25 novembre, 2021
Notícia

Comunitzar la Música Vol.2

Segona edició de la jornada sobre formes d’organitzar l’activitat musical, ideada pel plenari Acció Cultura Viva en el marc de Cultura Viva, el programa de suport a pràctiques culturals comunitàries de valor públic impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona.

La jornada Comunitzar la música, organitzada pel plenari del festival Acció Cultura Viva dins del programa Cultura Viva de l’ICUB (Ajuntament de Barcelona), es defineix com un lloc de trobada, reflexió i intercanvi d’experiències sobre formes diverses i alternatives de fer, escoltar i organitzar la música, més enllà dels estàndards de la indústria. Formen aquest plenari col·lectius i espais com Indigestió, El Triangle Contracultural, Llobregat Block Party, Ateneu L’Harmonia, l’equip Discofòrum (projecte Discofòrum), Quesoni, Quepo, Alterevents o Ràdio Fabra i altres persones a títol individual.

 

La 1ª edició de Comunitzar la música, celebrada l’octubre de 2020, es va centrar en temes com les economies de la música, l’organització i els formats (veure relatoria de la 1ª jornada). Aquesta edició es proposa aprofundir en les connexions entre música i societat, el poder de l’escolta en la pràctica musical, les possibilitats i riscos de la tecnologia per a un plantejament autogestionari de la música, el mandat de la diversitat en l’activisme musical i en imaginar nous formats per al festival Acció Cultura Viva.

 

També hi haurà un temps perquè persones i col·lectius amb projectes propis d’acció o reflexió entorn de la música puguin compartir-los amb altres participants en la jornada amb objectius concrets com contrastar idees, ampliar equip, buscar aliances amb altres, etc.

 

 

Cultura Viva es un programa obert i transversal de recerca i desenvolupament de projectes per reconèixer i afavorir espais de participació, circulació i coproducció cultural a Barcelona, coordinat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) amb diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona (entitats i projectes socials i culturals de la ciutat).

 

Les seves línies de treball són:

Accions

Tot allò que fan els projectes i les xarxes en diferents formats d’accions, des d’esdeveniments (com les jornades Comunitzar la música) fins a informes tècnics
Projectes viusIniciatives que reforcen l’ecosistema de drets culturals de la ciutat
LaboratoriDesenvolupament de noves idees de projectes i xarxes a partir de la recerca, el disseny i prototips
XarxesDonen vida, impulsen i articulen els projectes com ara el plenari Acció Cultura Viva

 

 

Dates: 11 de desembre. Accés lliure amb inscripció
Ateneu L’Harmonia. Recinte Fabra i Coats. Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona
Organitza: ICUB (Ajuntament de Barcelona)
A càrrec de: Plenari Acció Cultura Viva
En el marc de: Línia Accions (Programa Cultura Viva)
Suport: Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum
Més informació i inscripcions: barcelona/culturaviva/comunitzar-la-musica-vol2

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Cultura Viva 


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.