5 novembre, 2015
Notícia

Convocatòries arts visuals. Educació i mediació

CONVOCATÒRIES ART JOVE 2016 PER A LA MEDIACIÓ DE PROJECTES (Sala D’Art Jove), PROJECTES ARTÍSTICS EN CONTEXTOS EDUCATIUS (BaumannLab), CONVOCATÒRIA DE CURTS "HUMANS XCÈNTRICS" (CCCB) i CRIDA ALS CENTRES EDUCATIUS PER AL FIC-CAT 2016

CONVOCATÒRIA ART JOVE 2016 PER A LA MEDIACIÓ DE PROJECTES
Les Beques Art Jove per a la mediació de projectes tenen per objectiu facilitar el desenvolupament de processos experimentals en relació amb la mediació i l’educació en arts visuals.

 

Es plantegen dos àmbits d’actuació: d’una banda, projectes de mediació en residència, destinats a formar un equip de treball per a la idea i el desenvolupament de la programació de la Sala d’Art Jove 2016. D’altra banda, projectes d’educació, que s’han de desenvolupar amb la col·laboració d’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies.
———
Dates: Termini: 26 de novembre de 2015.
Sessions informatives: 12 de novembre de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Convoca: Sala D’Art Jove – Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A càrrec de: Pablo Martínez (responsable d’activitats i educació al CA2M), Anna Pahissa (historiadora de l’art i impulsora de Múltiplos), Quim Pujol (escriptor, comissari i artista), Manuel Segade (historiador de l’art i comissari), Mireia Sallares (artista visual) i Oriol Fontdevila (membre de l’equip gestor de Sala d’Art Jove)/jurat; Àngels Piedrola (coordinadora PNJCat)/presidenta del jurat; Marta Vilardell (tècnica de cultura de l’Agència Catalana de la Joventut)/secretària.
Suport: ACVIC. Centre d’Arts Contemporànies i Hangar Centre de Producció d’Arts Visuals.
———
Més informació:
saladartjove.cat/ca/art-jove-2016

 

 

 

CONVOCATÒRIA PROJECTES ARTÍSTICS EN CONTEXTOS EDUCATIUS
Convocatòria dirigida a professorat dels instituts de Terrassa, tant de secundària com de batxillerat, a entitats d’educació en el lleure o bé a altres centres educatius que treballin amb joves a partir de 12 anys.

 

Objectius:

>> Promoure projectes i iniciatives que utilitzin els processos artístics com a estratègia per al desenvolupament de l’actitud crítica dels joves i per fomentar la seva participació activa i creativa.

>> Elaborar propostes que puguin ser transferibles a altres centres educatius o altres entitats d’educació en el lleure.

 

És una convocatòria d’ajuts del BaumannLab que té com a objectiu incentivar la realització de projectes artístics per tal de facilitar que l’alumnat o participants d’una entitat entrin en contacte de manera participativa amb processos de creació contemporània.
———
Dates: Límit: 6 de novembre de 2015.
Convoca: Baumannlab – Laboratori de Creació Jove. Av. Jacquard, 1 08222 Terrassa.
———
Més informació:
baumannlab.cat

 

 

 

CONVOCATÒRIA DE CURTS + HUMANS XCÈNTRICS
El CCCB convoca grups de Primària, Secundària i Batxillerat que vulguin participar amb una petita peça audiovisual, inspirada en el cinema experimental i que es veuran projectades en un acte públic al mes de març al CCCB, en el context de l’exposició “+ Humans. El futur de la nostra espècie”.

 

Hi poden participar grups d’estudiants de Primària, Secundària o Batxillerat amb un professor o docent responsable.
———-
Dates: El període de presentació dels vídeos és de l’1 de novembre de 2015 al 13 de febrer de 2016.
Convoca: CCB Educació. Montalegre, 5 – 08001 Barcelona.
———
Més informació:
cccbeducacio.org

 

 

 

CRIDA ALS CENTRES EDUCATIUS FIC-CAT 2016
El Festival Internacional de Cinema en català (FIC-CAT) fa una crida adreçada a alumnes de primària i de secundària, en qualsevol modalitat i temàtica, a títol individual o col·lectiu. Cal el vistiplau del centre i la responsabilitat d’un professor o professora que n’hagi fet el seguiment, en el benentès que els treballs no poden superar els 15’ i que s’han d’haver elaborat pels i per les alumnes i /o amb la seva participació. S’atorgarà un guardó i un lot de material audiovisual.
———
Dates: La producció s’ha de presentar abans del 24 de març de 2016.
El festival tindrà lloc del 31 de maig al 5 de juny de 2016 a Roda de Berà (Tarragonès).
———
Més informació:
fic-cat.cat/2016

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.