19 juliol, 2021
Agenda

Convocatòria XIII Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques

Obert el termini per enviar propostes de comunicacions de professionals, col·lectius, artistes, gestors i entitats per a la seva presentació dins de la programació de la XIII edició d'aquestes Jornades que enguany es celebren sota el lema "Desplaçaments i trànsits".

Aquesta nova edició de les Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques, organitzades per l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), l’Ajuntament de Múrcia, l’Agencia Andaluza de Instituciones Culturales i la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública es durà a terme al centre cultural Azkuna Zentroa de Bilbao a principis de novembre.

 

Les institucions organitzadores remarquen la idea que la participació ciutadana en les arts és un dret humà més per a totes les persones, també per a aquelles en risc d’exclusió social, i ha de ser fomentat pels qui tenen la responsabilitat de promoure-ho i facilitar-ho. Així mateix, volen continuar donant veu a professionals que vulguin assistir-hi i participar-hi, raó per la qual es planteja seleccionar propostes de comunicació que tractin, en la mesura del possible, sobre la temàtica de les Jornades.

 

El lema d’aquesta XIII edició s’articula entorn dels conceptes Desplaçaments i Trànsits, situant el focus en els impactes dels processos artístics amb mirada inclusiva, en les ressonàncies diverses que aquests projectes despleguen tant per als artistes que els aborden com per a les persones i col·lectius que hi participen o les institucions que els promouen. Per això, s’aposta pels contextos híbrids, per projectes situats en les interseccions on la riquesa es reforça amb la diversitat i pel contagi de llenguatges artístics i entre les persones i col·lectius (característiques en comú amb l’espai cultural que acull les Jornades, Azkuna Zentroa).

 

Les comunicacions podran presentar experiències noves, processos de creació artística o de gestió i recerques dins de les arts escèniques i la música inclusives, que es desenvolupin o gestionin actualment en l’àmbit nacional o internacional, per donar-se a conèixer al conjunt dels i les assistents a les Jornades.

 


 

Dates:

 

> Presentació de propostes: Del 30 de juny al 3 de setembre

 

> Celebració de les Jornades: Del 3 al 5 de novembre a Azkuna Zentroa (Arriquíbar Plaza, 4. 48010 Bilbao, Bizkaia)

 

Organitza: Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM – Ministerio de Cultura y Deporte), Azkuna Zentroa, Ajuntament de Múrcia, Agencia Andaluza de Instituciones Culturales de la Junta de AndalucíaRed Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública

 

Dirigit a: Professionals, col·lectius, artistes, gestorxs i entitats públiques o privades nacionals o internacionals

 

Més informació:

 

Convocatòria i formulari d’inscripció

Web Azkuna Zentroa

> Web Ministerio de Cultura y Deporte

 

 

 

 

En relació amb aquesta convocatòria, et convidem a llegir l’article Lectura entorn de les XII Jornades sobre Inclusió Social i Educació en les Arts Escèniques publicat a Polièdrica Magazine i Arxiu el març de 2021. Una lectura reflexiva fruit de la complicitat i la col·laboració entre l’educador musical Enric Aragonès Jové, Eva García (directora artística de les XII Jornades) i Polièdrica.

 

En aquest article, l’Enric Aragonés fa una aproximació a les aportacions dels i les ponents i participants compartides en la passada edició de les Jornades, celebrades l’octubre de 2020 sota el lema “La força de les aliances. Debats de futur per a les arts escèniques i musicals inclusives i comunitàries”, i que es van poder realitzar gràcies a la decisió final de plantejar-se en format virtual.

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.