28 juny, 2022
Notícia

Complemento Directo 2022-2023 | Convocatòria

Segona edició d'aquest programa de beques, acompanyades de mentories individuals i col·lectives, impulsat per la Fundació Carasso en col·laboració amb hablarenarte per donar suport a la formació superior en mediació cultural.

El programa Complemento Directo va néixer el curs 2021-2022, fruit d’una col·laboració entre la Fundació Daniel y Nina Carasso i l’associació hablarenarte, amb l’objectiu d’impulsar i consolidar els estudis específics vinculats a la mediació cultural, facilitant-ne l’accés, entenent els seus impulsors les pràctiques de mediació com a indispensables per a la democratització de la cultura i la transformació social.

 

Aquesta segona edició contempla 14 beques de 2.200€ cadascuna destinades a persones que vulguin cursar estudis superiors (màster o postgrau) centrats en la mediació cultural o que hi estiguin vinculats a universitats o centres d’estudi espanyols durant el curs 2022-2023. A més de la seva dimensió econòmica, aquest programa busca donar suport als i les futurxs professionals que decideixen formar-se de manera específica en mediació cultural, afavorint així la professionalització i legitimació d’aquesta pràctica en un moment de crisi econòmica i social en el qual adquireix més rellevància que mai.

 

Es prioritzaran sol·licituds vinculades a màsters o postgraus els continguts dels quals es trobin especialment alineats amb el plantejament general de la convocatòria. A tall d’exemple, a les seves bases es citen el Màster propi PERMEA, Programa Experimental de Mediació i Educació a través de l’Art (Universitat de València i Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana), el Màster Art per a la transformació social, la inclusió social i el desenvolupament comunitari: mediació artística (Universitat de Barcelona) i el Máster en Educación en Museos y Espacios Culturales (Títol Propi de la Universidad Europea Miguel de Cervantes i Formación al Cuadrado).

 

Un comitè de selecció amb membres de la Fundació Carasso, hablarenarte i mediadorxs culturals independents estudiarà la documentació presentada pels i les sol·licitants.

 

 

Complemento DirectoFundació Carasso
i hablarenarte

 

 

Les beques per a la formació superior en mediació cultural que impulsa la Fundació Carasso en col·laboració amb l’associació hablarenarte van més enllà del suport econòmic. Es tracta d’una comunitat que dona suport, construeix i aprèn amb els i les estudiants de la mà de mediadorxs culturals en actiu.

 

Per això, cadascuna d’aquestes ajudes es complementa amb un programa de mentories individuals d’orientació acadèmica i professional, sessions col·lectives de formació complementària i posada en xarxa amb agents rellevants del sector, a més d’una trobada presencial amb la finalitat d’enriquir i aportar valor a la formació de cadascuna de les persones becades, així com afavorir la generació de xarxes rellevants per al seu desenvolupament professional.

 

 

Fundació Carasso

 

 

La Fundació Daniel y Nina Carasso es defineix com un laboratori de filantropia dedicat a l’Art Ciutadà i a l’Alimentació Sostenible. Té seu a Madrid i París.

hablarenarte

 

 

Associació cultural de Madrid que funciona com a plataforma independent de projectes. Treballa en el suport a la creació i difusió de la cultura contemporània.

 

 

Dates: Inscripcions fins el 15 de setembre
La comunicació dels resultats tindrà lloc a l’octubre i el programa d’acompanyament s’iniciarà el novembre
Convoca: Fundació Daniel y Nina Carasso i hablarenarte
Dirigit a: Estudiants de qualsevol nacionalitat que vulguin cursar estudis de postgrau en mediació cultural durant el curs 2022-23 a universitats o centres d’estudis espanyols, i residents en l’Estat espanyol durant aquest període
A càrrec de:Comitè de selecció format per membres de la Fundació Carasso, hablarenarte i mediadorxs culturals independents
Més informació, bases i inscripcions: Fundació Carasso | hablarenarte

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació en mediació

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.