14 juliol, 2021
Agenda

Convocatòria residències artístiques BBK ART(e)gileak 2021

Convocatòria per realitzar processos de cocreació a partir de residències per a artistes a centres socials de Bizkaia dins d'un projecte de BBK (Kutxabank) amb ANTespacio per apropar la cultura a la ciutadania.

Amb aquesta convocatòria es posa en marxa el projecte BBK ART(e)gileak, una iniciativa de la Fundació bancaria BBK (Kutxabank) en col·laboració amb l’Associació Cultural ANTespacio amb l’objectiu de generar contextos per a la creació artística a través del diàleg amb les persones usuàries d’associacions o centres socials (educatius i formatius, de temps lliure, sanitaris, residències per a la tercera edat, etc.) de Bizkaia. La intenció és estimular l’intercanvi, la creativitat, l’experimentació, la imaginació i la innovació de les persones creadores i dels seus col·laboradors espontanis mitjançant el desenvolupament de projectes conjunts.

 

ANTespacio es un col·lectiu de Bilbao format per Melodie Martín, Damian Rodríguez i Laura Díez per tal d’activar iniciatives experimentals dins de la producció cultural contemporània a partir del treball col·laboratiu amb una visió feminista. El seu objectiu és investigar noves possibilitats de projectes específics que tinguin en compte el context espacial i temporal en el qual es generen, considerant l’art i la mediació elements imprescindibles per a la transformació social, objectius compartits amb BBK.

 

La convocatòria es dirigeix a artistes residents a Bizkaia que vulguin impulsar processos de cocreació, compartint la seva pràctica artística amb agents socials del territori, apostant per la democratització i descentralització de l’art contemporani i generant diàlegs oberts que fomentin nous contextos per a la creació artística. En aquesta primera edició, les propostes tindran com a tema la igualtat, “Cultura en igualtat, per a totes i tots”.

 

Els i les 5 artistes seleccionats realitzaran una residència de treball de 3 mesos de durada a partir d’octubre a un dels 5 centres socials de Bizkaia seleccionats mitjançant una convocatòria per a centres socials realitzada el juny:

 

 

> Centre de Dia Arbolarte (Bilbao)

 

> Fundació Fidias (Lamiako)

 

> Associació Sortarazi (Bilbao)

 

> Escola San Pedro Apóstol (Bilbao)

 

> Residència de Bermeo (Bermeo)

 

 


 

Dates: Termini obert fins el 25 d’agost
La primera edició d’aquest programa de residències tindrà lloc a partir d’octubre
Convoca: Fundación BBK i Asociación Cultural ANTespacio
Dirigit a: Artistes residents a Bizkaia
En el marc de: Projecte BBK ART(e)gileak (BBK i ANTespacio)
Més informació, bases i formulari de participació:
antespacio/bbkartegileak-artistas

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més notícies relacionades amb convocatòries i arts visuals

 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.