5 novembre, 2015
Notícia

Convocatòries joves i arts visuals. Producció i creació

CONVOCATÒRIA ART JOVE 2016 PER A LA PRODUCCIÓ DE PROJECTES (Sala d’Art Jove), CONVOCATÒRIA PER AL SUPORT A LA PRODUCCIÓ A ARTISTES I PROJECTES D'ARTS VISUALS O PENSAMENT CONTEMPORANI i BECA "GRAFFITI INVADERS" (BaumannLab)

CONVOCATÒRIA ART JOVE 2016 PER A LA PRODUCCIÓ DE PROJECTES
Els Premis Art Jove per a la producció de projectes tenen l’objectiu de facilitar el desenvolupament de projectes de creació en arts visuals.

 

Es plantegen dos àmbits d’actuació. D’una banda, projectes residents, destinat a la realització de projectes de creació per desenvolupar i presentar en el marc de la programació de la Sala d’Art Jove 2016. D’altra banda, projectes en col·laboració, que es basa en cinc modalitats especialitzades: investigació, edició, acció i intervenció en la natura i el paisatge i intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial.

 

Cada una d’aquestes es desenvolupa amb la col·laboració del MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; el Centre d’Art La Panera; Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; Lo Pati Centre d’Art de Terres de l’Ebre i el Museu Nacional d’Art de Catalunya respectivament.
———-
Dates: Termini: 26 de novembre de 2015.
Sessions informatives: 12 de novembre de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Convoca: Sala D’Art Jove – Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya.

A càrrec de: Pablo Martínez (responsable d’activitats i educació al CA2M), Anna Pahissa (historiadora de l’art i impulsora de Múltiplos), Quim Pujol (escriptor, comissari i artista), Manuel Segade (historiador de l’art i comissari), Mireia Sallares (artista visual) i Oriol Fontdevila (membre de l’equip gestor de Sala d’Art Jove)/jurat; Àngels Piedrola (coordinadora PNJCat)/presidenta del jurat; Marta Vilardell (tècnica de cultura de l’Agència Catalana de la Joventut)/secretària.

Suport: MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; Centre d’Art la Panera; Museu Nacional d’Art de Catalunya; Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i Hangar Centre de Producció d’Arts Visuals.
———
Més informació:
saladartjove.cat/ca/art-jove-2016

 

 

 

CONVOCATÒRIA PER AL SUPORT A LA PRODUCCIÓ A ARTISTES I PROJECTES D’ARTS VISUALS O PENSAMENT CONTEMPORANI
Convocatòria dirigida a joves de fins a 35 anys (nascuts de 1980 en endavant) o que formin part de col·lectius on més de la meitat compleixen aquesta condició. En totes les modalitats es poden presentar creadors i productors culturals que estiguin o vulguin desenvolupar un projecte artístic o proposta cultural vinculat a la creació contemporània, ja sigui en la seva fase de recerca o de realització, producció o difusió. Poden optar també agents, entitats o col·lectius d’altres camps professionals que proposin una interacció entre pràctica artística i context.

 

Modalitats:

A. Beques per a projectes d’arts visuals o pensament contemporani per a menors de 20 anys. Té una dotació econòmica de 850 € per producció i honoraris (màxim de 340).

B. Beques per a projectes d’arts visuals o pensament contemporani per a joves de 20 anys o majors. Té una dotació econòmica de 1.800 € per producció i honoraris (màxim de 720).
———-
Dates: Límit: 6 de novembre 2015.
Convoca: Baumannlab – Laboratori de Creació Jove. Av. Jacquard, 1 08222 Terrassa.

A càrrec de: Servei de Joventut i Lleure, Marc Vives (Director de Nauestruch), Gabriel Verderi (director de l’Escola d Art de Terrassa), Susana Medina (coordinadora de Terrassa Arts Visuals) i Irene Pérez Gil (artista visual)/comissió de selecció.
———-
Més informació:
baumannlab.cat

 

 

 

CONVOCATÒRIA BECA GRAFFITI INVADERS
Convocatòria adreçada a joves fins a 35 anys (nascuts de 1980 en endavant). Es podrà presentar un projecte individual o col·lectivament.

 

“Graffiti Invaders” és una convocatòria del BaumannLab – Laboratori de Creació Jove amb la col·laboració de Participació Ciutadana que té per objectiu la realització d’un grafiti establint prèviament un diàleg amb el teixit social del territori on es realitzi.

 

El grafiti es realitzarà al barri del Poble Nou, concretament a les parets de l’escenari de la plaça de la Cultura (veure foto 3), amb la participació d’entitats del territori. L’ajut inclou una dotació de 1.000€ per material i honoraris (màx. 400€).

 

Comissió de selecció: Servei de Joventut i Lleure, Marc Vives (director de Nauestruch), Gabriel Verderi (director de l’Escola d Art de Terrassa), Susana Medina (coordinadora de Terrassa Arts Visuals) i Irene Pérez Gil (artista visual).
———-
Dates: Límit: 6 de novembre de 2015.
Convoca: BaumannLab – Laboratori de Creació Jove. Av. Jacquard, 1 08222 Terrassa. Amb la col·laboració de Participació Ciutadana.
———-
Més informació:
baumannlab.cat

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.