17 novembre, 2020
Agenda

Com prototipar una xarxa de laboratoris ciutadans?

Taller per conèixer i aplicar metodologies de participació ciutadana, generant una xarxa de laboratoris entre les persones i col·lectius participants vinculats a les ciutats llatinoamericanes en les quals s'emmarca el programa "Experimenta Ciudad", una iniciativa de la Red de Centros Culturales de España (AECID) en col·laboració amb Grigri Projects i el suport de Medialab Prado.

De caràcter pràctic, el taller es realitza mitjançant una aplicació online a través dels Centros Culturales de España a Asunción, Tegucigalpa, Lima, La Paz, Panamà i El Salvador, les ciutats llatinoamericanes en les quals s’emmarca el programa Experimenta Ciudad, una plataforma per visibilitzar i articular les accions desenvolupades en la Red de Centros Culturales de España de la Agencia de Cooperación Española (AECID) per promocionar la participació, l’experimentació i la innovació ciutadana.

 

Es porta a terme de forma col·laborativa i posant en joc dinàmiques diverses amb l’objectiu d’incorporar els diferents sabers dels i les participants, utilitzant la plataforma de codi obert Mattermost com a espai de trobada, debat i sessions online presencials. La sessió final del taller es realitza en format obert per a poder presentar públicament els prototips de xarxa de laboratoris dissenyats durant el taller.

 

Imparteixen el taller Susana Moliner (comissaria i productora cultural) i David Pérez, (arquitecte amb experiència en programes de disseny, participació i experimentació artística), fundadors de la plataforma Grigri Projects dedicada a la recerca, creació i producció cultural que centra la seva àrea d’actuació en el disseny participatiu, la intervenció urbana i els processos comunitaris de caràcter artístics i transdisciplinar.

 

Està dirigit a gestorxs culturals, educadorxs, urbanistes, bibliotecarixs, arquitectxs, funcionarixs públicxs, académicxs i qualsevol persona o organització interessada, seleccionadxs entre els i les inscritxs en la convocatòria prèvia sobre la base de criteris com la capacitat de comprometre’s amb la presencialitat requerida, i el coneixement situat i específic del territori, entre altres.

 

Els continguts del taller es complementen amb un cicle de tres conversatoris online (desenvolupats entre octubre i novembre) amb actors vinculats a la cultura comunitària, la innovació ciutadana i les pràctiques col·laboratives en el context iberoamericà per a una construcció col·lectiva de la ciutat que atengui les persones que l’habiten.

 


 

Dates: Del 23 al 27 de novembre
> 27 de novembre a les 17h: Presentació pública online dels prototips de xarxa de laboratoris dissenyats durant el taller (accés obert al Facebook Live del CCE La Paz)
Organitza: Programa Experimenta Ciudad (AECID – Red de Centros Culturales de España) amb Grigri Projects
Col·labora: Medialab Prado
Més informació: grigriprojects.org/taller-experimenta-tu-ciudad

 

 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Innovació i Ciutat

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.