7 abril, 2021
Agenda

Convocatòria projectes artístics /Unzip 2021

Convocatòria del programa d'Arts Visuals /Unzip (Ajuntament del Prat de Llobregat) per donar suport a la realització de projectes artístics vinculats al territori i a les seves comunitats amb una edició al voltant de la crisi climàtica.

Aquesta convocatòria, que promou l’Ajuntament del Prat de Llobregat a través del programa /Unzip Arts Visuals, vol donar suport al teixit creatiu local i a la realització de processos de creació col·laboratius i comunitaris que donin resposta als reptes actuals des de l’observació crítica i el context específic del Prat de Llobregat. L’objectiu és fomentar pràctiques artístiques transformadores que redefineixin el context local del Prat, generant vincles entre les persones del territori i les seves comunitats per tal que esdevinguin protagonistes dels seus processos de canvi i millora.

 

El context de crisi (sanitària, social, econòmica i política) generat per la pandèmia global ha posat de relleu la necessitat que les ciutats puguin explorar i trobar solucions als reptes globals i impulsar reflexions al voltant de la crisi climàtica. En coherència amb la Declaració d’Emergència Climàtica acordada recentment per l’Ajuntament del Prat, en aquesta edició la convocatòria posa el focus en els projectes de creació que abordin aquests reptes globals, impulsant la reflexió sobre les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten.

 

S’adreça a creadors/creadores, agents culturals, educatius, socials i/o entitats de tot el territori català amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques en relació al territori i les seves comunitats. Poden plantejar-se des de disciplines i pràctiques artístiques específiques, des d’un enfocament híbrid i multidisciplinari, i/o incorporant diferents branques del coneixement.

 

Al llarg de l’any es desenvolupen diferents projectes amb l’acompanyament dels centres i equips d’/Unzip, professionals d’àmbits diversos de la creació i agents de la ciutat, com ara tècnics/ques de l’ajuntament i artistes en formació.

 

Els projectes es divideixen en les diferents modalitats de la convocatòria: Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació, Exposició (vinculada al laboratori artístic LAB LAIKA-artistes locals) i Projectes audiovisuals (artistes locals). La dotació és de 2.000€ (honoraris) i fins a 1.500€ (producció, excepte a la modalitat Projectes audiovisuals).

 

La dimensió de ciutat es treballa conjuntament a través de 3 trobades globals amb tots els agents que conclouen en la ConvoFest, festa de presentació de la convocatòria.

 

S’ha organitzat un taller gratuït per al 16 d’abril, “Prepara el teu dossier d’artista”, amb la presentació comentada d’aquesta edició de la convocatòria, exemples d’altres edicions, i guia de construcció i exercicis pràctics per formalitzar un dossier.

 

 /Unzip és el dispositiu de suport i mediació que desenvolupa el programa d’Arts Visuals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat amb l’objectiu de promoure i facilitar la pràctica artística contemporània a la ciutat des de dos eixos prioritaris d’actuació: el suport a la creació i la mediació. El programa s’activa des d’un conjunt de nodes, equipaments municipals i centres col·laboradors que conformen una xarxa (Centre d’Art Torre Muntadas, Centre Cívic Jardins de la Pau, Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, Escola d’Arts del Prat, Centre Cívic Palmira Domènech i La Capsa).

 


 

Dates: Fins el 3 de maig

 

> 16 d’abril, de 17.30 a 20h: “Prepara el teu dossier d’artista”, taller en línia i/o presencial vinculat a la convocatòria. Escola d’Arts del Prat. Ramón Llull, 12-16, 3r pis. El Prat de Llobregat (Barcelonès).

 

Convoca: Unzip/ Arts Visuals (Ajuntament del Prat de Llobregat)
Més informació, bases de la convocatòria i inscripcions: elprat.cat/convocatoria-unzip-arts-visuals

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb convocatòries i arts visuals

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.