25 setembre, 2015
Notícia

Cultura transformadora

CICLE "CAPACITATS" (Mercat de les Flors) + ARTS COMUNITÀRIES, INCLUSIVES I SOCIALS A FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

CICLE CAPACITATS AL MERCAT DE LES FLORS
La nova temporada del Mercat de les Flors de Barcelona inclou el cicle Capacitats, que proposa una programació nacional i internacional, un seguit de laboratoris, tallers, projeccions i debats -alguns d’ells oberts al públic i d’altres exclusius per a professionals- amb la finalitat de donar un pas endavant en la visibilitat i en la forma de treballar les Arts per a la Millora Social a Catalunya. No es tracta d’un festival ni d’una programació d’espectacles, sinó d’unes setmanes per promoure un intercanvi d’experiències entre professionals amb diversitat funcional de països propers (Espanya, Anglaterra, Portugal i Itàlia).

 

En aquestes dates també es realitzaran laboratoris amb mostra pública de resultats, veurem alguns espectacles i pel·lícules de qualitat i es faran accions de formació als professionals de la dansa i les arts escèniques. També tindran lloc accions de formació als monitors i educadors socials que treballen amb col·lectius amb diversitat funcional i en risc d’exclusió social.
———-
Dates: Del 23 d’octubre al 8 de novembre de 2015.
Organitza: Totes aquestes activitats han estat organitzades a partir d’una plataforma de la qual en formen part l’Espai Dansat! del SAT Teatre!, la companyia Thomas Noone Dance, el British Council, l’Associació Kiakahart, el col·lectiu Liant la troca, el programa socioeducatiu Apropa Cultura, l’Institut del Teatre, així com el mateix Mercat de les Flors.
———-
Més informació:
mercatflors.cat/ciclesifestivals/capacitats-2015-16

 

 

 

ARTS COMUNITÀRIES, INCLUSIVES I SOCIALS A FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA
D’aquesta 18ª edició de la Fira Mediterrànea de Manresa destaquem, per una part, les jornades professionals (15 i 16 d’octubre) on s’abordaran les potencialitats de la cultura en els àmbits social, patrimonial, urbanístic, econòmic i comunitari. Entre aquestes, les intervencions “Projectes artístics d’intervenció social a l’estranger” i “Festivals d’arts inclusives: la visibilitat de la diferència” (16 d’octubre), amb una mostra del projecte Cabal Musical de Taller de Músics. Aquesta iniciativa de suport al talent musical a la Franja Besòs de Barcelona consisteix en posar en valor, formar i promoure grups i músics joves de barris desafavorits, per contribuir a la cohesió social, la projecció i la dinamització del territori.

 

Dins del programa artístic de la 18a Fira Mediterrània de Manresa, també destaquem les propostes més properes  a l’àmbit de les practiques culturals col·laboratives, i les arts inclusives i comunitàries, com ara:

 

>> Bon Nadal o l’últim sopar, de la Companyia Marta Carrasco, un espectacle fruit del treball de la coreògrafa vallesana amb un grup de persones amb malalties mentals, dut a terme en el marc de L’Altre Festival (16 i 17 d’octubre). 

 

>> Farrés Brothers i cia estrenen El silenci d’Hamelín, el conte del flautista en una versió particular en què la protagonista és una nena sorda, aliena als seus encanteris. Una proposta familiar per acostar els més petits al llenguatge de signes. Diverses escoles manresanes podran veure aquest espectacle, que tindrà lloc divendres 16 d’octubre al matí.

 

>> Públic Present 24 hores, d’Ada Vilaró, “performance” al carrer per potenciar l’espai públic com a lloc de trobada, de diàleg i de visibilitat del teixit social (18 d’octubre).

 

>> Five Days to Dance (La veu del silenci), de Deloopers-dance2gether, on alumnes de l’IES Pius Font i Quer de Manresa deixaran les seves classes per dedicar-se durant cinc dies –vuit hores cada dia- a ballar (18 d’octubre). 

———-
Dates: Del 15 al 18 d’octubre de 2015.
Organitza: Fundació Fira Mediterrània de Manresa.
———-
Més informació:
firamediterrania.cat

 

 

 

 

També publicat al nostre Facebook

 

Imatges: com la informació utilitzada per redactar aquesta nota, les imatges procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes i esdeveniments difosos.