7 juny, 2022
Notícia

Convocatòria de projectes | VIII Encuentro Cultura y Ciudadanía

Dirigida a projectes alineats amb la qüestió racial, la presència de minories en la cultura i el paper dels sectors culturals en aquest context, conceptes que articulen la VIII edició d'aquesta trobada del Ministerio de Cultura y Deporte.

En el marc del VIII Encuentro Cultura y Ciudadanía, la Dirección General de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación (Ministerio de Cultura y Deporte), a través de la Subdirección General de Cooperación Cultural con las Comunidades Autónomas, obre una crida pública amb la finalitat de seleccionar projectes culturals relacionats amb els temes a tractar en aquesta vuitena edició, que es celebrarà del 26 al 28 d’octubre a la Real Fàbrica d’Artilleria de Sevilla.

 

Aquesta trobada pretén ser una reflexió sobre la qüestió racial i la presència de les minories en la cultura i quin paper o responsabilitat exerceixen o haurien d’exercir les institucions i els sectors culturals en aquesta situació i context. La trobada s’articularà entorn d’un glossari de conceptes a partir dels quals explorar de manera col·lectiva un escenari en el qual variables que parteixen del que s’entén com a raça, nacionalitat o identitat no suposin una barrera a l’hora d’exercir els nostres drets culturals.

 

En aquesta edició es parlarà sobre això i es problematizaran conceptes com raça, diversitat, identitat, decolonialitat o interculturalitat, en la cerca de pràctiques i narratives culturals transformadores que ajudin a identificar escenaris alternatius i desitjables.

 

Pot participar en aquesta convocatòria qualsevol persona, col·lectiu, associació o entitat pública o privada que lideri un projecte cultural desenvolupat en –o promogut des de– Espanya, França i Portugal, així com la resta de països iberoamericans.

 

 

Cultura y Ciudadanía
Ministerio de Cultura

 

Programa que té com a objectiu promoure la participació ciutadana en cultura a través de la recerca, el pensament, el debat, el mapatge i la programació d’activitats diverses, i en col·laboració amb agents públics i privats de tot l’Estat. Es promou una cultura universal, compromesa, crítica i diversa, sustentada en l’agenciament i la participació, que sigui element regenerador, vertebrador i dinamitzador del territori, i que tingui impacte en el desenvolupament i l’economia, en la cohesió i innovació socials.

 

El projecte s’articula a través de diverses línies de treball, entre les quals destaquen particularment el Encuentro Cultura y Ciudadanía i el Foro Cultura y Ruralidades, tots dos anuals.

 

 

Dates: Convocatòria oberta per a la recepció de projectes fins el 28 de juny

 

> A partir de l’1 de juliol: Publicació projectes seleccionats (web Cultura y Ciudadanía)

 

> Del 26 al 28 d’octubre: VIII Encuentro Cultura y Ciudadanía. Real Fàbrica d’Artilleria (Sevilla)

 

Convoca: Dirección General de Industrias Culturales, Propiedad Intelectual y Cooperación (Ministerio de Cultura y Deporte)
A càrrec de: Comitè assessor Encuentro i responsables Ministerio Cultura y Deporte/ Selecció de projectes
Més informació: culturayciudadania/convocatoria-proyectos

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb Cultura y Ciudadanía


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.