23 novembre, 2022
Notícia

Comptar fins a 3 | Kalidoscopi 2022

13ª edició de Kalidoscopi, una proposta d’Experimentem amb l’ART i la investigadora, artista i mediadora Elena Blesa, per pensar de manera col·lectiva els modes de fer i pràctiques professionals en la cruïlla entre el context artístic, l’educatiu i el de la mediació cultural.

L’edició 2022 de Kalidoscopi, cicle de formacions de caire professionalitzador en articulació i mediació cultural de l’entitat educativa Experimentem amb l’ART, proposa pensar de manera col·lectiva els modes de fer i pràctiques professionals que sovint entrecreuen i es nodreixen del context artístic, l’educatiu i de la mediació cultural generant un espai d’acció híbrid, porós i complex.

 

Partint de la idea que quan anomenem i designem, construïm realitat, i juntament amb la investigadora, artista i mediadora Elena Blesa, aquesta jornada formativa es planteja la necessitat de pensar amb deteniment quin vocabulari es desplega a l’hora de situar aquestes pràctiques. Quines connexions s’estableixen amb projectes o accions precedents, i cap a on es vol que transitin aquestes experiències.

 

Partint d’una recerca que s’activa en el marc de Caixa d’Eines, programes de cultura i educació del Pla de Barris, es vol reivindicar el temps per aturar-se, deixar de regir-se per criteris productius i trobar un moment per pensar en allò que es vol seguir fent, o no.

 

Experimentem amb l’ART

 

Des de 1993, aquesta associació sense ànim de lucre i amb voluntat de servei públic treballa amb l’art contemporani i els processos creatius entesos com a acció educativa, per fomentar la capacitat crítica per qüestionar la realitat i transformar creativament el nostre entorn.

 

Posar en relació art, educació i ciutadania possibilita espais d’esdeveniments on repensar l’aprenentatge com a experiència, procés i canvi constant.

Elena Blesa Cábez

 

Investigadora, artista i mediadora. Es situa en un punt intermedi entre la pedagogia i la producció artística. El seu treball es centra en l’activació de plataformes educatives alterinstitucionals i l’anàlisi del seu potencial per a la imaginació de futurs possibles.

 

Forma part de diverses plataformes transterritorials que experimenten els encreuaments entre arts i activismes des de perspectives descolonials i transfeministes. Des del 2018 és artista resident a l’espai de creació i pensament FASE (L’Hospitalet de Llobregat).

 

 

Caixa d’Eines

 

El projecte fa servir les arts (música, teatre, circ, dansa, audiovisual, arts plàstiques, etc.) com a eina socioeducativa i de desenvolupament d’infants i joves.

 

Aquest programa transversal del Pla de Barris i l’Institut de Cultura de Barcelona desenvolupa projectes culturals singulars en centres educatius i hi proporciona tots els estris per aprendre activitats relacionades amb l’art, l’expressió i la creativitat d’una manera col·lectiva i cooperativa.

 

 

Dates: 26 de novembre. Amb inscripció prèvia

De 11 a 14h. Experimentem amb l’ART. Torrijos 68. 08012 Barcelona
Organitza: Experimentem amb l’ART i Elena Blesa

Més informació i inscripcions: experimentem/comptar-fins-a-tres-kalidoscopi-2022

 

 

 

 


ArxiuViuPolièdrica: Més propostes de formació artístico-educatives


 

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.