30 març, 2016
Notícia

Crida a la participació per fer teatre

Convocatòria TAST D’ESPECTACLES (L’Altre Festival) i projecte teatral LA SAL DEL RAVAL (INCA Catalunya)

CONVOCATÒRIA TAST D’ESPECTACLES
“Tast d’Espectacles” és el nom de la segona edició de l’Altre Festival. En aquesta ocasió es podran veure propostes de teatre, dansa, poesia escènica, cabaret, circ… d’una durada màxima de 10 minuts i pensades, creades, interpretades o produïdes per persones amb trastorn mental o vinculades a la salut mental.

 

L’Altre Festival va néixer amb la voluntat d’estimular la creació, la participació i la difusió de les Arts Escèniques en el col·lectiu de persones amb trastorn mental; considerant que pot ser una eina fonamental en el procés rehabilitador i normalitzador de la vida.

 

La convocatòria està oberta a companyies de persones amb trastorn mental, o sense, o familiars, o professionals de la salut mental, o amics, o actors, o coneguts o tot a l’hora. Les dues premisses bàsiques són: Arts Escèniques i Salut Mental.
———-
Dates: Termini: fins l’1 d’abril de 2016. Resolució: La comunicació dels espectacles seleccionats es farà pública el 15 d’abril de 2016.
El “Tast d’Espectacles” tindrà lloc al Mercat de les Flors el 4 de juny de 2016.
Organitza: L’Altre Festival.
———-

Font: Observatori de les Arts Escèniques Aplicades.
Més informació: laltrefestival.cat/ca/edicio-2016-programa

 

 

 

PROJECTE TEATRAL LA SAL DEL RAVAL
A través de l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades (OAEA) hem conegut aquest projecte teatral del barri del Raval de Barcelona, que a finals de març feia una crida a la participació i una primera jornada informativa.

 

Es tracta d’un projecte cultural i una experiència social amb l’objectiu d’indagar sobre la realitat intercultural i intergeneracional del barri del Raval, abordant temes com l’espai i el temps o la memòria històrica i provant de donar resposta artística a la pregunta “¿on ens trobem?”.

 

​El projecte inclou:

>> Tallers i experiments creatius basats en tècniques teatrals de clown, teatre físic i teatre immersiu​
​>> Investigació dels continguts i de l’entorn del barri del Raval (visites, sopars temàtics, etc.).​
>> Creació col·lectiva de la peça teatral. ​
>> Realització de l’espectacle en diferents contextos urbans. ​

 

Està obert a tota persona de qualsevol edat interessada en les temàtiques i les tècniques teatrals.
———-
Dates: el projecte es realitzarà d’abril a juny de 2016, tots els dilluns i dimecres de 18 a 20h. La primera trobada serà el dimecres 6 de abril. Lloc: Riereta, 20 bis. 08001 Barcelona.
Organitza: Associació INCA Catalunya. International Network for Culture and Arts.
———-

Font: Observatori de les Arts Escèniques Aplicades.

Quota de participació: 40€ (el cost real és de 150€, dels quals 110€ estan subvencionats per l’Obra Social Fundació La Caixa). INCA Catalunya ofereix dues beques per realitzar el projecte de forma gratuïta.

———-

Més informació: lasaldelraval.wordpress.com

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.