural: taller "El cuerpo y la performance en las prácticas educativas" (Azcuna Centroa), projecte "B.D. Women: de la herida colonial a la disidencia sexual" (MACBA), laboratoris "Llamamiento a los cuerpos" (UrbanBAT) y "Cruzando miradas. Creación audiovisual para la prevención de la violencia de género" (Circes) i convocatòria "Re-imagina't. Fem un espot no sexista" (Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació).

10 octubre, 2014

Activar prácticas desde y con las comunidades, trabajar colectivamente en procesos colaborativos. Aspirar a incidir en el entorno, en el contexto. Generar autogestión, democracia y procesos instituyentes. Curso "Ciudadanos y ciudades" (proyecto Artefakte), IX Jornades de Música (ICE-UB), convocatoria "Interactivos?´14" (Medialab-Prado), material documental taller "Constelaciones de mujeres" (FPJM), entrevista a Comusitària (Catalunya Ràdio), informe "Cómo construir, cuidar y mantener una comunidad en la economía colaborativa?" (OuiShare), proyecto "Orquestra integrada" (ARTransforma).

9 octubre, 2014

En aquesta arrancada postvacacional les xarxes socials van plenes d'iniciatives que interrelacionen el camp educatiu i l'artístic i que, difoses de manera conjunta, alimenten la il·lusió d'un context que s'articula com un ecosistema. Convocatòries PIPA (Lo Pati) i Levadura (Ayuntamiento de Madrid y Fundación Banco Santander), workshop "Activar el aula" (MACBA), programa "Pedagogies de Fricció" (Espai 13, Fundació Miró), curs "Ser o no ser (un cuerpo). Identidades, sujetos, objetos (Museo Reina Sofía), programa "Hamaca Educa" (Hamaca), Escoleta de Cinema (Teleduca) i projectes escolars d'animació audiovisual (CCCB Educació).

17 setembre, 2014

Compartim aquesta nova edició de la convocatòria del programa d'Arts Visuals de Can Felipa i la publicació que l'acompanya, on es presenta el projecte del La(b) Felipa

29 abril, 2014

Infraestructuras, prácticas y herramientas para repensar la vida en común. Taller de prototipado colaborativo y simposio internacional de Medialab-Prado

17 febrer, 2014

Oberta la convocatòria del projecte FesCamp (Festival d’Art, Comunitat i Medi Ambient), dirigit i coordinat pel col·lectiu Cíclica i que es desenvoluparà al barri de Mirasol de Sant Cugat del Vallès el proper 24 de maig.