5 maig, 2021
Notícia

Ciudad Sur: Pensar y vivir el Móstoles que queremos vivir

Espai d'experimentació compartida a CA2M per indagar en les moltes cares i riqueses que generen sentiment de pertinença a les ciutats de la corona metropolitana de Madrid, prenent Móstoles com a punt de partida.

Aquesta activitat del Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M) convida a explorar i descobrir juntxs la manera com Móstoles es construeix dia a dia en totes les formes amb què la gent en fa ús, en gaudeix, hi viu i el pateix. La seva història oculta, les lògiques del seu urbanisme, les seves lluites i rebel·lies, les seves llegendes o els seus imaginaris.

 

La proposta s’estén de Móstoles a tota la corona metropolitana del Sud de Madrid on encara pesa l’estigma de ciutat dormitori. Móstoles, Alcorcón, Fuenlabrada, Leganés… Suposats satèl·lits de Madrid als quals només es ve a dormir i en els quals mai passa res que valgui la pena. Es vol equilibrar la balança i trenar un relat que arrabassi a Madrid Centre el monopoli d’allò innovador, allò significatiu, allò interessant.

 

En aquest espai, la reflexió es combinarà amb les pràctiques artístiques, però sempre sota la premissa que allò important per descobrir una ciutat no és pensar-la, sinó viure-la. Per això, a més de debatre, es passejarà, es mapará, es jugarà i s’inventaran formes d’acció tant individuals com col·lectives.

 

Ciudad Sur es planteja com un grup obert de 12 persones que es reunirà una cop al mes durant 2021. Cada sessió s’anirà configurant de manera participativa i s’hi anirà traçant una temàtica per a la següent en funció dels interessos del grup i dels descobriments col·lectius que es facin sobre aquests altres Móstoles que s’hi cerquen.

 

Les sessions estaran coordinades per Tamara Arroyo (Artista i docent), Emilio Santiago (Doctor en Antropologia, investigador ecosocial i activista, membre fundador del col·lectiu Instituto de Transición Rompe el Círculo) i Estrella Serrano Tovar (Responsable d’activitats públiques i educació a CA2M), a les quals s’hi podrà sumar qualsevol persona interessada fins a exhaurir-se les places.

 

La primera sessió tindrà lloc el 20 de maig amb el títol “Hay muchos Móstoles, pero están en este. Entablando conversaciones”.

 


 

Dates: 2021
Sessions mensuals amb inscripció prèvia, que s’obrirà dues setmanes abans de la data prevista per a cada sessió

 

> 5 de maig: S’obren les inscripcions per apuntar-se a la sessió del 20 de maig, enviant un correu amb els motius per participar-hi a actividades.ca2m@madrid.org

 

CA2M. Avda. Constitución, 23. 28931 Móstoles (Madrid)

 

Organitza: Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M)

 

A càrrec de: Tamara Arroyo, Emilio Santiago (Instituto de Transición Rompe el Círculo) i Estrella Serrano (CA2M) /Coordinació sessions

 

Més informació: ca2m/ciudad-sur

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb l’elaboració de relats col·lectius entorn d’allò comú

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.