30 novembre, 2021
Notícia

Cultura, Agenda 2030 y ODS: de la Teoría a la Acción

Conversa i taller juntament amb la sociòloga de la cultura Estefanía Rodero a Harinera ZGZ sobre l'aplicació local de l'Agenda 2030 i el protagonisme que ha de tenir el món cultural com a quart pilar del desenvolupament sostenible.

Harinera ZGZ (espai de creativitat i participació ciutadana gestionat per l’Associació Veïnal del barri San José, l’Ajuntament de Saragossa i el Colectivo Llámalo H) organitza aquesta acció a càrrec d’Estefanía Romero (sociòloga de la cultura i especialista en Relacions Culturals Internacionals) per conèixer els continguts de l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible i plantejar-se com implementar un pla d’acció per emmarcar l’activitat cultural en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

Assolir els ODS dins de l’horitzó d’acció comuna que representa l’Agenda 2030 hauria de ser la prioritat de les polítiques culturals públiques. No obstant això, l’absència d’un ODS específic per al món de la cultura convida al sector a desplegar una major creativitat, pensar-se d’una manera transversal aportant la seva experiència i bagatge en el repte de “no deixar a ningú enrere” així com reivindicar, en una aliança ferma local-global juntament amb la resta d’actors que ja ho estan fent, la importància que té la cultura entesa com el quart pilar del desenvolupament sostenible.

 

Entesa com una conversa catalitzadora amb el teixit cultural de base de Saragossa, vol donar a conèixer millor els continguts i indicadors de l’Agenda 2030, plantejar com implementar des de l’àmbit cultural un pla d’acció per emmarcar la seva activitat en l’assoliment dels ODS i estudiar juntxs com localitzar, passant de la teoria a l’acció, el potencial cultural i creatiu present a l’Agenda.

 

Posant en valor l’aportació a la cohesió social i a la construcció de ciutadania de l’acció cultural exercida als contextos locals, la proposta s’oganitza en dues sessions:

 

“Cultura, Agenda 2030 i ODS: de la teoria a l’acció” | Sessió online
Sessió expositiva online oberta i dirigida a professionals del sector cultural, teixit associatiu i qualsevol persona interessada de la ciutat de Saragossa. Una conversa inicial sobre el significat de la cultura com a quarta dimensió del desenvolupament sostenible, quin és el paper que exerceix en el marc de l’Agenda 2030, per què no forma part dels ODS i com es podria, des de l’acció cultural local, contribuir al fet que la dimensió cultural aconsegueixi major protagonisme i arribi a ser un ODS més.
“Localització dels ODS a l’acció cultural de Saragossa” | Sessió presencial
Taller pràctic per a entitats i professionals del sector cultural de Saragossa enfocat a l’elaboració i esquematització del propi (autogestionat!) pla d’acció per a la implementació dels ODS a la seva entitat. Dinàmiques grupals, intel·ligència col·lectiva i conversa viva. Prèviament, entre sessions, es lliurarà documentació de suport i lectura per als i les participants que vulguin aprofundir en els continguts.

 


 

Dates: 1 i 15 de desembre

1/12: 17:00-18:30h, online | 15/12: 17:00-20:00h, presencial (amb inscripció prèvia)

Organitza: Harinera ZGZ
A càrrec de: Estefanía Romero
Més info i inscripcions: harinerazgz/cultura-agenda-2030-y-ods-de-la-teoria-a-la-accion

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més propostes que lliguen sostenibilitat i cultura


 

 

 

 

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.