16 setembre, 2021
Notícia

Connectades. Fem un projecte

Programa pilot del MNAC per a escoles i instituts de Barcelona interessats a desenvolupar un projecte de recerca a través de les arts i relacionat amb un tema d’actualitat que, en l’edició 2021-2022, es planteja sobre la ciutat.

Aquest programa d’acompanyament que el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) proposa als centres educatius de Barcelona vol impulsar el desenvolupament d’un projecte de recerca al llarg de dos cursos lectius a partir dels llenguatges artístics i els processos participatius amb l’entorn proper a través de l’art.

 

Enfortir la col·laboració i la connexió museu-escola i fer xarxa a través d’un projecte formador de llarga durada, especialment amb els centres de proximitat, és uns dels objectius principals d’aquesta iniciativa. També té el propòsit d’impulsar la reflexió conjunta sobre un tema d’actualitat (d’interès social o relacionat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda UNESCO 2030). De la mateixa manera, el fet d’elaborar unes conclusions en format artístic per mostrar al final del projecte.

 

Com a programa formatiu, la proposta es centra en la pràctica metodològica del procés de treball basat en projectes, utilitzant les arts i el patrimoni com a eix transversal. El museu i la seva col·lecció (col·leccions permanents i exposicions temporals) es converteixen en un recurs i espai de referència per a la recerca a través de les arts dins de l’àmbit escolar, desenvolupant l’autonomia del professorat i dels i les estudiants en l’ús del museu i de l’art  com a eina d’aprenentatge i de gaudi.

 

En aquesta fase pilot hi participen alumnat i professorat de cicle superior de primària i ESO de 4 centres propers al museu: Escola Gallarre, Escola Francesc Macià, IE Arts i CFA Pere Calders. El tema de recerca plantejat per a aquesta primera edició és “la ciutat” a través, entre d’altres, de l’exposició temporal Gaudí que tindrà lloc al novembre al MNAC.

 


 

Dates: Cursos 2021-22 i 2022-23
MNAC. Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n. 08038 Barcelona
Organitza: Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
Participa: Escola Gallarre, Escola Francesc Macià, IE Arts i CFA Pere Calders/Centres educatius edició 2021-2022
Més informació: museunacional/connectades-fem-un-projecte

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més projectes entorn de la connexió museu-escola  

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.