10 juny, 2022
Notícia

Cuidadoras de la ilusión. Aproximación a un diagnóstico de la Cultura Comunitaria en Aragón

Informe realitzat per Atelier de Ideas per a la Red Cuenco amb el suport de la Fundación Carasso i que suposa una primera aproximació a la cultura comunitària a la comunitat aragonesa.

Aquest diagnòstic, que analitza per primera vegada els principals projectes i entitats de la cultura comunitària en la comunitat aragonesa, amb les seves interrelacions i xarxes, forma part del Projecte «Fortaleciendo la Cultura Comunitaria en Aragón» de la Red Cuenco que compta amb el suport i acompanyament de la Fundación Daniel y Nina Carasso.

 

L’informe, realitzat per Ainhoa Estrada y Félix A. Rivas (cooperativa d’iniciativa social Atelier de Ideas), es va presentar durant les Jornades «Fortaleciendo la Cultura Comunitaria en Aragón» organitzades el març a Saragossa per tal d’analitzar la situació de la cultura comunitària en aquesta comunitat autònoma.

 

El diagnòstic que es desenvolupa a Cuidadoras de la ilusión. Aproximación a un diagnóstico de la Cultura Comunitaria en Aragón (document disponible a la web de la Red Cuenco) inclou un mapatge de 34 iniciatives de cultura comunitària del territori i avança els reptes que afronta aquest àmbit com l’aprofundiment sobre els fonaments i el propi concepte de “cultura comunitària”.

 

En un article del mitjà digital AraInfo (08/06/2022) dedicat a l’informe, la Red Cuenco destaca que “únicament la ciutat de Barcelona i la Red de Espacios y Agentes de Cultura Comunitaria (REACC), a nivell estatal, han realitzat diagnòstics en aquesta direcció, cada vegada més demandada a les noves línies de governança que marca l’Agenda 2030, especialment en la gestió cultural” (ambós documents surten citats al seu informe).

 

 

Red Cuenco.
Red de iniciativas de cultura en comunidad

 

 

Xarxa d’entitats i iniciatives de la societat civil que treballen entorn de la cultura comunitària a l’Aragó.

 

Es defineix com a un espai de trobada i suport mutu per a la visibilització, la generació de nous recursos i l’enfortiment dels projectes i la cultura ciutadana del territori, amb voluntat de transformació social.

Atelier de ideas.
Cooperativa de iniciativa social

 

 

Consultora dedicada a acompanyar processos de transformació social orientats a l’enfortiment de la societat civil i a la construcció de polítiques públiques.

 

És un projecte resident a Harinera ZGZ (Saragossa) dedicat a temes molt diversos com participació ciutadana, igualtat, patrimoni cultural i educació ambiental.

 

 

Aquí pots consultar la notícia
Fortaleciendo la cultura comunitaria en Aragón
Polièdrica
Març 2022

 

 

Jornades organitzades per la Red Cuenco a Saragossa per tal d’analitzar la situació de la cultura comunitària a la comunitat aragonesa, els seus agents, relacions institucionals, moment actual i projecció de futur.

 

 

Data: Abril 2022
Publica: Red Cuenco
A càrrec de: Atelier de Ideas (Ainhoa Estrada y Félix A. Rivas)/Realització de l’informe
Suport: Fundación Daniel y Nina Carasso
Més informació i accés al document: redcuenco.com

 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.