8 gener, 2015
Notícia

Convocatòries UNZIP_El Prat de Llobregat i FESCAMP_St. Cugat del Vallès

Dos propostes de treball en context, amb agents locals, col·laborativament, en societat, al barri. Suport a la creació en diàleg amb una realitat propera on fer un treball d'immersió artística i crítica.

CONVOCATÒRIA D’ARTS VISUALS UNZIP 2015
Un any més /UNZIP, el dispositiu de suport i mediació de les arts visuals al Prat de Llobregat que gestionen de manera conjunta el Departament de Cultura i l’Associació d’Amics de l’Art del Prat, llança una convocatòria per atorgar beques per promoure la realització de projectes d’art vinculats a la ciutat.

 

A través d’aquesta convocatòria s’atorgaran quatre beques, corresponents a les seves quatre modalitats: Fotografia i societat, Art al barri, Projecte exposició (artistes locals) i Projecte deslocalitzat. Aquestes modalitats i els seus criteris específics, així com els criteris generals, qui hi pot participar, què cal presentar, on i quan presentar les propostes, la dotació per als projectes seleccionats o la composició del jurat,  s’expliquen al document de l’enllaç adjuntat al final.

 

Reproduïm l’apartat de la convocatòria on els organitzadors defineixen què entenen per projecte d’arts visuals:

 

“Ho entenem com una idea definida conceptual i metodològicament que comporti la realització d’un procés de recerca i formalització des d’alguna disciplina que generi imaginaris visuals (belles arts, imatge, disseny, cinema, arquitectura, performance, etc.)

En aquest sentit els projectes presentats han d’expressar de forma clara i entenedora la idea o concepte que els impulsen, els antecedents, el context, el procés de treball, els recursos necessaris i una aproximació a la formalització final”.
———-
Dates: 27 de febrer (límit termini d’entrega de propostes).
Organitza: /UNZIP Arts visuals al Prat.
———-
Més informació:
unzip.elprat.cat

 

 

 

CONVOCATÒRIA ARTISTES FESCAMP 2015
Convocatòria d’artistes per a la nova edició del Festival d’Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat del Vallès, organitzat per la cooperativa santcugatenca Cíclica en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat. Poden participar-hi totes aquelles persones creadores i majors d’edat que, de forma individual o col·lectiva, basin el seu treball dins l’àmbit de les pràctiques artístiques contextuals, ja sigui des de l’art, l’arquitectura, la sociologia, l’antropologia, el treball comunitari o el medi ambient.

 

Reproduïm la introducció a les bases de participació d’aquesta convocatòria, on també s’inclouen les condicions dels projectes a presentar, les temàtiques i agents locals escollits sobre les quals hauran de proposar-se els projectes artístics,  els criteris de selecció i condicions de participació i altres informacions d’interès com la dotació econòmica o el format d’entrega i terminis.

 

“El FesCamp ofereix la possibilitat a creadors interessats en contextos socials de desenvolupar projectes artístics en col·laboració amb agents locals de Sant Cugat del Vallès treballant des dels diferents objectius del FesCamp. La responsabilitat del procés de treball recau en l’artista o col·lectiu artístic, mentre que l’agent actua de col·laborador posant al servei del projecte artístic el tema que li interessa explorar. El comissariat de FesCamp acompanya el procés de treball mitjançant tasques d’organització, difusió i mediació entre agent i artista, i posa els mitjans econòmics per a desenvolupar els processos de treball a través d’una dotació per cada artista seleccionat que desenvolupa un projecte en el marc del festival”.
—–
Dates: Del 4 de desembre de 2014 al 25 de gener de 2015 (convocatòria artistes).
Del 26 de gener al 2 de febrer de 2015 (resolució convocatòria artistes).
Organitza: Cíclica Associació.
Participa: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
—–
Més informació:
fescamp.mixite.cat/2015-festival

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Les imatges i la informació utilitzada per redactar aquesta nota procedeixen de les webs i canals de comunicació del projectes, espais i esdeveniments difosos.