20 octubre, 2022
Notícia

Coenzims | Programa de mediació cultural

El Teatre Auditori de Granollers articula el seu programa de mediació cultural entorn a línies d'acció, estratègies i projectes que promouen la plena participació en els drets culturals i l'activació i enfortiment del territori.

El Teatre Auditori de Granollers (TAG) ha engegat durant el 2022 una nova etapa de Coenzims, el seu programa de mediació cultural, els elements clau del qual són els drets culturals, l’acció comunitària i la mediació cultural.

 

El programa, dissenyat pels educadorxs socials Senén Roy i Català i Ariadna Estany Méndez juntament amb l’artista Ricardo Pérez-Hita, protagonitzarà una comunicació en el marc de Culturopolis (Jornades Internacionals pels Drets Culturals organitzades per l’Ajuntament de Barcelona del 16 al 19 de novembre) per presentar el model de mediació cultural des de la perspectiva de drets culturals.

 

El programa, que es desenvolupa al TAG des de 2016 i es vincula a la seva programació amb un total de 31 accions i processos amb col·lectius diversos, amplia ara la mirada i es concreta al voltant de diverses línies d’acció: Residència, Connexions, Espais de recerca i accions de comunicació, visibilització i transformació (Ràdio Coenzims).

 

Línies d’acció del programa:

 

> Residències

La Residència es proposa com una relació de continuïtat d’un col·lectiu amb el teatre que permeti enfortir el grup mitjançant recerques i experiències culturals.

 

A l’octubre s’inicia el procés de Residència amb el Grup de joves de +Oportunitats de DIMAS, un curs dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys organitzat per aquesta empresa de inserció sociolaboral per a persones en risc d’exclusió social, en el qual s’establirà una relació estable i de proximitat amb tot allò que passi al teatre.

 

> Connexions

Es plantegen com a processos curts amb diversos col·lectius del territori a partir de la programació del teatre. De setembre a desembre de 2022, Coenzims es desplegarà al voltant de 4 espectacles a través dels quals es generaran diversos processos i experiències culturals amb diferents col·lectius de la ciutat.

 

> Espais de recerca

Es conceben com a espais d’investigació-acció, de contagi, al voltant dels drets culturals i la mediació com a forma de relacionar-nos i aproximar-nos al fet cultural, i culminaran amb una jornada de caràcter públic sobre mediació, cultura, educació i art.

 

Es generaran documents en relació als processos treballats, com ara la curatoria de la programació, premisses pedagògiques i articles diversos, entre d’altres.

 

> Comunicació, visibilització i transformació

El programa preveu accions de comunicació i visibilització dels processos realitzats (ràdio, podcasts, newsletters, publicacions, etc.) i es proposa com a procés de transformació dels espais, relacions i vinculacions del TAG amb el territori.

 

En aquesta direcció, Ràdio Coenzims, que estarà vinculada a la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, permetrà abordar les línies de treball del programa des d’una altra dimensió. És un espai de trobada i conversa que permet als col·lectius, experts i diferents persones vinculades a Coenzims, narrar l’experiència viscuda en els processos realitzats.

 

 

Projectes socials | Teatre Auditori de Granollers

 

El Teatre Auditori de Granollers entén que la cultura és una eina de transformació i benestar social imprescindible i per això el impulsa projectes socials que tenen impacte directe sobre els sectors de població més necessitats, prenent les arts escèniques i la música com a eina de desenvolupament, integració i benestar.

 

A més de Coenzims, els principals projectes socials amb els que treballen actualment són: Apropa cultura, Un matí d’orquestra i Musicànim.

 

 

Dates: Programa 2021-2022
Organitza: Teatre Auditori de Granollers
A càrrec de: Ariadna Estany Méndez, Ricardo Pérez-Hita i Senén Roy i Català/Disseny del programa
Més informació: teatreauditoridegranollers/coenzims

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb els Drets Culturals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.