23 setembre, 2022
Notícia

CONMOVER – MOVER – MOVILIZAR | XXI Jornades DEAC

Sota aquest lema, el Museu Würth La Rioja organitza les 21 Jornades DEAC (Departaments d'Educació i Acció Cultural de Museus), un punt de trobada, debat i reflexió per a professionals de les pràctiques educatives de museus a nivell nacional.

Cada dos anys, els i les responsables de les Àrees d’Educació i Acció Cultural dels museus a nivell estatal es reuneixen per posar en valor el paper de l’educació com una funció fonamental i imprescindible dels museus. En les anteriors jornades, XX Jornades DEAC, desenvolupades a Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, el comitè científic va escollir el Museo Würth La Rioja com a seu per a la següent reunió.

 

Les jornades posaran el focus en dos eixos temàtics transversals a tots els museus: el retrobament amb els públics i la redefinició dels formats de les pràctiques educatives i culturals. Al seu entorn, la dinàmica de les jornades donarà cabuda a molts altres temes que els travessen i cohesionen: la ruralitat i la perifèria, la cultura com a eina de desenvolupament social i econòmic, l’acció social de les institucions museístiques i culturals, el salt digital dels projectes educatius, el comissariat educatiu o la col·laboració público-privada.

 

Es conjuminaran formats que possibilitin la reflexió conjunta i afavoreixin les trobades entre professionals, sumant als espais de reflexió teòrica sessions pràctiques com ara workshops, converses, taules rodones, etc.

 

A més, s’inclouran contribucions dels i les participants el format, temàtica i terminis de presentació de les quals s’anunciaran en breu.

 

L’organització d’aquestes jornades està coordinada per l’equip del museu, juntament amb el Comitè Científic, que està format per: Carmen Palacios Hernández (Responsable Àrea Educació, Museo Würth La Rioja), Elisabeth Aparicio (Àrea d’Educació, Museo Carmen Thyssen Málaga), Luz Helena Carvajal (Àrea d’Educació Museo Nacional Thyssen-Bornemisza), Eva Cifre (Cap d’educació i programes públics, Es Baluard), Pablo Coca (Departament Didàctica Expressió Musical, Plàstica i Corporal, Universidad de Valladolid), Pilar López García-Gallo (Vice-directora de Comunicació i Cultura Científica del Museo Nacional de Ciencias Naturales del CSIC) i Elena Pol (Directora Interpretart–Centro de Evaluación y Desarrollos Expositivos y Educativos).

 

 

Aquí pots consultar la notícia 

Museus transversals | Jornades DEAC

Polièdrica

Octubre 2022

 

Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma organitza les XX Jornades DEAC (Departaments d’Educació i Acció Cultural) sota el títol de Museus transversals. Les jornades DEAC, en la seva 20ª edició, es caracteritzen per ser un punt de trobada, debat, intercanvi i reflexió per a professionals dels departaments educatius i d’acció cultural dels museus.

 

 

Dates: Del 6 al 8 d’octubre
Museo Würth. Pol. Ind. El Sequero. Avda. Cameros pcls. 86-89. 26150 Agoncillo (La Rioja)
Organitza: Museo Würth La Rioja
A càrrec de:
> Comitè científic: Carmen Palacios Hernández (Museo Würth La Rioja), Elisabeth Aparicio (Museo Carmen Thyssen Málaga), Luz Helena Carvajal (Museo Thyssen-Bornemisza), Eva Cifre (Es Baluard), Pablo Coca (UVa), Pilar López García-Gallo (Museo Nacional de Ciencias Naturales–CSIC) i Elena Pol (Interpretart)
> Comitè organitzador Museo Whürt La Rioja: Silvia Lindner (Directora), Carmen Palacios Hernández (Coordinadora cultural i coordinadora general 21 Jornades DEAC), Paula Cruz, Iratxe Galíndez, Jose Fernández i Laura Peña Ibáñez (Coordinadorxs culturals del museu)
Més informació: museowurth/21_Jornadas_DEAC

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més espais de trobada entre art i escola


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.