1 maig, 2017
Notícia

Convocatòria Resistències artístiques 2017

L’objectiu d’aquesta convocatòria del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) és incorporar els llenguatges de la creació contemporània en els processos d’aprenentatge ampliant l’àmbit professional dels creadors, per mitjà de la producció de tres projectes artístics col·laboratius en tres centres escolars de la Comunitat Valenciana, un per província.

Amb aquesta convocatòria es busca crear entorns de treball col·laboratius que uneixein art i educació. Els projectes seran presentats pels artistes i hauran d’involucrar la comunitat educativa, tenint en compte tant els estudiants com els professors, agents actius d’un procés de creació artística contemporània, participatiu i relacional, per mitjà del qual atendre les demandes i necessitats d’una determinada comunitat escolar.

 

D’aquesta manera els projectes que es presenten han de tenir com a objectius:

 

· Visibilitzar la situació dels entorns escolars per mitjà de l’aplicació de pro­cessos de creació artística contemporània.

· Fomentar la creació artística contemporània com a ferramenta d’anàlisi i reflexió de problemàtiques socials, polítiques o de gènere en l’àmbit escolar.

· Promoure la capacitat social de resoldre problemes per mitjà del treball en comunitat.

· Establir relacions entre la creació artística contemporània i els àmbits d’educació formal.

 

Els projectes tindran una durada temporal de tres mesos, i es realitzaran en els centres escolars adherits a aquest programa, entre els mesos de setembre de 2017 i febrer de 2018, i es podran utilitzar, segons el projecte i les necessitats de cadascú, les instal·lacions disponibles, si és el cas, del MACA Museu d’Art Contemporani d’Alacant, el Centre del Carme de València i de l’EACC Espai d’Art Contemporani de Castelló.
———-

Dates: Fins el 12 de maig de 2017.
Convoca: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) 
Participa: MACA Museu d’Art Contemporani (Alacant), Centre del Carme (València) i EACC Espai d’Art Contemporani (Castelló).
A càrrec de: Montserrat Cortadellas (artista i educadora d’Infantil i Primària), Rocío de la Villa Ardura (comissària i professora titular de Estètica i Teoria de l’Art a la Universidad Autónoma de Madrid), Oscar Chico Garrido (professor d’Educació Plàstica) i José Luis Pérez Pont (gerent del CMCV, en delegació de la Directora General de Cultura i Patrimoni)/jurat.
———-

Més informació:
consorcimuseus.gva.es/centro-del-carmen/convocatorias/resistencies-artistiques-produccio-artistica-en-entorns-educatius

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.