24 febrer, 2021
Notícia

Col·laboracions entre institucions culturals i ensenyaments artístics professionalitzadors

1 projecte interdisciplinari d'EASD Serra i Abella amb Tecla Sala a L’Hospitalet de Llobregat i 1 conveni de col·laboració entre ICUB i Escola Massana mitjançant una residència a Fabra i Coats. Fàbrica de Creació de Barcelona.

Compartim dos exemples de creació de sinergies entre centres d’art i ensenyaments artístics per a afavorir els aprenentatges experiencials dels i les alumnes. Aquestes col·laboracions permeten a l’alumnat desenvolupar processos de treball en el marc d’institucions culturals, adquirint coneixements i pràctica professional.

 

 

 

L’Hanamorfosi, una introspecció a L’Hospitalet de Llobregat

 

Projecte interdisciplinari de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, el campus de l’ESDAP Catalunya (Generalitat de Catalunya) de L’Hospitalet, realitzat en col·laboració amb el Centre d’Art Tecla Sala (equipament municipal de la ciutat) i dut a terme per l’alumnat de 4t de les assignatures de Disseny Gràfic i Muntatges Efímers i d’Intervenció Audiovisual. L’objectiu és treballar els processos formals que intervenen en una exposició: conceptualització, producció i execució.

 

La instal·lació proposa una instrospecció entorn de L’Hospitalet des de la perspectiva dels i les alumnes de l’EASD Serra i Abella que, a partir d’un joc de formes i colors, vol destacar-ne l’arquitectura, l’art urbà i el patrimoni cultural. El projecte expositiu, fruit del procés de treball de l’alumnat, convida a reflexionar i valorar positivament la ciutat i els seus espais de convivència i creació, per viure-la, gaudir-ne i formar-ne part.

 

Dates: Del 28 de gener al 21 de febrer
Centre d’Art Tecla Sala. Avda. Josep Tarradellas, 44. 08901 L’Hospitalet (Barcelona)
Organitza: ESAD Serra i Abella (ESDAP Catalunya) i Tecla Sala

Dirigit a: Alumnat de 4t de les assignatures de Disseny Gràfic i Muntatges Efímers i d’Intervenció Audiovisual (EASD Serra i Abella)
Més informació: serraiabella/lhanamorfosi

 

 

 

Col·laboració entre La Massana i La Fabra

 

Col·laboració fruit d’un conveni entre l’Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona) i l’Escola Massana. Centre d’Art i Disseny (adscrit a la UAB) per integrar estudiants i professorat en projectes de recerca i processos creatius mitjançant residències d’un any a la fàbrica de creació artística municipal Fabra i Coats.

 

 

 

 

Els i les residents de La Massana a La Fabra són alumnes de 2º cicle i alumni (ex-alumnes) del Grau en Arts i Disseny i la residència (a realitzar d’octubre de 2020 a octubre de 2021) es centra en el treball material dels projectes individuals i/o col·lectius que es desenvolupin en els espais de la fàbrica. Hi ha, a més, la possibilitat de fer públics el projectes, participant en els continguts de la programació d’activitats i en la dinamització de la Fàbrica de Creació.

 

Dates: D’octubre de 2020 a octubre de 2021
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació. C/ de Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona
Organitza: Escola Massana (UAB) i Fabra i Coats (ICUB, Ajuntament de Barcelona)
Dirigit a: Alumnat de 2º cicle i alumni (ex-alumnes) del Grau en Arts i Disseny
Més informació: barcelona/fabraicoats/colaboracio-entre-massana-i-la-fabra

 

 

 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació artística i centres d’art

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.