4 febrer, 2020
Notícia

Cicle Art i Cultura en l’acció socioeducativa

Cicle de conferències organitzat per la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona al voltant de les comunitats empoderades.

L’art permet repensar el món, proporciona eines per organitzar-se en col·lectiu i cercar altres maneres de construir-ho. Es converteix en una eina molt potent per a l’acció socioeducativa que busca l’empoderament personal, grupal i comunitari.

 

Aquest cicle de la Facultat d’Educació (UB) ens convida a visitar algunes de les experiències que treballen en aquest sentit a Barcelona per conèixer-les de la mà dels i les seves protagonistes, quins són els reptes als quals s’enfronten per a la construcció de metodologies, la gestió comunitària, la utilització dels llenguatges artístics, el rol del professional i el paper de l’espai públic.

 

Al bloc d’Educació Transformadora ens en donen més detall:

 

> Els llenguatges artístics en l’empoderament. A càrrec de Gwyn Wansbrough, impulsora de projectes de facilitació creativa amb joves (24 de febrer. Campus Mundet-UB)

 

> El Borsí, una eina cultural per al veïnat del Gòtic. A càrrec de la Plataforma del Borsí (16 de març. Edifici del Borsí del barri Gòtic de Barcelona)

 

> El paper del formador/a de circ social. A càrrec  de Juan López, Aïda Ballester i Elies Martinez de l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9Barris (30 de març. Ateneu Popular 9Barris)

 

> El Rec Comtal, un equipament cultural invisible. Itinerari pel Rec Comtal a càrrec de Carmen Fructuoso, dinamitzadora comunitària i coordinadora de La Perifèrica, amb el suport de membres del projecte veïnal Cultura i Barri (30 d’abril, Rec Comtal de Barcelona)

 

Accés lliure amb inscripció prèvia

 


 

Dates: Febrer-abril
Campus Mundet-UB i diferents espais de Barcelona participants en el cicle
Organitza: Facultat d’Educació (Universitat de Barcelona) 
Participa: Gwyn Wansbrough, Plataforma del Borsí, Juan López, Aïda Ballester i Elies Martinez (equip pedagògic Ateneu Popular 9Barris), Carmen Fructuoso (La Perifèrica), i projecte veïnal Cultura i Barri
Col·labora: CEESC, CASC_CAT, Ateneu Popular 9 Barris i La Perifèrica
Més informació: ub.edu/cicle-art-i-cultura-en-l-accio-socioeducativa

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.