12 abril, 2021
Agenda

Convocatòria centres educatius “Piel con Piel” 2021 (versió ràdio)

Convocatòria de Cia. Calatea per participar en un projecte pedagògic i crear amb alumnat de 14 a 17 anys de centres educatius de Madrid un podcast de ràdio teatre contra les violències masclistes en col·laboració amb RNE (RTVE).

En aquesta convocatòria, la cia. de teatre Calatea de Madrid adapta al format radiofònic el seu taller de teatre juvenil “Piel con Piel” per sensibilitzar sobre la violència i l’explotació sexual amb la col·laboració de Radio Nacional de España (RNE), i el suport del Ministerio de Cultura y Oxfam Intermón. Calatea utilitza el teatre per generar espais de pensament i transformació en col·lectiu, a més de gestionar a Carabanchel l’espai independent Centro de Artes La Praga.

 

Està oberta a IES o centres educatius d’ESO i Batxillerat de la Comunitat de Madrid que vulguin participar en un taller per a la creació d’un podcast de ràdio teatre entorn de les preguntes dels i les joves sobre les violències masclistes i com prevenir-les. La col·laboració amb el programa “Máster en Justicia” de Radio 5 (RNE) permet, a més de poder utilizar allò treballat com a material pedagògic al propi institut, fer arribar les veus dels i les joves a tot el territori.

 

És un projecte pedagògic i d’intervenció social on l’alumnat participa juntament amb artistes professionals en un procés de creació entorn de la prevenció, formació i sensibilització per a erradicar la violència i l’explotació sexual. El repte és generar un espai segur i de coeducació on compartir vivències, opinions i preguntes, mentre es desenvolupa una mirada crítica que interioritzi la perspectiva de gènere per a la identificació de les violències i injustícies.

 

El taller, a realitzar de maig a juny, inclou 3 sessions de treball a l’aula (de 2 hores cada una) amb alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat:

 

 

> Introducció a la temàtica i aproximació al teatre radiofònic

 

> Elecció de la pregunta, dinàmiques de debat i creació

 

> Muntatge i enregistrament

 

 

Durant aquestes sessions de treball es realitzarà un procés de recerca, debat i creació, que culminarà amb l’enregistrament d’un podcast. La peça sonora creada recollirà el treball a l’aula des de diferents registres (poesia, relat, debat, teatre radiofònic, etc.). A més de poder assistir als estudis d’RNE a presentar el podcast generat.

 


 

Dates: Presentació de sol·licituds fins el 30 d’abril

 

> Confirmació de tallers: 5 de maig

 

> Realització dels tallers: Maig-juny 

 

Convoca: Calatea
Col·labora: Programa “Máster en Justicia” (RN5RNE)
Suport: Ministerio de Cultura y Deporte, Oxfam Intermón
Més informació: calatea.es/convocatoria-centros-piel-con-piel

 
 
 
 

#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb altres iniciatives en format radiofònic

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.