9 setembre, 2022
Notícia

Convocatòria mediació cultural i publicació Cultura Resident 2018-2020

El programa “Cultura Resident” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana presenta la publicació on recull els projectes realitzats entre 2018 i 2020, juntament amb les noves residències 2022 i les noves bases de residència per a l’edició 2023.

La presentació de les noves bases de residència de mediació cultural per a l’edició 2023 del programa de residències de creació “Cultura Resident” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) ha coincidit, enguany, amb la de la presentació de la publicació Cultura Resident 2018-2020 i la dels nous projectes seleccionats en la convocatòria de 2022.

 

Juntament amb la modalitat de mediació cultural, creada amb la intenció d’activar processos de treball sostenibles de mediació amb diversos col·lectius, entitats, o agents en contextos locals, generant entorns de col·laboració, Cultura Resident es desplega en dues modalitats més, producció, i investigació artística, a més de les residències internacionals.

 

L’objectiu d’aquesta convocatòria de mediació cultural és seleccionar dos projectes situats en contextos específics que utilitzin la creació contemporània com a element mediador, i la ciutadania com a agent actiu d’un procés de creació contemporània, participatiu i relacional, mitjançant el qual atendre les demandes i necessitats d’una determinada comunitat. Els dos projectes seleccionats tindran un període de residència de 5 mesos cada un, i al menys un d’ells correspondrà a creadorxs amb lloc de naixement o arrelament a la Comunitat Valenciana.

 

Per que fa a la publicació Cultura Resident 2018-2020 s’hi recullen els projectes realitzats entre 2018 i 2020 en els contextos d’Alacant, València i Castelló en totes les modalitats de residències del programa, així com diferents converses amb agents de l’àmbit de les residències, pertanyents a entitats independents, però amb projectes coproduïts pel CMCV. En aquestes converses, es reflexiona al voltant de les estructures de col·laboració i treball cultural, l’enfortiment de la xarxa artística o sobre les residències com a format de creació i gestió.

 

 

Cultura Resident

 

La finalitat del programa Cultura Resident impulsat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) és impulsar la creació contemporània i enfortir el teixit cultural valencià, facilitant temps, espai, acompanyament i recursos econòmics als i les artistes per al desenvolupament del seu treball. La convocatòria es desplega en diverses modalitats de residències (producciómediació cultural i investigació artística, a més de les residències internacionals). Paral·lelament a les residències, es desenvolupa el programa d’acompanyament i les residències de gestió cultural vinculades al programa de residències Planta Alta de hablarenarte a Madrid.

 

 

Dates: Inscripció fins el 14 d’octubre de 2023

> La presentació de la publicació i l’obertura de la convocatòria Cultura Resident 2023 va tenir lloc el 8 de setembre al CCCC Centre del Carme de València

> El període de residència dels projectes seleccionats serà de l’1 de març al 31 de juliol del 2023

Convoca: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Dirigit a: Professionals de l’antropologia, la sociologia, l’educació, artistes i altres professionals del camp de la mediació cultural
Més informació:

> Presentació publicació, residències 2022 i bases convocatòria 2023: consorcimuseus.gva/presentacio-publicacio-cultura-resident-2018-2020-residencies-2022-i-obertura-de-bases-cultura-resident-2023

> Convocatòria mediació cultural i noves bases: consorcimuseus.gva./cultura-resident-2023-convocatoria-de-residencies-de-mediacio-cultural

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb convocatòries i arts visuals


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.