31 maig, 2022
Notícia

Culturnautes 2022

Casal d’estiu per a nens i nenes de 6 a 14 anys del CCCB i Fundació Sociocultural Atlas on treballar continguts relacionats amb la programació anual del centre cultural de Barcelona a través de tallers i activitats amb col·lectius artístics.

En aquest casal d’estiu de juny a juliol es treballen els continguts de les exposicions i programes del 2022 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a partir de tallers i activitats lúdiques a càrrec d’especialistes en la divulgació artística, tècnica i científica. Com el projecte educatiu del centre cultural, el casal d’estiu es defineix en col·laboració amb la Fundació Sociocultural Atlas que treballa per promoure la diversitat sociocultural des de la formació, l’intercanvi cultural, els espais educatius i de lleure, el foment del teixit associatiu i el voluntariat.

 

Culturnautes és un laboratori de creació per experimentar amb la dansa, el teatre, la fotografia i els llibres i, en aquesta novena edició, el moviment té molta presència. Es parla de màscares i emmascarats, es dissenyen futurs, s’explora la qüestió de l’autorepresentació amb les selfies, es treballa amb el llenguatge teatral la mirada cap a l’altre i s’explora com funcionen les associacions d’idees per crear estranys llibres d’artista.

 

Consta de cinc setmanes (les inscripcions es fan per setmanes) i cada setmana es basa en un centre d’interès independent, però complementari amb la resta. Els i les culturnautes assisteixen als diferents tallers formulats conjuntament pel CCCB i els col·lectius artístics participants als espais del centre cultural, acompanyats per l’equip de monitorxs, que actuen com a referents dels infants en tot moment.

 

Calendari del casal i col·lectius participants:

 

Setmana 1
Das Triadische Maskerade

Del 27 de juny a l’1 de juliol
Confecció coreografiada de màscares i relats a través de propostes plàstiques, textuals i sonores, a càrrec de The Pink Pixel Collective (Sílvia Martínez, Marina Sáez, Ives Laborie i Zeta), projecte d’experimentació literària il·lustrada. 
Setmana 2
La lluna en un cove
Del 4 al 8 de juliol
Laboratori de fantasia, creativitat i imaginació a través de propostes coreogràfiques, plàstiques i literàries, a càrrec d’Artefactum (Esther Blázquez i David Pérez), tàndem artístic que transita entre les arts, la pedagogia i el pensament crític.
Setmana 3
Ecosistema
De l’11 al 15 de juliol
Creació d’organismes a partir dels nostres cossos en sincronia i moviment, un taller de fotografia pensat per tornar-nos a apropar, a càrrec de la fotògrafa Tanit Plana, la relació de la qual amb la pedagogia de la imatge ha estat una constant en la seva trajectòria.
Setmana 4
Actuar, jugar, mirar
Del 18 al 22 de juliol
Laboratori de creació col·lectiva teatral i plàstica per relacionar-nos amb el que és desconegut, inhabitual, sorprenent, diferent, estrany, a càrrec de Gira del Fin del Mundo (Charo Farías, Cecilia Codina i Viviana Yáñez), companyia d’actrius, ballarines i professores de teatre i dansa, membres del grup Indómitas Teatro.
Setmana 5
Què tens al cap?
Del 25 al 29 de juliol
Taller d’edició col·lectiva de llibres d’artista a partir de jocs d’associació lliure i simbòlica que pot fer el cervell humà i les que produeix el cervell d’un ordinador, a càrrec de Radial Radiant (Silvia Renda i Erica Volpini, en col·laboració amb Ezequiel Soriano), col·lectiu artístic híbrid i transdisciplinari.

 

 

Fundació Sociocultural Atlas

 

 

El projecte educatiu i l’organització del casal d’estiu del CCCB es defineixen gràcies a la col·laboració amb la Fundació Sociocultural Atlas i el seu equip de monitorxs. Les propostes d’aquesta entitat generen un espai de relació per crear noves mirades i conèixer noves maneres de viure, donant peu a un intercanvi d’experiències i coneixements entre persones, pobles i cultures.

 

 

Dates: Inscripcions obertes fins el 10 de juny
El casal d’estiu es desenvoluparà entre el 27 de juny i el 29 de juliol al CCCB. Montalegre, 5. 08001 Barcelona
Organitza: CCCB i Fundació Sociocultural Atlas
A càrrec de:
The Pink Pixel Collective, Artefactum, Tanit Plana, Gira del Fin del Mundo i Radial Radiant
Més informació i inscripcions: cccb/culturnautes-2022

 

 

 

 


#ArxiuViuPolièdrica: Més casals d’estiu i propostes de museus i equipaments culturals on infants i joves són protagonistes d’un procés de creació 

 
 
 
 
 
 
Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació dels projectes, espais i esdeveniments difosos.