8 febrer, 2021
Agenda

Convocatòria «Laboratorio Pantono». Grup de recerca d'Art i Educació

Convocatòria del col·lectiu Educación Pantono (UCM) per formar un grup de treball a Condeduque de Madrid que indagui sobre les connexions entre la comunitat educativa i els centres culturals com agents pedagògics.

Educación Pantono és un col·lectiu multidisciplinari, horitzontal i obert, format per estudiants i professores d’art de la Facultad de Educación de la Universidad Complutense de Madrid (UCM). Aquest col·lectiu treballa i investiga per generar nexes d’unió amb la resta de la comunitat universitària (especialment amb Belles arts) i institucions culturals de Madrid en el seu paper com agents pedagògics.

 

El centre cultural Condeduque serà la seu del Laboratorio Pantono, vinculat a la seva programació d’art 2020-2021, l’objectiu del qual serà investigar, experimentar i dialogar sobre recursos, accions, estratègies i eines per tal de reforçar el vincle art-educació i les institucions que les representen, bastint ponts entre la Institució Cultural i la Institució Universitària i impulsant una comunitat compromesa a aquest efecte.

 

Amb aquest objectiu es realitzaran 4 seminaris dirigits a docents, estudiants, artistes i educadorxs, així com 2 tallers desenvolupats per arteducadorxs o artistes de l’àmbit pedagògic. Les propostes experimentals, sorgides de les trobades i tallers, es recolliran en 1 publicació i tindran especial vinculació amb els continguts expositius de Condeduque, on també es realitzarà 1 exposició de clausura amb els resultats.

 

La convocatòria es dirigeix a estudiants de graus i dobles graus d’Educació (Infantil, Primària), Pedagogia, Educació Social i Belles Arts; alumnxs de postgrau del màster de Formació del Professorat de Secundària i altres postgraus afins, així com docents, artistes, educadorxs, mediadorxs o professions afins.

 

La selecció anirà a càrrec de Javier Martín-Jiménez, ex-assesor d’Art de la Comunidad de Madrid i Comissari resident d’Art a CondeduqueMarta García Cano, Professora de la Facultad de Educación (UCM), Dpto. de Didáctica de las Lenguas, Artes y Educación Física, sòcia fundadora de Pedagogías Invisibles i coordinadora d’Educación Pantono.

 


 

Dates: Fins el 26 de febrer

 

> 4 de març: Publicació dels i les participants seleccionats a la web del projecte

 

> De març a juny: Desenvolupament del Laboratorio Pantono (4 trobades, 2 tallers i 2 esdeveniments oberts de presentació i clausura)

 

Condeduque. Centro de Cultura Contemporánea. Conde Duque 11. 28015 Madrid

 

Convoca: Col·lectiu Educación Pantono (Facultad Educación UCM) i Condeduque. Centre de Cultura Contemporània
A càrrec de: Javier Martín-Jiménez (Condeduque) i Marta García Cano (Educación UCM, Pedagogías Invisibles i Educación Pantono)/Responsables de la selecció de candidatxs
Dirigit a: Docents, estudiantes, artistes i educadorxs
En el marc de: Grup de recerca Laboratorio Pantono 
Més informació:
condeduquemadrid.es/convocatoria-laboratorio-pantono

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb formació entre Institució Cultural i Institució Universitaria

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.