8 octubre, 2018
Notícia

Cultura Viva. Coordenades: Processos d’innovació per a les polítiques culturals de Barcelona

Cicle de debats oberts i presentacions de les recerques de CULTURA VIVA, un programa obert i transversal de recerca i desenvolupament de projectes per reconèixer i afavorir espais de participació, circulació i coproducció cultural a Barcelona, coordinat per l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb diferents àrees de l’Ajuntament de Barcelona, entitats i projectes socials i culturals de la ciutat.

CULTURA VIVA en col·laboració amb el Consell de Cultura de Barcelona és també una plataforma des d’on fer recerca per obrir processos de debat i donar visibilitat a les innovacions socials i econòmiques de la cultura que permetin proposar, posteriorment, transformacions efectives en les polítiques públiques de la ciutat.

 

Durant quatre sessions, celebrades tots els dimecres del mes de novembre de 2018, es presenten els resultats de les recerques realitzades durant els últims dos anys i s’obre un debat al voltant de les seves principals aportacions amb part d’aquelles persones i col·lectius a qui interpel·la.

 

Les recerques han estat editades i publicades en format llibre per l’Institut de Cultura de Barcelona i estan disponibles a les sessions de Coordenades. Aquests són els llibres i recerques presentats: 

 

> “Cultura Cooperativa a Barcelona. Guia pràctica per al cooperativisme cultural” (llibre), amb Ivan Miró i Laie Vidiella – Coòpolis – Ateneu Cooperatiu de Barcelona

 

> “La música en viu a través d’espais, sales i plataformes independents de Barcelona” (recerca) i informe previ sobre “Marc jurídic i relacions contractuals en la música de Barcelona”, amb Olga Ábalos i Eduard Arderiu

 

> “Gestió comunitària de la cultura a Barcelona. Valors, reptes i propostes” (llibre), amb Javier Rodrigo – Artibarri

 

> “Una nova economia per a una nova cultura: innovacions economicoculturals transformadores a la ciutat de Barcelona” (llibre), amb Mayo Fuster – Universitat Oberta de Catalunya

———-
Dates: Novembre 2018
Organitza: Institut de Cultura (Ajuntament de Barcelona)
Participa: Ivan Miró, Laie Vidiella, Olga Ábalos, Eduard Arderiu, Javier Rodrigo, Mayo Fuster/presentacions
———-
Més informació:
ajuntament.barcelona/culturaviva/coordenades-innovacions-per-les-politiques-culturals-de-barcelona

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos (darrera consulta: març 2020).

 

Contingut publicat el 2020 per completar l’arxiu Polièdrica 2017-2019.