31 agost, 2020
Notícia

Ciutats que connecten l’educació amb el territori

Article de Rosa M. Bravo publicat al "Punt Avui" amb motiu de la mesura inèdita dels ajuntaments de Barcelona i Lleida de posar equipaments i espais exteriors de la ciutat a disposició de les escoles en cas que els necessitin per les condicions que imposa la prevenció del coronavirus.

Rosa M. Bravo, periodista d’El Punt Avui en temes d’educació, recorda en aquest article que, en canvi, no és cap novetat que, d’una manera o altra, les ciutats connectin equipaments i escola, ja que són diversos els municipis que han trencat la barrera i treballen amb el concepte que tot el municipi esdevingui agent educador.

 

Obre aquesta situació una altra oportunitat per a una educació que connecti l’escola amb el seu territori, i en què els centres col·laborin amb institucions i entitats per ampliar les experiències educatives? L’autora de l’article en parla amb responsables d’iniciatives que treballen en aquesta línia, com ara Fathia Benhammou (directora d’Aliança Educació 360), Felipe Campos (Associació Educativa Ítaca, entitat de lleure educatiu que treballa a Collblanc-la Torrassa de forma coordinada amb les escoles), Joan Artigal (director de l’escola institut Trinitat Nova que ha obert la seva biblioteca al barri), Francesc Arola (regidor d’Educació de Granollers, on es du a terme el projecte Etcètera per acostar l’oferta cultural de la ciutat als joves) o Alba Martínez (regidora d’Educació de Sant Boi de Llobregat, on fa anys que es treballa amb el concepte d’educació 360, juntament amb l’escola de música o el centre municipal d’art a través de projectes que es retroalimenten).

 

Segueix llegint l’article aquí

 


 

Data de publicació: 31 d’agost
Publica: El Punt Avui
A càrrec de: Rosa M. Bravo/autora de l’article
Participa: Fathia Benhammou (Aliança Educació 360), Felipe Campos (Associació Educativa Ítaca), Joan Artigal (institut escola Trinitat Nova), Francesc Arola (regidor d’Educació de Granollers on es porta a terme el projecte Etcètera), Alba Martínez (regidora d’Educació de Sant Boi de Llobregat)/responsables d’iniciatives esmentades a l’article
Enllaç a l’article: elpuntavui.cat/ciutats-que-connecten-l-educacio-amb-el-territori

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.