14 febrer, 2022
Notícia

Art i desenvolupament sostenible 2022: Beques de Mediació i Recerca artística

La Fundació Contorno Urbano obre una convocatòria de beques per a projectes de Mediació i Recerca artística al Centre Ecològic i Cultural de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

L’objecte d’aquesta convocatòria és la selecció de projectes de Mediació i Recerca per desenvolupar al Centre Ecològic Cultural, espai ciutadà de co-creació i experimentació artística sostenible de L’Hospitalet de Llobregat fruit del projecte MODUL impulsat des de la Fundació Contorno Urbano i el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

 

Mitjançant intervencions de microurbanisme, art públic i processos participatius es volen revertir patologies i carències cronificades de les nostres ciutats per tal de millorar-les i fer-les més sostenibles i eficients. Aquestes accions serveixen per revaloritzar espais i realitzar projectes d’intervenció comunitària molt amplis, que dotin de valor al territori i reverteixin situacions de desigualtat.

 

Es seleccionaran entre 6 i 8 propostes, al menys 4 en la modalitat de Mediació i 2 en la modalitat de Recerca. El jurat estarà composat per la comissió de pre-selecció, formada pel comissari i la mediadora de la Fundació Contorno Urbano, i comptarà amb la col·laboració d’agents del territori (escoles, instituts, entitats del tercer sector, veïnat…).

 

La convocatòria es dirigeix a artistes, comissàrixs, investigadorxs o mediadorxs que treballin amb l’art i el desenvolupament sostenible (social, econòmic, ambiental i cultural). Es valorarà la intervenció, la implicació de la comunitat i la cura de l’entorn. Es reservaran entre 1 i 2 places per a artistes de fora de Catalunya o internacionals per treballar amb la comunitat de L’Hospitalet, oferint-se beques de transport, allotjament o dietes.

 

 

Fundació Contorno Urbano

 

Primera fundació a Espanya dedicada a la creativitat urbana, l’art urbà i la participació social. Neix el 2017 fruit del projecte conjunt Contorno Urbano, creat per L’Hurbart i Kaligrafics, dos entitats culturals vinculades a l’art a l’espai públic, l’educació i la creativitat urbana.

 

El seu equip, format per professionals de l’educació, l’art i l’arquitectura, desenvolupa projectes i intervencions artístiques per millorar l’espai públic.

 

 

Dates: Termini obert fins el 8 de març / Projectes a desenvolupar entre maig i desembre

La resolució es publicarà al web de la Fundació, que es posarà en contacte per correu electrònic amb els titulars dels projectes seleccionats

Convoca: Fundació Contorno Urbano i Pla Integral Les Planes-Blocs Florida (Ajuntament de L’Hospitalet del Llobregat)
Dirigit a: Artistes, comissàries, investigadores o mediadores que treballin amb l’art i el desenvolupament sostenible 
A càrrec de: Comissió pre-selecció (comissari i mediadora de la Fundació Contorno Urbano) i agents del territori/Jurat
Més informació, bases i inscripcions: contornourbano/centreecologic

 

 

 

 

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.