3 juny, 2021
Notícia

Ciudad Huerto. Pedagogía huertana

Un itinerari formatiu desenvolupat per la plataforma d'aprenentatge Ciudad Escuela que recull els sabers i experiències que s'estan posant en joc als horts urbans comunitaris de la ciutat de Madrid.

Es tracta d’un itinerari d’aprenentatge entorn de l’hort, format per vuit unitats d’aprenentatge desenvolupades al voltant dels sabers que es produeixen als horts urbans comunitaris. Cadascuna d’aquestes unitats està vinculada a un dels badges de Ciudad Escuela que són unitats d’aprenentatge sobre habilitats, sabers i eines que aquesta plataforma de tecnologia oberta considera importants per construir una ciutat millor.

 

Ciudad Huerto és un programa compartit per ciutadania i Administració, desenvolupat per agents de l’àmbit de la pedagogia i els horts, i que inclou dins de la seva estructura tècnics de l’àrea d’educació ambiental de l’Ajuntament de Madrid (Àrea de Govern de Medi Ambient i Mobilitat, programa d’activitats ambientals “Hábitat Madrid”), membres de la Red de Huertos Urbanos de Madrid (REHD_Mad) i Intermediae (Espai de creació de projectes artístics i experimentals de perspectiva comunitària i social de Matadero Madrid).

 

Al llarg de l’any escolar es duen a terme vuit activitats principals, una sobre cadascuna de les unitats d’aprenentatge. A més, es van organitzant xerrades, tallers ràpids i petites píndoles amb les quals també es pot completar l’itinerari. Festival de Sendas Ocultas és l’activitat actualment en curs, quatre passejos per descobrir corriols on la naturalesa s’embolica amb la cultura, mostrant una altra manera de mirar allò que ens envolta juntament amb els agents culturals que fan de guies (Malú Cayetano, Las Flaneadoras, AntropoloopsJardineros residentes).

 

Ciudad Escuela es defineix com la primera pedagogia urbana open-source i està desenvolupada per la plataforma 15Muebles, un projecte de “remoblament” (conceptual, polític i infraestructural) de la ciutat contemporània, promogut per Prototyping, Basurama, Zuloark, Domenico de Siena (Urbano Humano)Alfonso Sánchez Uzaval (Autonomía Digital y Tecnológica).

 

Ciudad Huerto és un dels cinc itineraris pedagògics desenvolupats per Ciudad Escuela mitjançant la tecnologia Open Badges (Fundación Mozilla) per descobrir i posar en valor altres maneres de construir ciutat. Els altres quatre itineraris són: Infraestructures obertes, Codis i llenguatges, Des-plaçaments i Urbanismes en beta. En aquest itinerari d’aprenentatge entorn de l’hort s’utilitzen fins a 8 de les 15 unitats (badges) desenvolupades per Ciudad Escuela per millorar la ciutat.

 


 

Dates: Any escolar 2020-2021

 

> Fins el 4 de juny: Festival de Sendas Ocultas (activitat en curs)

 

Organitza: Àrea de Govern de Medi Ambient i Mobilitat i “Hábitat Madrid” (Ajuntament de Madrid), REHD_Mad, Ciudad Escuela, Intermediae-Matadero Madrid
Participa: Malú Cayetano, Las Flaneadoras, Antropoloops i Jardineros residentes/Agents culturals que fan de guies als passejos del Festival Sendas Ocultas
En el marc de: Ciudad Escuela (15Muebles, Mozilla, Museo Reina Sofía)
Més informació: ciudad-huerto.org

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb projectes comunitaris facilitats per la tecnologia


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.