14 abril, 2021
Agenda

Convocatòria Injerto / Textil Vivo

Convocatòria per participar en un laboratori d'experimentació tèxtil al FabLab i a l'espai BioCrea de Medialab Prado per produir de manera col·laborativa cinc projectes entorn de la temàtica dels tèxtils.

L’objectiu d’aquesta convocatòria de Medialab Prado és seleccionar cinc projectes que imaginin i prototipin el tèxtil del futur, avançant cap a una nova manera de fer i viure en aliança amb la terra. Medialab (Laboratori ciutadà de producció, recerca i difusió de projectes culturals de l’Ajuntament de Madrid) planteja aquesta iniciativa conjuntament amb dos dels seus programes: FabLab (Laboratori de fabricació digital) i BioCrea (Espai obert de biologia creativa) que donaran suport als diferents projectes, facilitant els materials i eines necessàries per a la construcció dels prototips.

 

Mentre estigui oberta la convocatòria es durà a terme un espacio intermedi d’exploració amb xerrades i tallers (xerrades obertes en línia a través del canal de youtube de Medialab) perquè totes les experiències sumin a l’hora d’idear les propostes. Els resultats seran l’inici d’una bioteca (biblioteca en la qual compartir receptes, materials, eines i processos vinculats a la ciència que estudia la vida en el seu sentit més ampli) que es vol construïda de manera col·lectiva i per al bé comú, un gran arxiu de recursos que permetin avançar cap a l’autogestió ciutadana.

 

Una vegada seleccionats els projectes i organitzats els grups de treball conjuntament amb els i les col·laboradorxs (el maig s’obrirà una convocatòria de col·laboradorxs) i mentorxs, es duran a terme dues setmanes de laboratoris de prototipat (maig-juny).

 

Amb un enfocament local però oberta a sol·licitants de tota Espanya, la convocatòria es dirigeix a biòlegxs, biotecnòlegxs, ramaderxs, agricultorxs, artistes, disenyadorxs, artesanxs, arquitectxs o persones interessades a desenvolupar un projecte de manera col·laborativa.

 


 

Dates: Fins el 2 de maig
5 de maig: Publicació dels projectes seleccionats

 

> Del 4 al 12 de maig: Convocatòria de col·laboradorxs 

 

> Del 17 al 21 de maig i del 31 de maig al 4 de juny: Laboratoris de prototipat

 

Convoca: Medialab Prado
A càrrec de: Silvia Teixeira, Adrian de Miguel, Daniel Pietrosemoli, Laura Fernández, Javier Laporta, Darío Fernández, Elisabeth Lorenzi, María Mallo, Ana Andrés Cristobal /Jurat de selecció de projectes; Ana Andrés/Coordinació convocatòria; Daniel Pietrosemoli/Encarregat equip FabLab; Darío Fernández/Encarregat equip BioCrea; Elisabeth Lorenzi, María Mallo, Estrella Alfaro, Darío Fernández y Ana Andrés/Equip de mentorxs; FabLab i Mediación Cultural/Equip de Producción Medialab Prado
Més informació i bases de la convocatòria: medialab-prado/convocatorias/injerto-textil-vivo-laboratorio-de-experimentacion-textil

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb  propostes que enllacen art, cultura i ciència

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.